Missä on Postin vastuu?

– Paketti on aina lähettäjän vastuulla, kunnes vastaanottaja on saanut paketin haltuunsa. Tässä tapauksessa siis anastettujen pakettien lähettäjät voivat vaatia tapauksessa korvauksia tekijältä, kertoo Postin turvallisuuspäällikkö Heikki Horn.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ef6195e3-d348-44d8-b202-e549c0c9f5a9

Missä on postilähetyksessä sitten Postin vastuu, jos lähettäjän vastuu ulottuu siihen saakka, kunnes vastaanottaja on saanut lähetyksen.

Kun Posti ryöstetään haetaanko korvauksia vahingon kärsineeltä lähettäjältä???

Mutta tosi elämästä esimerkki viime viikolta. Tilasin nettikaupasta poikani tyttärelle sellaisen halvan stressilelun. Kun pakettia ei alkanut kuulumaan luvatussa 2-5 vuorokaudessa. Laitoin sähköpostilla kyselyn lähettäjälle. Vastauksena tuli, että vastaanottajalla on vastuu, ja neuvottiin kyselemään postista tai käyttämään Matkahuoltoa.

No Postin turvallisuuspäällikkö laittaa tuossa Iltalehden artikkelissa mutkat suoriksi.

KOSKA:

Korvauskäytäntö vaihtelee sen mukaan, mitä yllä mainituista säännöksistä sovelletaan kyseiseen lähetykseen. Kaikkien kuljetusten osalta kuljettajan eli Postin vastuu on rajoitettu. Säännökset myös määrittelevät sen, kuka on oikeutettu korvaukseen. Korvausoikeus on yleensä lähettäjällä ja lähettäjän pitää hakea korvausta omalta sopimuskumppaniltaan eli siltä, jolta on ostanut kuljetuksen, eli tässä tapauksessa Postilta.

Postin rajoitettu vastuu ei vaikuta lähettäjän ja vastaanottajan väliseen vastuuseen. Kuluttajansuojalain mukaisessa etäkaupassa myyjällä on aina vastuu tuotteen kuljetuksesta.

ELI:

Kuluttajasuojalaki suojaa paketin saajaa, mutta se ei poista Postin vastuuta, koska lähettäjän oikeus on vaatia Postia vastuuseen.

Artikkelin mukaan saa sellaisen käsityksen, että lähettäjä on vastuussa lähetyksen kuljetuksestakin, koska hän maksaa Postille kuljetuksesta. Todellisuudessa tilaaja yleensä maksaa lähetyksen ja verkkokaupassa valitsee myös lähetystavan.

Postin turvallisuuspäällikkö siirtää siis vastuun paketin lähettäjälle ja puhumalla osatotuuksin likaa Postin mainetta ja saa lähettäjät käyttämään toisia tahoja pakettien kuljetukseen. Onko tämä turvallisuuspäällikkö lausumassaan tehtävänsä tasolla?

+4
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu