Oman pieruni kompensaatio Finnairin malliin

Finnairilta voi ostaa lentojen kompensaation, joka mielestäni tarkoittaa sitä, että sen päästön jonka Finnair kyseisellä lennolla tuottaa saa lisähinnalla ostetuksi joltain pois. Eli Finnairin kyseisen lennon päästöt olisivat x-tonnia ja yksi matkustaja maksaa kompensaation eli hiilijalanjälkeni on 308,64 kg CO2e jos lennän Helsingistä Brysseliin. Hintaa siitä kertyy maksajalle 12,25 euroa.

No mitä jos haluan olla lentämättä mihinkään, niin saanko minä jotain korvausta siitä täältä kompensaatiorahastosta? En saa vaikka lopettaisin hengittämästä.

Olen kuitenkin hyvin luontoa rakastava ja pelkään omilla pieruillani pilaavan maapallon mahdollisuuden olla cool, eli viileä. Alan siis maksaa kompensaatiota Finnairin malliin omista pieruistani. Etsin käsiini huijaritoimiston joka myy minulle kompensaation, jonka huijarifirma tosin ostaa toiselta huijarilta joka ostaa sen kolmannelta ja näin edelleen. Lopulta maksuni päätyy Intiaan jossa pierukompensaatiorahallani savimajan emäntä alkaa murjoa lehmänpaskaa velliksi veden kanssa paljailla nyrkeillään.

Hänelle on luvattu maksaa siitä rahaa, ja hän joutuu pitämään kirjanpitoa siniseen ruutupaperivihkoon päivittäin. Eli kun maksan pierustani 12,25, niin rahaa ensin nyysivät erinäiset huijarifirmat ja sitten muutama kolikko saapuu kohteeseen jossa minun pieruni kompensoidaan polttamalla lehmän paskaa.

Minun omatuntoni on maksettu puhtaaksi, mutta pieruni edelleen leijjuu Suomessa ja Intiassa joka tapauksessa emäntä olisi tehnyt ruokaa biokaasulla. Mutta muutama huijaritoimisto siinä välissä saa puhua miljardibisneksestä pieruni ja Finnairin lentojen kompensaatiomaksuja maksaneiden rahoilla.

Minun ajatukseni siitä, että maksulla todella kompensoitaisiin pieru, eli jossain todella joku imaisisi pierun sisäänsä ja säilöisi sen sisällään ikuisesti, ei tapahdu. Rahalla ostetaan vain omatunto puhtaaksi ja raha siirtyy ainoastaan jonkun bisnesvaistoisen liikemiehen pankkitilille.

Tätä on kompensaatio. Samaa tapahtuu metsäpuolella. Nyt sanotaan, että on ”metsäsota” Suomen ja Brysselin kesken. Pitää ennallistaa metsä, vaikka mitään vakiometsää ei ole edes olemassa. Metsä kasvaa ja elää aikansa kuolee pois ja jatkaa elämäänsä joko siementen juurivesojen tai uudelleen istutuksen kautta. Mihin vaiheeseen se metsä nyt sitten pitää ennallistaa?

Alkaa tämä vihreä siirtymä haista enemmän paskalle kuin minun pieruni.

+37
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu