Pääkaupunkiseudustako taas hus hus alue?

Kolmisen viikkoa sitten THL antoi varin maltillisen arvion siitä, että korona on Suomesssa laskulinjalla. Kirjoitin silloin hiukan erimielisesti, että näin ei olisi.

httphttps://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arialsio/korona-oli-toista-mielta/s://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arialsio/korona-oli-toista-mielta/

Nyt tiedämme, että korona ei ollut todellakaan hellittämässä, vaan on tasaisesti kasvanut nämä kolme viikkoa. THL on nyt välillä puhunut sitten vauhdittaneensa ja patistaneensa hallitusta koronaepidemian alkuvaiheessa.

Näin THL on siirtänyt asian pois siitä, että se antoi kolme viikkoa sellaisen kuvan, että ei syytä huoleen ja korona väistyy jo.

Kun kirjoitan tätä uusia toimenpiteitä koronaa vastaan julistetaan juuri uutisissa. Uudet koronatoimet ovat jo nyt pääministerimme mielestä ehkä liian löysiä.

Mistä tämä nokittelu THL ja pääministerin välille on tullut? Onko tässä nyt kaksi kokkia jotka kumpikin pelaavat omaan pussiinsa, vaikka koronaa vastaan pitäisi punnertaa yhteistuumin?

Mistä johtuu se, että kun päivälukema antaa ennätyslukuja, niin aina selitellään, että siinä on viiveellä useamman päivän ajalta tapauksia? Eikö pokka kestä kertoa, että Suomessa on korona hitaassa kasvussa, eikä suinkaan hitaassa laskussa?

Miksi suosituksia nyt muutetaan määräyksiksi, jos THL kerran on sitä mieltä, että olemme laskussa tartuntojen määrässä ja yksittäiset huippulukemat ovat vain kertymiä pidemmältä aikaväliltä?

Ja miksi pääministeri vähättelee näitä toimia, kun hän on kuitenkin pääministeri, jolla luulisi olevan auktoriteetti antaa sellaisia määräyksiä, joita ei samaan hengenvetoon hänen tarvitse itse vähätellä?

Joskus tuntuu, että panoksia laitetaan enemmän hallituksen ja THL toimien kehumiseen, kuin itse koronan eristämiseen.

+2
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu