Onko kiristäminen rikos?

Kiristys voi käsittää mitä tahansa edellyttäen, että uhkauksen toteuttamisella olisi uhrin näkökulmasta kielteisiä seurauksia. Eli jos Turkki uhkaa jättää ratifioimatta Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden, jos… Niin onko se rikos?

Ottamatta enemmän kantaa tuohon kiristykseen, niin voisihan sitä ehdottaa vastakiristystoimia, eli matkustuskielto Turkkiin, jos ei ala neuvottelijoiden tekemä neuvottelutulos Turkille ja Unkarille kelpaamaan. Eli Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshän on käytännössö hyväksytty kaikkien jäsenmaiden sen hyväksyttyä, ainostaan sen hyväksynnän lainvoimaisuus on nyt auki kahden jäsenmaan osalta.

Suomesta ja Ruotsista tulee Naton jäsen, kun liittymispöytäkirjat ratifioidaan kaikkien Nato-maiden parlamenteissa. Liittymisasiakirjojen neuvottelijat ovat sis liittymisen hyväksyneet, mutta Unkarin ja Turkin päämiehet panttaavat, eli kiristävät lopullista päätöstä mitä ihmeellisimmin kuvioin. Ja samalla väittävät, että yhteyksillä Venäjään ei oe mitään tekemistä tämän panttaamisen kanssa.

No ehkä tällä viimeisimmällä Turkin ulostulolla on yhteys Ruotsin nukkeprovokaatioon. Eli svenssonit ei osanneet pitää päätään kylmänä.

Toisaalta Ruotsilla ja Suomella ei ole mitään kiirettä nyt ratifiointien kanssa. Ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Meillä ei ole muuta kuin aikaa. Turha kiire pois, antaa Unkarin ja Turkin nolata itsensä, ja Ruotsikin voi nolata itsensä, mutta meillä suomalaisilla ei todellakaan ole kiire mihinkään.

Hullujen kanssa ei kannata lähteä hippasille.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu