Outoa puhetta – outoja otsikoita

Venänjän hyökkäys Ukrainaan ja sodan jatkuminen saa Suomessa aikaan outoja puheita ja outoja otsikoita.

Iltalehti tänään otsikoi: Saiko Venäjä pakkansa kasaan? ”Etenee paremmin kuin kertaakaan sodan tässä vaiheessa”

Miten tuota otsikointia tulee ymmärtää, eihän sodan ”tässä vaiheessa” kukaan ole voinut edetä hitaammin tai nopeammiin. Tämä hetki on tässä ja nyt.

Ja sitten tämä uutinen: Venäjä otti sotadelfiinit käyttöön Mustallamerellä
Delfiinejä on koulutettu muun muassa suojelemaan Venäjän laivaston aluksia.

Kun artikkelia lukee eteenpäin, niin huomaa, että delfiinit on Ukrainan kouluttamia, joten otsikointi menee taas uusiksi. Tuskin ukrainalaiset niitä kouluttivat suojelemaan venäläisiä aluksia???

Tai miten kaasun voi katkaista? Yle otsikoi näin: Venäjä toteutti uhkauksensa ja katkaisi kaasun jo kahdelta EU-maalta – näin riippuvainen Eurooppa on venäläisestä maakaasusta

Yle otsikoi myös näin: Ohjus osui Kiovassa lähelle hotellia, johon YK:n pääsihteeri oli majoittunut, kertoo tiedottaja , kun juttua sitten lukee eteenpäin, huoma, että pääsihteeri ei ollut lähelläkään hotellia. Osuma haavoitti kymmentä ja lisäksi nyt tiedämme, että ainakin yksi haavoittuneista on jo kuollut.

Media tehtailee ”klikkiotsikoita” saadaksen draamaa tähän sotaan, koska eihän siellä todella ole tapahtunut etenemistä ”sodan tässä vaiheessa”. Näin siis media Suomessa olettaa, kun kertoo meille sodasta pintapuolisesti ja usein Putinin rintakuvilla höystäen. Putin sitä Putin teki tätä, Putin uhkaa, Putin kiukuttelee, Putin kostaa jne…

Varmasti Putin on hyvin tyytyväinen saamastaan huomiosta. Miksi ajankohtaisohjelmien taustakuvana pitää koko illan katsella Putinin naamaa? Miksi hänestä tehdään nyt ”sankaria” ja ”keulakuvaa”. Mieshän on hylkiö, eikä hänestä tule kirjoittaa mitään enää.

Otsikoihin pitää saada eri ryhti. ”Saksa kieltää kaiken energiantuonnin Venäjältä” tai ”Paavo Lipponen tuomitsee Venäjän hyökkäyksen yhdessä Tuomiojan kanssa”

+6
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu