Nälkäisille leipää, työttömille työtä

Onko Suomessa kaikki hyvin, eli onko nälkäisille tarpeeksi leipää ja onko työttömille tarjota työtä? Nyt paperimiehet lakkoilevat, kun heillä on reilu 40 euron tuntipalkka, ei suinkaan ole kyse nälän takia lakkoilusta. Heillä on myös työpaikka johon kieltäytyvät menemästä, koska kolme talkoopäivää on heille liiaksi.

Heillä on työehtosopimuksen mukaan oikeuksia enemmän kuin entisaikojen keisareilla, mutta mitään he eivät halua tehdä ilmaiseksi. Jopa saunomisesta heille maksetaan täysi palkka. Voisiko kiky-tunteja käyttää saunomiseen? No saunomiseen kai ne on aina käytettykin ja turpakäräjiin.

Nyt sitten raavaat miehet ja riskit naiset aloittivat kolmen viikon lakon, vain sen takia, että heihin sattuu se, kun 24 tuntia on hinta 1,6 miljardin leikkauslistan torjumisesta. Miksi nykyinen hallitus ei sitten uhkaa leikkauksilla?

No eivät uhkaa kun istuvat SAK:n mandaatilla, eli kun työhuonekunnat yhdessä ennen vaaleja sopivat, että kenen vuoro on mennä eduskuntaan, ei tarvitse erikseen puhua äänien keskittämisestä. Se vain on ammattikunnan etu, ei mikään salaperäinen juju, vaan fakta.

Paljon puhutaan miten kristilliset osaavat keskittää äänensä. Paljon puhutaan myös miten lestadiolaisten äänillä on menty eduskuntaan. Paljon arvaillaan myös sitä miten ammattiosatojen vaalienaluskokouksissa juntataan äänet omalle ehdokkaalle.

Sitä se meidän demokratia on.

Suomi on vapaa maa, jossa ei kuitenkaan rikkureita suvaita.

Suomi on vapaa maa, jossa kaikkein kylläisimmät lakkoilevat omien etujensa vuoksi, mutta nälkäiset ja työttömät saavat odotella vuoroaan.

Suomen parhaimiten palkatut tahot ovat aina ensimmäiseksi lakkouhkineen paikalla, kun paikalla tulisi olla nälkäiset ja työttömät, silloin kun jotain hyvää jaetaan.

Lennonjohto, ahtaajat, paperityöläiset ja kuljetusala. Siinä ovat Suomen kurjimmat alat jos lakkojen määrällä kurjuutta mitattaisiin.

Miten ihminen jolla on yli 40 euron tuntipalkka ja Suomen työväestön parhaat edut työehtosopimuksessa ilkeää esittää edes lakkomahdollisuuta? No eiväthän he itse sitä esitä, vaan heillä on etujärjestöt sitä varten. Etujärjestöt jotka menevät vanhojen kliseiden taakse, eli puhuvat työnantajien riistosta ym. Ketähän tässä on nyt riistetty, kun paperimiehet ansaitsevat viisinkertaisesti sen mitä alemmissa palkkaluokissa työehtosopimusten alarajat ovat?

Olisiko niin, että paperimiehistä on tullut paperia, eikä heidän hipiä kestä enää merivettä? Niin kauan kuin työttömyyttä on pitäisi olla tyytyväinen että on töitä ja vieläpä aivan mukavalla liksalla.

Menee uskottavuus niiden poliitikkojen puheista, jotka toitottavat, että ovat aina pienemmän puolella.

Istukaa nyt seuraavat pari kuukautta lakossa ja miettikää mitä on hyväosaisuus Suomessa? Sehän oli Santeri Alkio, kuka lausui nuo otsikon teesit. Vai oliko sittenkin opetuslapsensa Juha Sipilä tai Katri Kulmuni?

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu