Miksi Venäjän tai Putinin pitäisi säilyttää kasvonsa?

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vahvistaa italialaisen Rai1 kanavan haastattelussa Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ehdottaneen hänelle, että Ukraina luopuisi osasta suvereniteettiaan auttaakseen Vladimir Putinia säilyttämään kasvonsa. Miksi ihmeessä Putinin tulisi säilyttää kasvonsa? Eikös se mene niin, että kuka leikkiin ryhtyy, – leikin kestäköön.

Sodan lopettaminen säälistä ei varmasti toisi kummallekaan osapuolelle oikeutta. Nyt taistellaan, kun kerran siihen ryhdyttiin. Putinilla on kyllä joka sekunti mahdollisuus puhaltaa peli poikki ja vetää joukkonsa pois. Hän ei sitä tee, niin miksi ihmessä Ukarainan tulisi luovuttaa, vain sen takia, että Putinin kasvot säilyisivät viattomina.

Mikä EU:n johtajiin (Ranska ja Saksa) on mennyt, kun Macronin ohella myös sakemannit ovat vihjailleet ukrainalaisille ”antautumista”, jotta sota päättyisi. Ehkä siksi, kun entinen meno Saksassa saisi silloin jatkua.

On täällä blogistanissakin tuota ehdotettu monissa kirjoituksissa, että miksi Ukraina ei vain antaudu, niin sota loppuisi siihen. Minä vaan uskon niin, että ei loppuisi.

Oikeasti antautuja menettää samalla suvereniteettinsä ja joutuu toisten armoille. Sitä Ukraina ei ilmeisesti halua se on viimeksi tänään kuultu. Suomi ja monet muut maat ovat tuominneet Venäjän toimet Ukrainassa. Miksi sitten Macron kulissien takana anoo Ukrainaa lopettamaan sodan?

Onko meille tärkeämpää Putinin kasvot vai Ukrainan tai Euroopan itsenäisyys?

+23
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu