Mustavalkoista ajattelua

Ihmeellistä tämä elämän mustavalkoisuus???

Kun hallitus ja SAK keskustelevat keskenään on siinä neuvotteluilmapiiri kaukana. SAK:n porukka on helppo provosoida näppylöille, ja porvarihallitus tekee tämän ilman mitään vaikeutta. Kun hallitus puhuu leikkauksista, niin SAK puhuu sodan julistuksesta köyhiä vastaan. Rahaa voidaan tehdä sopuisasti niin, että köyhät eivät kärsi. Jostakin se sopu pitää aina kaivaa, mutta ei niin kuin sitä nyt EK:ta syyttelemällä tehdään.

Onhan se outoa, kun tämä EK on aina väärässä. Mitä jos kaikki olisi noin poikkipuolisia joka paikassa, ennakkoluuloista on joskus päästävä eroon.

Miten tästä solmusta sitten päästään pois, kun hallitus ei anna periksi ja miksi pitäisikään? Otetaanpa esimerkiksi asumistuki. EK tosiaan on senkin keksinyt.

Onhan se kauheaa, kun nyt asumistukea pudotetaan 80%:sta 70%:iin asumiskustannuksista! Eli tuo 10 % pitää vain ottaa vuokranantajan taskusta, niin opiskelijan maksuosuus säilyy entisenä. Miksi valtio maksaa tuon 10 % on se kysymys, josta nyt kiistellään ja oletus on ainoastaan se, että opiskelija kärsii. Voisiko laittaa huoneiston vuokraajan ottamaan tämä osuus kontolleen? Vuokranantaja on asumistuesta eniten hyötynyt ja se 10 prossaa on helposti mennyt hintatasoon, mutta nyt on vaikea sitä sieltä poistaa.

Miksi ei keskustella asioita auki, sen sijasta ostetaan mainosaikaa mediasta, jossa yksioikoisesti puhutaan tosikoille propakandaa. Ei siis mitään neuvottelua, vaan asioita puhkutaan median kautta. Masinoidaan lakkoja ym…

– Ja sitten väitetään, että hallitus ei keskustele.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu