Miksi kaikki tämä hälinä

Suomalaisia on vuosikymmenet opetettu tottelemaan virkamiehiä ja maan poliittista johtoa. Miksi nyt sitten painotetaan yksilön vastuuta? Miksi vasta nyt? Yksilön vastuuseen ei ole uskottu eikä luotettu koskaan, mutta nyt meiltä odotetaan vastuullisuutta.

Oikein kahden ministerin voimin meille puputetaan vastuullisuutta siitä miten kesämökeillä käyttäydytään ja painotetaan, että nyt pitää olla vastuullinen. No aina kai on syytä tuntea vastuunsa ja olla vastuullinen, mikä tästä ajasta tekee sellaisen, että virkamiehet eivät enää haluakaan kantaa meidän vastuita?

– Näyttäisin vaaleanvihreää valoa sille, että tulevana kesänä voi omalle mökille mennä ihan hyvällä omatunnolla, Marin sanoi.( Iltalehti) No onko tähän saakka pitänyt mökkeillä huonolla omatunnolla???

– Tässäkin asiassa on kyse ihan puhtaasta järjen käytöstä. Jos ajat stadista Mäntyharjulle mökille ja ostat eväät lähtiessä, etkä mielellään ala heti pilkkomaan halkoja ja lyö kirveellä jalkaan, ja sitä kautta kuormita paikallista sairaanhoitoa.

– Eli mökkiläisten pitää nyt vaan muistaa vastuullisuus ja varovaisuus, Lintilä päättää. (Iltalehti)

Että mitä? Ostat eväät? No onko väliä mistä ne eväät ostaa, minä teen aina itse ruokani ja evääni. Ja puita voin pilkkoa hetikin, enkä suinkaan lähde mökille pilkkomaan kinttujani, mutta vasta korkona tuo tämänkin asian meille tiedoksi, että muista olla pilkkomatta jalkojasi, että et rasita paikallista terveydenhoitoa.

No en rasita, olen eläissäni ollut vain kahdesti niiden tarpeessa ja viimeisimmästä terkkarikäynnistä on yli kolmekymmentä vuotta. Mutta puita olen pilkkonut joka vuosi.

Ja sitten tämä kangaspalan pitäminen suupielessä. Jos ei ole oikeita hengityssuojia, niin on parempi olla ilman ja varoa aikuisten oikeasti luottamasta noihin huivivirityksiin, se on vastuullisuutta.

Ei ole kuin pari vuotta siitä kun musliminaisten vaatetusta arvosteltiin, mutta nyt tässä ajassa heidän asusteensa ovat jokaisen meidän ihanneasu kauppareissulle. Näin nopeasti nämä tilanteet muuttuvat.

Uskokaa nyt viranomaisia ja ministereitä:

Koskapa vapaa-ajan asuntojen omistajat voivat saada kunnan terveydenhuollon sekaisin, jos he säntäävät mökkipaikkakunnille korona-aikana. Miten helkatissa mökillä käyminen sekottaa paikallisen terveydenhuollon? Tuo pieni virus siis saa meidät puhkomaan silmämme ja pilkkomaan sääremme.

–  Esimerkiksi kesäisin meillä on todella vilkas traumapäivystys. Sitä kautta toivotaan, että jos mökillä ollaan, niin siellä ollaan varovasti. Nyt ei ole välttämättä se hetki, kun kannattaa tehdä kattoremonttia tai pieniä klapeja ja kaikkea muuta. Päivittäin kesällä napataan kymmeniä ongenkoukkuja irti. Tätä ihmiset eivät ymmärrä, että jos siellä mökillä ollaan, niin mitäs siellä sitten tehdään, kun ei voi näitä perinteisiä askareita tehdä, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut Essote-kuntayhtymän terveyspalveluiden johtaja Santeri Seppälä muistuttaa. (Iltalehti)

Voi tätä holhoamisen määrää!!!

Kuitenkin hallituskin kertoo, että virus etenee ja toimenpiteillä voidaan vain tasata tautihuippuja, eli nyt ollaan vain vastuulliseti ja muuta ei tarvitse muistaa, kuten ei koskaan aiemminkaan. Heitelkää uistimilla toisianne ja pudotkaa katolta rauhassa, kunhan ette tule ruuhkauttamaan terkkareitamme. Terkkareiden ovilla on nykyisin vahdit ja sinne ei niin vain enää turhaan tulla, jos ei ole asiaa. Vaimollani on ollut lähes kolme kuukautta ripulia, mutta ei voida hoitaa koska ei ole varmuutta siitä, että hänellä ei ole koronaa. Myöskään testausta ei voi suorittaa, koska ei ole hengitystieoireita. Elä tässä sitten vastuullisesti. Ihmisiä jätetään hoitamatta, kun terveshenkilöt pelkäävät saavansa tartunnan, koska ei ole suojavälineitä tarpeeksi. Mutta ministerit ja terveyspomot, kyllä mielelään neuvovat meitä vastuullisuuteen.

Missä on ollut ja on se vastuu joka vastaa suojavälineistä, ei kai vaan huoltovarmuuskeskuksessa?

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu