Miksi kansa ottaa aina takkiin?

Olipa hallituskoaliitio mikä tahansa, sen täytyy pitää valtiontalouden puolia. Siksi kansa ottaa aina takkiin.

Suomi ja monet muut maat ovat hyötyneet halvemmista hinnosta, kun ovat katsoneet Putinin toimia läpi sormien ja saaneet näin ostaa energiaa halvemmalla. Ihmettelen kuitenkin sitä, että vaikka olemme ostaneet halvemmalla on meillä lähes korkeimmat hinnat mittareilla. Kuka siitä on hyötynyt, että saamme öljyä, kaasua, sähköä ja kivihiiltä halvemmalla? Valtio ainakin on hyötynyt, koska saa liuttaa veroa enemmän kun kansa olisi muuten valmis maksamaan. Energiavero on niin sanottu vapaaehtoinen vero, eli jos haluat energiaa, niin maksat siitä samalla kylkiäisenä veroa valtiolle.

No nyt kun halpakauppa on boikotissa, niin ministeri Lintilä sanoo, että kuluttajahinnat nousevat. Ministeri ei siis missään vaiheessa ajattele, että valtio voisi toimia tässä hintapuskurina alentamalla omalta osaltaan vuosikymmeniä jatkunutta yliverotusta.

Lopputulema on se, että kansa maksaa ja kantaa vastuun, olipa vallassa kuka tahansa.

Tämän hallituksen vitsi on se, että sanovat leikkaavansa 370 miljoonaa, mutta todellisuudessa kasvattavat velkaa sanomisensa jälkeen 2 miljardilla. Se ei ole leikkaus, – se on feikkaus!!!

+5
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu