Nurinkurisia ajatuksia

Kun satsaamme ilmastonmuutoksen torjumiseen se lisää investointeja uudenlaiseen tekniikkaan, se luo perustan talouden elpymiselle.

Tai sitten se saa aikaiseksi kaaoksen, eli kun turve esimerkiksi ajettiin alas, ei tullut uutta teknologiaa, vaan palattiin hakkeen polttoon ja kaiken lisäksi hake tuodaan ulkomailta. Nyt leijupedit vaihdetaan aiemmin käytössä olevaan tekniikkaan, ei siis tullut mitään uutta teknologiaa.

Kun 1930-luvun laman jälkeen länsimaissa rakennettiin hyvinvointivaltioita tuloerot kaventuivat, rikkaiden kovempi verotus, hyvä sosiaaliturva, ansiosidonnainen työttömyysturva ja julkean vahva ammattiyhdistysliike ei pystynyt romuttamaan taloutta, vaan se toi meidät kestävimpään talousnousuun maailman historiassa.

Edellämainitut asiat eivät siis ole syy nykyiseen talousjamaan.

Syy nykyiseen ongelmaan on poliittisen vallan tasapainottomuus ja sitä kautta poliittisen tahdon laiskuus suhteessa markkinavoimiin. Markkinat ovat ”ostaa räväyttäneet” poliittisen vallan omaksi välikappaleeksi. Demokratia on raiskattu, mutta kukaan ei häpeäkseen uskalla tunnustaa sitä tosiasiaa.

Kansalaista hävettää, kun hänen ääni on raiskattu, poliitikko tietysti kieltää, että hänet olisi raiskattu, eikä raiskaaja tietenkään tule esiin kertomaan raiskattuaan demokratian. Raiskaaja haluaa raiskata julkisuudelta pimennossa yhä uudelleen ja uudelleen tulematta koskaan julkisuudessa esiin.

Vallan tasapainottomuuden merkkejä on ilmassa, mutta media ei niitä huomio, koska raiskaajien lonkerot kulkevat läpi yhteiskunnan. Ei ole sellaista ryhmää, joka laittaisi nämä raiskaajat tilille teoistaan. Vapaa lehdistö on menneen ajan myytti, sellaista mediaa ei enää ole, jota ei olisi ostettu.

Kun sanon, että onhan meillä oikeus kritiikkiin ja sitä kautta sananvapaus, sekä vapaat vaalit. Valehtelen!

Kritiikki on helposti vaiennettu ja keskustelu johdetaan sivuraiteelle. Sinulle jää vain suu auki, kun puheenaiheet ovat jo juosseet sinusta kilometrien päähän. Samalla siinä meni sananvapaus, eli vaikka sinulla on vapaus, niin kukaan jos ei kuuntele, niin mitä hyötyä vapaudestasi on. Miksi ei kuunnella? No siksi, kun kukaan ei halua tulla sinun vapautesi takia itse raiskatuksi.

Vapaat vaalit voidaan sabotoida eli suistaa helposti päälaelleen. Ihmiset eivät edes tajua, kuinka helppoa on vaaleja manipuloida aivan ”rehellisin” keinoin, epärehellisistä puhumattakaan. Esimerkkkinä voidaan pitää vaikkapa brexitin äänestyksen alla tehtyä ”vaalityötä”, jälkikäteenhän se kyllä huomattiin, mutta pa*ka oli jo silloin housuissa.

Nigel Farage myönsikin valheelliset kampanjaväitteet heti Brexit-puolen voiton varmistuttua.
Samantasoisia mediahyökkäyksiä tietysti käytiin EU:hun jäämisen puolestakin, eli valheella valhetta vastaan. Mitä peliä se sellainen sananvapauden väärinkäyttö onkaan?

Kun venäläiseltä kadun mieheltä tai naiselta kysyy politiikkaan liittyviä kysymyksiä, hän aina katsoo ympärilleen ensin ja vastaa sitten, että ei ymmärrä politiikasta mitään. Eli mielipide on nu**ittu niin tarkkaan, että sitä omaa mielipidettä ei uskalleta kertoa edes kysyttäessä, saati että sanoisi sen kysymättä.

Sama pätee Suomessa, mutta meillä ei kerrota sitä asiaa noin. Meillä uskalletaan tunnustaa väriä ja osaamme olla jotain mieltä julkisestikin. Mutta meidän ajohevosemme, eli edustajat jotka ovat vaaleilla valittuja pettävät meidät vaalikaudesta toiseen, olemalla nössöjä ja saamattomia niiden asioiden edessä jota he vaalikentillä lupaavat.

Esimerkkinä sote-uudistus, maakuntauudistus, läänien lakkauttaminen, verouudistus, köyhyyden poistaminen, työllisyyden koheneminen, ilmaston ja ympäristön hoito, eläkeindeksi, viennin edistäminen, EU, yrittäjyyden asiat, työläisten asiat, maahanmuuttajien asiat, syrjäytyneiden asiat, masentuneiden asiat, sudet, tuulimyllyt, rikollisuus, korruptio, harmaa talous, verotus, tiestö, VR ja lähes kaikki on rakentamatta reiluilla päätöksillä kuntoon.

1930-luvun lamasta kasvoi tahtotila joka kantoi ihmiskunnan suurimpaan kasvuun, sitä ei lannistaneet sodat tai energiakriisit, sen lannisti lopulta päätäjien löysyys. Olemme valinneet lapatossuja edustamaan itseämme, me jopa nautimme siitä, että saamme pitää lystiä heidän kustannuksella. Mutta se lysti kalahtaa ikävä kyllä meidän omiin nilkkoihimme.

Minä sanon, että on aivan turhuutta äänestää esimerkiksi Ilkka Kanerva vaalikaudesta toiseen eduskuntaan, kun varsinaista läpimurtoa hän ei ole onnistunut tekemään. Mutta onhan se ollut kutkuttavaa hekotella hänen toilauksiaan. Joskus tuntuu, että me äänestämme kaikista pelleimmät ehdokkaat, jotta saisimme edes jotain iloa tylsään arkeemme.

Sisimmässämme tiedämme, että edustajista ei ole mihinkään, siksi valitsemme heidät joiden kanssa voimme pitää edes jotain hauskuutta yllä. Typerimmät opitaan tuntemaan nimeltä, mutta hiljaiset puurtajat jäävät tuntemattomiksi.

Historia jälkeenpäin sitten kertoo kuka oli paras, vai oliko kenestäkään mihinkään.

Jos meillä olisi päättäjät isolla Peellä, niin meillä olisi toivoa selvitä kriisistä kuin kriisistä eikä oppositio olisi poikkiteloin, kun se silloin tuhoaisi itsensä. Nyt meillä poliitikot kinastelevat mallin vuoksi, kun tietävät että heidän touhunsa on yhtä turhaa kuin veteen piereminen. Kovastakin pörinästä nousee vain paha haju, jonka tuuli pyyhkii pois.

Ollakseen kova poliitikko hän haukkuu joko markkinataloutta, tai ammattiyhdistyliikettä suunnatakseen ihmisten katseet pois omasta tyhjyydestään. Meidän poliitikoista on tullut virkamieskunnan puhuvia päitä. Aamulla heille laitetaan nippu papereitä pöydälle jota he sitten loppupäivän tahdottomasti toistelee.

Halvemaksi tulisi ostaa 200 magnetofonia, joista voisi kuunnella eri ministeriöiden virkakunnan mietelauseita nappia painamalla. Tekoäly voisi johtaa parlamentissa puhetta ja esittää kysymyksiä noille magnetofoneille. Nythän mankat kysyvät puhemieheltä lupaa nälviä ministeriä ja ministeri yrittää lohkoa jotain näsäviisasta takaisin. Ja juuri kun keskustelussa aletaan päästä asiaan puhemies sanoo aika ja sitten vaihdetaan vi**uilun aihetta.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu