Oppositio voisi kaapata vallan

Jos Antti Rinne hellittää nyt, voi oppositio ottaa vallan. Ei tarvita kuin yksi loikka demareista perussuomalaisiin niin perussuomalaiset johtavat hallitusutunnusteluja valtiosäännön mukaan.

Toisaalta kaksi loikkaa perussuomalaisiin mistä tahansa puolueesta toimisi samalla tavalla. Johtaisiko tuollainen loikka sitten pienpuolueiden katoamiseen kokonaan, eli jos kristilliset loikkaisivat kokonaan kokoomukseen se koaliitio olisi vahvoilla, mutta vasemmisto voisi liittyä yhdeksi jolloin Antti Rinteen ei tarvitsisi luopua vallasta jne…

Nyt nopealla peliliikkeellä saisi itselleen pääministerin paikan jos osaa pelata nopeasti. Kokoomus ja perussuomalaiset jos tulisivat lainkaan toimeen keskenään voisivat tehdä keskenään kokoomuksesta tai perussuomalaisita loikat ja näin oppositio ottaisi vallan ja tuloksena olisi PS+Kok+Kesk+RKP, mutta kun PS on poliittisessa paitsiossa näin ei tule koskaan käymään.

Siksi oppositiolta menee käytännössä samalla pohja sellaisilta puheilta, että he olisivat vaihtoehto, kun eivät kuitenkaan ole. Jos PS pidetään paitsiossa, kuten Kekkonen kurmuutti Kokoomusta, niin jossain vaiheessa PS ratsastaa vallan harjalla se on väistämätöntä. PS ei tule pienentämään kannatustaan olematta välillä vallan kahvassa.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu