Mieluimmin olen köyhä kuin pösilö

Köyhyydellä tarkoitetaan Euroopan komission määritelmän mukaan sitä, että ihmisellä ei ole materiaalisia, kulttuurisia ja sosiaalisia mahdollisuuksia osallistua siihen elämäntapaan, jota heidän kotimaassaan pidetään hyväksyttävänä. Köyhyys on siis arvo, jota me ylläpidämme. Mitäpä jos antaisimme kaikkien olla sitä mitä tahtovat?

Kuka tämän köyhyyden määritelmän ylläpitää, demaritko ja vasemmistoliitto? Ei olisi köyhiä nykymaailmassa jos kaikki jaettaisiin ei tasan, vaan oikeudenmukaisesti. No tuo on sitä vasemmistolaisten liturgiaa, joka ylläpitää köyhyyttä. Aina riittää rikkaampia joihin verrata, eli köyhyys on rikkauden sivutuote. Jos olisimme kaikki köyhiä ei mitään ongelmaa olisi.

Mutta kun joku on ahkera ja ahne niin rikastuu.

Toiset rikastuvat syntymänsä kautta, eli esi-isissä ja äiteissä on on ahneutta ja ahkeruutta esiintynyt riittävästi. Kerran esimieheni kysyi, kun olimme hänen esimiehensä kotona käymässä, että missä minun isäni oli, kun näitä huonekaluja jaettiin? Köyhyyttää on kerroksittain, joku voi kadehtia miljardööriä, vaikka itse on miljonääri, vaikka hänen rinnallaan hyvätuloinen pankkiirikin on vain tavallinen köyhä.

Köyhyys ei siis ole millään mittarilla mitattava asia, vaikka sitä yritetään meille selittää vaikka millä tavoin. Joskus 50 vuotta sitten köyhyys oli erilaista kuin nykyisin. Nykyiset köyhät olisivat suhteellisen varakkaita, jos aikakone siirtäisi heidät 50- 100 vuotta historiaan. Silti me jaksamme vain naukua köyhyydestä.

Mieluimmin olen köyhä kuin tyhmä.

Mieluiten elän onnellisena ja terveenä, kuin köyhänä ja aina hapan naama esillä. Köyhyys on vain samanlainen tabu kuin ikä, ja ikähän on vain numero. Sinä päätät oletko vanha tai köyhä.

+13
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu