Orpon hallitus puksuttaa kuin laiva

Myrskyssä on laivan kapteenin otettava suunta, jolla haaksirikot vältetään. Orpon hallituksen myrsky alkoi heti kun hallitus nimettiin. Jo kolmantena päivänä myrsky yltyi lähes sietämättömäksi. Kun arvostellaan kipparia, niin jää huomiotta myrsky ja kun keskitytään myrskyyn, niin unohdetaan kippari. Ensin oli vaikeuksia saada RKP ruotuun, sitten oppositio haastoi perussuomalaisia ja taisi siinä hötäkässä joku ministerikin vaihtua. Sitten Riikka Purran vaalilupauksista nousi kohu. Annika Saarikko hyökkäsi Purraa vastaan, kertomalla hänen unohtaneen vaalia alla ääneen puhutut lupaukset, tähän yhtyivät niin Antti Lindtman, kuin Li Andessonkin.

Orpon hallituslaiva puksutteli kaikkien hämmästykseksi kohti päämääräänsä, vaikka aallot löivät vasten. Kukaan ei keksinyt kysyä minne oltiin menossa, päämäärän sijasta matkaa vaan yritettiin torpedoida.

Sitten älähti Jarkko Eloranta ja SAK:n takana muukin ay-väki. Ei muka oltu saatu kutsua neuvotteluun, eli suomalaiset mielensäpahoittajat ajattelivat sitten pysäyttäää koko Suomen sen takia, että EK oli saanut viestinsä Orpolle paremmin läpi. Jo sokea Reettakin näkee otsaluullaan, että Orpo ja EK ymmärtävät toisiaan paljon paremmin. On luonnollista, kun vasemmisto johtaa hallitusta on SAK kuskin kaveri ja onko se nyt sitten kovin outoa jos porvarihallituksen kuskin kavereita ovatkin enemmän ek-laiset. Laittaa nyt sen takia yritykset ja suomalaiset kärsimään siitä, että itse ei ole niin suosittu kumppani.

Sitten oli Sote ja sen vaikeudet nostivat myös ison aallokon aluksen eteen, vaikka Soten ahdinko oli jo tiedossa paljon ennen hallituksen syntymistä, eikä edellisen hallituksen imukuppisynnytys ollutkaan oikein onnistunut. Saatiin kyllä Sote aikaiseksi, mutta rahoitus ja ennen kaikkea sen konseptin toimnnasta ei ollut mitään hajuakaan. Kukaan ei enää halunnut ajatella mitään muuta kuin pahinta ja se oli tietysti Orpon ja Purran syytä. Paskamyrsky oli alkanut jo paljon ennen eduskuntavaaleja, mutta eihän sillä nyt ole merkitystä.

Orpon hallitus seilaa ja suuntimana taitaa olla Petterin ruorissa vieläpä oikea kurssi. Ei piiruakaan vasemmalle, mutta oikeistokin on ulkona tästä kurssista. Ainakin RKP huojuu ja oppositiossa Liike Nyt nyökyttelee vasemmiston tahtiin, kuten aina niin keskellä oleva kepukin keikuttaa vasemmiston kanssa yhtäjalkaa. Syynä on tietysti perinteinen katkeruus ja suomalainen kateus, joka voittaa kiimankin.

Myrskyssä kukaan ei jaksa kiinnostua mihin ollaan menossa, kunhan vain selvitään. Kyllä kapteenin ja perämiehen pitää kuitenkin pitää laiva aina pinnalla, siitäkin huolimatta, että myrsky velloo ympärillä valtoimenaan. Myrsky voi suuttua, jos kapteeni ei myrskyä kunnioita. Myrsky voi yltyä ja kipparin on vain uskottava omaan kurssiinsa. Myrskyn kestäessä voi tapahtua jotain myrskyyn liittymätöntäkin vastoinkäymistä, kuten vaikka keulaportti voi irrota. Orpon ja Purran tapauksessa tämä keulaportin irtoaminen oli 3 miljardin lisäsäästöt. No myrsky ei tietysti tyynny siitä, että laivasta irtoaa keulaportti. On siis otettava se vain uutena rasitteena, joka on hoidettava ja jopa suhteellisen nopeasti.

Mutta myrskyt aina joskus laantuvat ja tulee tyyni. Silloin myrskyä ei enää ole ja laiva seilaa tyynessä kohti satamaa.

Nyt taivas on kirkas, mutta sieltä se vain tulee, kuin salama kirkkaalta taivaalta, että kohta aletaan irtisanoa virkamiehiä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f2a9bdbe-125f-4dab-b8ca-0b1cfe728ce0

Virkamieslain mukaan virkamies voidaan irtisanoa silloin, kun virasto tai se yksikkö, jossa virkamies työskentelee lakkaa.

Toiseksi virkamies voidaan irtisanoa, jos virkamiehen tehtävät tai viraston mahdollisuudet tarjota virkamiehelle tehtäviä suoritettaviksi olennaisesti ja muutoin kuin tilapäisesti vähenevät.

Lisäksi edellä mainituissa tilanteissa edellytetään, ettei virkamiestä ole mahdollista siirtää toiseen virkaan taikka tehtävään samaisessa virastossa, eikä virkamiehelle voida myöskään tarjota koulutusta, joka soveltuisi työnantajan tarpeisiin.

Tähän saakka on yritetty selittää, että virkamiehiä ei meillä ole liikaa. Mistä tämä salama nyt sitten iski! Tämä asia on kuitenkin ollut heti hallituksen alusta saakka kaikkien tiedossa. Me ei vain haluttu nähdä sitä.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu