Muutetaan muutetaan

Hallitusohjelman mukaan Suomen pitäisi saavuttaa hiilineutraalius jo vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalius tarkoittaisi sitä, että Suomen ilmastopäästöt olisivat samat kuin Suomen hiilinielut, eli tarkoittaa kai metsien kykyä sitoa hiiltä ilmasta.

Muutetaan siis kaikki Helsinkiin ja aletaan puhua ja puhua henkeä vetämättä, että jotain olisi tehtävä.

Death line on siis jo 14 vuoden päästä. Tarkastellaanpa mitä puhuttiin 14 vuotta sitten vuonna 2007.

”Tutkijoiden suurimpiin pelkoihin kuuluu se, että lämpötilojen nousu ja kasvihuonekaasujen lisääntyminen sekoittavat luonnon omat kontrollijärjestelmät.

Vielä toistaiseksi maapallon metsät ja meret pystyvät imemään noin puolet ihmiskunnan tuottamasta hiilidioksidista. Kun hiilidioksidimäärä kasvaa ja maaperä kuivuu, mikrobit voivat alkaa hajottaa maahan kerääntynyttä eloperäistä ainesta. Silloin metsät muuttuisivat kasvishuonekaasujen tuottajiksi.

Lisäksi merien kyky imeä hiilidioksidia laskee nopeasti niiden lämmetessä.

– Meidän täytyy varmistaa, ettei ilmakehän hiilidioksidipitoisuus nouse enää vuoden 2015 jälkeen ja että se laskee siitä lähtien kolme prosenttia vuodessa, sanoo saksalaistutkija Malte Meinshausen.” (Iltalehti 01.02.2007)

No nythän tuo 2015 on jo mennyttä aikaa. Sen jälkeen on iskenyt voimalla Covid-19, mutta sen tuoma lentopaussi ja muut pakolliset jäädytykset eivät sanottavasti ole näitä puheita hiljentänyt. Vaikka maailma meni hetkeksi polvilleen, ei syntynyt kovin havaittavaa ilmaston ”kylmenemistä”. Nyt päästöt ovat jos samalla tasolla kuin ennen Covid-19.

Puhua kyllä osataan, ”että te kehtaatte ja kyllä te kehtaatte”, mutta asialle ei ole lääkettä löydetty. On isot konferensit pidetty, sinne on joka maailman kolkasta lennetty, on Kööppenhaminan ilmastokokous, on kokoonnuttu Madridissa, ja on Pariisin ilmastosopimus ja Joe Bidenin oma ilmastokokous, johon ei suomalaisia kutsuttu. Hyvä niin!

Ja yhtä kaikki, jos me kaikki eläisimme kuten vaikkapa minä, niin koko vouhotusta ei tarvittaisi. Minä en lentele, istutan metsää enemmän kuin sitä kaadan jne… En myöskään asu asfaltin päällä Helsingissä, jossa ei luonnon monimuotoisuus tunne edes sääskiä tai kärpäsiä. Helsingissä jossa joukkohysteria on yhtä joukkoliikenteen kanssa, muutaman minuutin välein tulee aina uusi metro, bussi tai lähijuna. Sieltä on sitten helppo syyllistää suomalaista maataloutta ja metsätaloutta.

Tosiasia on kuitenkin, että syyllistämällä ei ilmasto viilene, vaan ainoastaan kanssakuulijat lämpenevät. Mitä ihmeen hyötyä on viherpiipertäjien on hyökätä maajusseja vastaan. Ruoka, olkoon se sitten eläinperäistä tai kasviperäistä tuotetaan pääosaksi kehä kolmosen ulkopuolella.

Totuus on asioiden todellinen tila, eli olotila joka nyt on olemassa. On siis totuuden vastaista väittää, että ilmastonmuutos nostaa merenpitaa niin paljon kuin pelotteluteksteissä väitetään. Ainakaan 2007 ja sitä ennen puhutut pelottelufraasit eivät ole toteutuneet. Nyt joku ilmastouskovainen voi olla eri mieltä, mutta tosiasiaa se ei muuta miksikään.

En usko, että maailma pelastuisi tai tuhoutuisi, vaikka kaikki suomalaiset möisivät autonsa ja muuttaisivat Helsinkiin. Alkaisivat ajella joukkoliikenteen ja skuuttien avulla, haukkuisivat typeryksiä, jotka vielä viljelevät maata, kun paras elanto tulee tietysti pörssistä ja raha seinästä sekä sähkö töpselistä.

Pelastetaan maailma ja lennetään ilmastokokuksiin, pelotellaan rahvasta ja syödään puhtaasti tuotettua, mitä se sitten ikinä onkaan.

+9
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu