Mihin tukilakkoja tukien vuoksi tarvitaan

Ihmettelen edelleen mihin tukia tarvitaan! No tukea tarvitaan aina, mutta kun tuki muuttuu osaksi elämää ei se ole enää tuki vaan palkan lisä tai jatkumo jostain puutteesta, jota korjataan kohdusta hautaan tuella.

Jokaisen tulisi kantaa kortta kekoon, jos olisimme muurahaisia. Mutta olemme ihmisä, niin imemme itseemme kaiken yhteiskunnalta saatavan tuen ja avun, mutta annammeko itsestämme mitään ilmaiseksi takaisin yhteiskunnalle?

Katsotaanpa suuria eläkkeitä, eli elämme täysin itsellemme ja hamuamme suuret eläkkeet, mutta kuka on miettinyt mitä niillä isoilla rahoilla sitten on virkaa, kun kaikki on jo ennestään olemassa, – elämän varrella hankittu.

Voisimme aivan hyvin leikata ylisuurista eläkkeistä, eikä leikattujen eläkkeiden saajien elämä siitä juurikaan kummenisi, koska kukaan ei voi käydä kylläisempänä nukkumaan, kuin minä, jolla ei rahaa elämiseen kulu juuri mitään.

Nyt sitten lakkoillaan urakalla jonkun tuen poistamisen vuoksi.

Ihmisen tulee elää ansioillaan, jos joku tukea tarvitsee, hänellä pitää olla joku puute. eli liian huono palkka tai liian kallis yhteiskunta. Eli palkkaa tuensaajan kohdalla tulee korottaa, jotta tuki voidaan vahinkoa tuottamatta häneltä poistaa. No auttaako se palkan korotus, kun se tuki jää saamatta niin se vituttaa SAK:n johtoa. Tukea ei siis voida vaihtaa paremman elämän tasoon, sillä kerran saatu tuki on ikuinen, – saavutettu etu. Jos ihmisiltä poistaa tuen, se on aina yleislakon väärti.

On helpompi ilmeisesti uhota ja melskata aina jotain uudistusta vastaan, kuin yhdessä miettiä parempaa tulevaisuutta. Meillä ovat yritystuet, meillä on maataloustuet, meillä on palkkatuki, meillä on tuki joka helvetin asiaan. Kohta meillä kaikilla on kai ”pönkkäkin” ovella. Emme me tukia tarvitse! Me tarvitsemme yhteiskunnan jossa ei tarvitse hamuta mammonaa pahan päivän varalle, jossa ei palkan lisäksi tarvita tukia tai almuja. Yhteiskunnan jossa hyväosainen antaa omastaan tarvittaessa, kenenkään alistumatta tuen puutteessa masennukseen.

Ylämäkeen tultaessa painetaan pojat kaasua, eikä kytkintä!

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu