Mitä se on se ilmastonmuutosdenialismi

– Kasvihuoneilmiöhän on totta. Mutta sen vaikutus on niin pieni, että ei sillä maapallon lämpenemistä pysty selittämään. ( https://yle.fi/uutiset/3-10923440 )

Tästä huolimatta maailmaa jaetaan vuohiin ja lampaisiin. Minäkin uskon, että ilmasto lämpenee, siitä on seurauksena sitten eri versioita. Niistä versioista ei keskustella, vaan jaetaan inttämällä ihmiset ilmastouskovaisiin tai ilmastokriittisiin.

Minä kun en usko Greta Thunbergin malliin, niin minut tyrmätään ilmastonmuutoksen kieltäjiin. En kuitenkaan kiellä muutosta, mutta olen syistä ja seurauksista eri mieltä.

Mitä tuollainen jakolinja sitten merkitsee ilmastonmuutoksessa? No sitä, että jos ns. ilmastouskovaisten pelkoon ei lähde mukaan niin sinut leimataan vastustajaksi, vaikka pyrkisit selvittämään samaa asiaa kuin tuomitsijatkin. Sinun lähestymistapa ei heille kelpaa. Ilmastouskovaisten pelko perustuu joukkohysteriaan enemmän kuin tieteeseen, vaikka tieteen taakse yritetään vedota.

Nyt korona on vähentänyt päästöjä 8,8 prosenttia, mutta mitään merkitystä ei tällä kuulemma ole, tai ei pystytä niin pientä muutosta millään laitteella mittaamaan. Eli mitä hyötyä on haittaveroista ilmaston kannalta, kun ei koronan aikainen maailman pysähtyminen merkitse mitään?

Maailman pitäisi siis pystyä pysähtymään enemmän kuin korona on sitä pysäyttänyt, että muutosta voitaisiin jollain mittarilla mitata. Tästä ei kukaan nyt halua peistä taittaa, eli innokkaimmatkaan Pariisin sopimukseen vetovat ilmastouskovaiset eivät torveaan töräyttele, että pitäisi kulutusta vähentää ja sitä kautta irtisanomisten määrää lisätä tämän hetken tilanteesta.

Puhutaan kauniisti ei fossiilisista polttoaineista ja asetetaan haittaveroja fossiilisille polttoaineille, mutta haittaverojen tuottoa ei suunnata ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen, vaan sen uskotaan leikkautuvan itsestään ja haittaverojen tuotto käytetään normaaliin tapaan, eli ilmastouskon varjolla kierretään veroruuvia kireämmäksi, ilman vastavuoroisuutta. Haittavero ei poista haittaa vaan tekee ainoastaan tuotteen tai palvelut kalliimaksi kuluttajille.

Onko hintojen nosto vaikuttanut tupakointiin tai alkoholin ostamiseen? Näitä verojen korotuksiahan aina perustellaan, sillä että haittaverolla vaikutetaan ostokäyttäytymiseen. No kyllä minäkin lopetin tupakanpolton jo silloin kun Marlboro-aski maksoi alta 2 markkaa. Nyt en tiedä paljon tupakka-aski maksaa, mutta en minä lopettanut tupakanpolttoa sen kalleuden takia, vaan siksi, että vuoden ikäinen esikoispoikani pyysi minulta jämää ojentamalla kätensä minun röökiä kohti. Ajattelin silloin, että hyvä on poika, en näytä sinulle huonoa esimerkkiä ja lopetin.

Poika polttaa silti itse nyt, vaikka tupakan ”haittaveroa” on nostettu useita kymmeniä kertoja sen jälkeen.

Miksi ihmisiä ei valisteta mieluimmin kuin hupatetaan jostain haittaverosta, koska haittavero ei toimi kuitenkaan. Haittaveroja ei lopeteta, koska verojen nosto tuo mammonaa valtion kassaa, jota sitten on kiva sieltä jakaa ja tehdään näin äänestäjistä marionettinukkeja omiin tarkoituksiin.

Ilmastouskovaisten haittaveroilla ei hankita jäähdytinlaitteita pohjoisnavalle pitämään jäätä stabiilina, vaan sillä katetaan normaalia valtion toimintaa. Ja mitä enemmän tätä löysää rahaa haittaverojen varjolla saadaan ihmisiltä kynittyä, sitä enemmän kannattaa veromaksajia pelotella, että jokavuotiset haittaverojen lisäykset ja korotukset saadaan sopuisasti voimaan.

Minä uskon siis ilmaston muuttumiseen, mutta en usko keinoihin, joilla poliitikot ”tuulimyllyjänsä” vastaan käyvät. Minulle ilmaston muutos merkitsee muutosta, johon tulee vaikuttaa jos on tarvetta. Mutta poliitikoille ilmaston muuttuminen merkitsee verokannan laajentamisen mahdollisuutta, jota ei ikävä kyllä ole todellakaan jätetty käyttämättä.

Kun byrokratia on kasvanut liian suureksi on erilaisten pelkotilojen ruokkimisella saatu aikaiseksi veropohjan laajennus mitä erikoisempia haittaveroja keksien, jotta ei lihapatojen ääressä päättäjien tarvitse nälässä kärvistellä.

Nyt ollaan sitten ilmaston asialla, vaikka mitään muutosta ei ole havaittu, päästöt eivät pienene edes nyt koronan aikana, pitää olla vielä suurempi muutos, eli taantuma ei riitä pitää olla katastrofi. Mennään siis ojasta allikkoon helposti, jos ei aleta ajattelemaan omilla aivoilla. Poliitikkojen aivot näkevät vain sanktioiden ja haittaverojen mahdollisuuden kerätä yhä isompia läjiä rahaa selkänsä taakse jaettavaksi sitten kansalaisille takaisin. Missä kohtaa tuossa kaavassa se ilmasto puhdistuu?

Suomesta halutaan esimerkillinen maa, no sehän paljon ilmastoa viilentääkin;)))

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu