Naudanlihan kieltolaki

Nyt on kovin mediaseksikästä kieltäytyä naudanlihasta. Jokainen tietysti saa syödä mitä syö, ei kaivele minun napaani. Siksi en syytä ketään jos liha ei kelpaa tai kelpaa.

Kysympähän vain, että mitä kieltolaki tekikään alkoholille, mitä nuuskakielto teekään nuuskalle Suomessa?

No silliparvi on silliparvi ja tottelee näkymätöntä käskijää ajattelematta, huolehtimatta, uskoen vain, että suunta on oikea. Sama on tämä naudanlihan ajojahti. Naudanlihan tuottajia on hyvin erinlaisia, mutta nyt kohdellaan kaikkiea naudanlihantuotantoa samalla ynseydellä.

Naudanlihaa vihataan kuin turvetta, vaikka turpeessakin on monia puolusteltavia seikkoja se saa nyt mennä. Yleistäminen on pahasta, eikä vihapuhettakaan saisi olla, mutta naudanliha saa mitä kirjavinta vihapuhetta osakseen, ja sitä kautta naudanlihan kasvattajat, syöjät ja suvaitsevat. Voihan ravintola kieltäytyä laittamasta naudanlihaa, eikä siinä tarvita mitään perusteluja. Hyvä niin.

Mutta vihapuhe naudanlihaa vastaan on tympeä trendi, joka ei huomioi, että maailmassa on monia paljon ihmeellisempia asioita kuin liha ja sen syönti. Otetaanpa vaikkapa sota, kun kukaan ei sodalle mahda mitään se saa kuitenkin olla luvallisten asioiden joukossa. Tai raiskaaminen, naisten/miesten ympätileikkaus, tai ilmastohysteriä sinänsä. Maailmanlopulla pelottelu pitää myös kieltää heti, samoin autonrenkaat, koska niistä tulee meriin eniten mikromuovia ikinä.

Avohakkuiden ansiosta Suomessa ovat metsät tuplaantuneet 50 vuodessa, mutta itku niitä vastaan on kova. Minusta porsaanliha on kielletty jo useissa uskonnoissa, nyt sitten on kiellettävä naudanliha, kun porsaanlihan kieltäminen olisi Muhammetin peesaamista. Broilerinlihaa ei kannata kieltää, koska hukkuisimme siihen ällöön punaiseen mausteliemeen, kun sitä ei voisi enää ruikkia mihinkään.

Vai onko naudanlihan kielto persujen salainen ase tappaa muslimit nälkään, kun suomalaiset samalla mässäilevät kinkuilla ja porsaankyljyksillä?

Bwt, Suomessa ylipäätään on aina tarkoitus kieltää tai paheksua jotakin perusteellisesti. Suomi on kieltolakien luvattu maa, jossa nelosoluen tuonti elintarvikauppojen hyllyille laski alkoholin kulutusta, vaikka toisin kovasti maailmanlopun ennustuksissa väitettiin.

Ennustan, että naudanlihan tuotanto lisääntyy Suomessa, sen saaman julkisuuden kautta, se lisääntyy myös siksi, että naudanlihaa aletaan myydä halvemmalla, koska kysyntä sakkaa hetkellisesti. Mikä ihmeen viha on tullut maitoa, ja naudanlihaa kohtaan? Viherpiipertäjät imevät palmuölyäkin mieluimmin, kuin oman maakunnan maitoa.

Ja se tärkein seikka: ”Miksi ei anneta ihmisten itse päättää”! Pitääkö aina joku asia olla totaalisen pannassa, suola, sokeri, keinotekoiset makeutusaineet, nuuska, tupakka, alkoholi, hamppu, himppu ja pimppu?

Onko vihapuhe naudanlihaa kohtaan millään tavoin perusteltua? Suomessa on pilvin pimein luomulihan tuottajia, joiden viljelykierrossa multa pelloille kerttyy, ja samalla hiiltä sitoutuu enemmän kuin mitä naudanlihana tilalta hiiltä lähtee. Millä perusteella nämä nautatilat ovat syyllisiä ilmastonmuutoksessa, kun he säilövät kosolti enemmän hiiltä, kuin naudanlihaa poikotoivat hipsterit. Sitovat toiminnallan paljon paljon enemmän hiiltä maaperään kuin Greta Thunberg.

Nämä naudanlihan viljelijät, tuskin ovat lobbaamassa lakia joka kieltää Gretan ja kumppaneiden arvomaailman kieltämistä, mutta se ei heitä auta, heidän elinkeinonsa ollaan väkisin lamaannuttamassa, typerillä vihapuheilla, ilman perusteita.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu