Mikä sopii liittovaltiolle ei sovi Euroopan unionille

EU on menossa kohti liittovaltiota perse edellä. Minun mielestä ensin on tehtävä liittovaltiosta ainakin periaatepäätös, mutta nyt EU menee kohti liittovaltiota yksittäisten sopimusten turvin.

Jos olemme yksittäisten valtioiden yhdistys, niin silloin olemme, minusta liittovaltio olisi parempi, kuin unioni, mutta liittovaltioon pitää tehdä ensin liittovaltion perustavat sopimukset. Ei voi olla sellaista sekamuotoa, että imitoidaan olevamme unioni ja yksittäisten valtioiden liitto samaan aikaan, kun samalla säädetään liittovaltion kokoisia sopimuksia, kuten taksonomitettu metsätalous tai yhteinen taakan kanto.

Olemme hoitaneet EU leiviskäämme todella huonosti. Vihreät ovat selkeästi istuneet meppeinä kaksilla rattailla ja myös demareilla ja kokoomuksella on samantapaisia oireita. Suomessa kuvittelemme olevamme suomalaisia, mutta mepit Brysselissä liihottelevat jossain pilvilinnoissa, kun pääsevät yhteen suurempaan lössiin. Vihreät innostuvat oleman ylimielisä kun pääsevät ”säätämään” eurooppalaisen vihreän liikkeen riveissä kotimaataan, joka ei kannatuksen pienuuden vuoksi ole Suomessa vihreiltä onnistunut.

Samaa suuruudenhulluutta on demareilla ja kokoomuksella, kokoomuksella on EPP johon tukeutua ja leikkiä suurinta, vaikka kotimaassa kokoomus on liki hampaaton ollut vuosikymmenet. Kokoomus ei ole onnistunut hallituksessa eikä oppositiossa, mutta eurooppalaisen EPP:n jäsenenä vielä heillä on kannatusta. Tälläkin haavaa gallup-ykkönen, mutta teot ovat nollassa kannatuksesta huolimatta.

Demareiden veljeily euroopalaisen viiteryhmänsä voimantunnossa on myös tunnettua Lipposen ajoista lähtien. Tuntuu siltä, että kotimaassa asiat takkuavat, mutta kun päästään Brysseliin voidaan leikkiä kaikkivoipaa isojen ryhmittymien sisällä. Mikä on sitten totuus vaikuttamisesta isoissa ryhmissä, mutta kuinka paljon suomalaisia pilipalipoliitikkoja Euroopassa oikeasti arvostetaan?

Eurooppa haluaa liittovaltioksi sammutettujen lyhtyjen näkymättömyydessä, komissio tuottaa direktiivejä, jotka sopisivat paremmin liittovaltioon kuin nykyiseen kansalaisvaltioiden epäitsenäiseen sekasiköön.

Otetaanpa tuo taksonominen metsäsopimus, joka ei ole tätä päivää, vaan se on liittovaltioon sopivaa, mutta ei yksittäisiin itsenäisiin valtioihin soveltuvaa lainsäädäntöä.

Se että hallitus ei sitä nopeasti pysty kieltämään on osoitus siitä, että napanuorat eurooppalaiseen peliin ovat kasvaneet liittovaltion kokoisiksi, vaikka olemme itsenäisten valtioiden liitossa tietääkseni vielä. Hallitus ei siis tiedä kusettaako sitä Bryssel vai MTK ja siksi päätöstä ei ole tehty. Jos tuo ehdotus olisi tehty liittovaltiossa se olisikin ok, mutta itsenäisten valtioiden liitossa jossa yksittäisellä valtiolla on veto-oikeus ei se ole toimiva, koska aina joku voi tehdä sillä vahingollista politiikkaa jollekin toiselle unionin jäsenmaalle. Vihreät esimerkiksi voisivat suhmuroida Suomea vastaan kähmimällä suuremmassa ryhmässä ja sitten kotimaassa voisivat vain kohautella olkapäitä. Näin ei voida politiikassa toimia, siksi esitys on kaadettava, koska meillä ei ole liittovaltiota, vaan yksittäisten valtioiden löyhä unioni.

+10
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu