Pääministerin tiukka paikka

Puoluejohtajan tehtävä on pitää puolueen kurssi oikealla väylällä. Nyt satelee kysymyksiä miten tästä mennään ensiviikkoon.

Yle jo arvuuttelee uuden kuntaministerin nimeä.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) ero on herättänyt poliitikkojen piirissä keskustelun siitä, kuka korvaa ministerin. (Yle)

Tärkeämpää minusta olisi pohtia, miten tulisi toimia, että hallituslaiva jatkossa selviää. Ja mihin toimenpiteisiin tulisi ryhtyä, että Suomi voittaisi tässä tapauksessa. On aika lyhytnäköistä ajatella vain sitä miten pääministerin saisi suistettua vallasta mahdollisimman tylysti.

Jos Antti Rinne jää pääministeriksi hänen asemansa on jatkossa niin heikko, että tuskin sellaisella päätöksellä kannattaa muiden hallituspuolueiden havitella suurta menestystä omalle kannatukselleen. On siis lyhytnäköistä ajatella niin, että heitetään yksi ministeri sivuun ja painetaan asia villaisella.

Oppositio ei tule antamaan periksi, vaikka pääministeri uskookin, että ei ole mitään hätää jos hallituskumpanit eivät nyt repeile. Hätä jää kytemään, eikä sitä painetta voi pitää Suomen kannalta kiitollisena asiana.

Eikös me vaaleja pidetä sen takia, että Suomi pärjäisi, ei sen takia että vaaleissa eniten ääniä saanut puoluejohtaja voisi olla onnelinen pääministeri.

Jos minä olisin Antti Rinteen housuissa, pitäisn nyt pään kylmänä. Ensimmäiseksi ottaisin eronneen Sirpa Paateron toimenkuvan omaan käyttööni ja antaisin Postin hallituksella potkut. Se vain sen takia, että he ansaitsevat potkunsa, kun ovat yrittäneet halpuuttaa työntekijöiden palkkatasoa vastoin valtioneuvoston tahtotilaa. He ovat hyvin tienneet mitä ovat olleet tekemässä.

Kun Postin hallitus olisi erotettu puoluejohtajana tekisin tiedusteluja muiden hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa, jos heille kävisi jatkaa muutamalla muutoksella niin hyvä. Keskustelisin oman puolueen kanssa ja sen keskustelun päätteeksi ilmottaisin eroavani puoluejohdosta ja sitä kautta myös pääministerin toimesta.

Puolue valitsisi pikaisesti uuden puheenjohtajan Tuula Haataisesta, jonka hallituskumppanit olisivat jo etukäteen hyväksyneet jatkavan hallituspohjan pääministeriksi. Tuula Haatainen sitten voisi johtaa valtioneuvostoa suhteellisen puhtaalta pöydältä. Hänen paikallaan puhemiehistöön nostettaisiin Antti Lindtman ja hän olisi siellä siksi, että ei kaivaisi politiikallaan kuoppaa eduskuntasalissa, vaan kesittyisi puhemiehenä jakamaan vain puheenvuoroja.

Kunta- ja omistajanohjausministeriksi sopisi mielestäni parhaiten tässä tapauksessa Sirpa Paateron seuraajaksi uusi demarinimi joka osaa hommansa, eli PAU:n hallituksen puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Jos Tuula Haatainen hoitaisi pääministerin tointa hyvin ja Suomen parhaaksi kuten vahvasti uskon, hänellä olsi erinomaiset mahdollisuudet huudattaa itsensä Sauli Niinistön seuraajaksi presidentinlinnaan. Luulisin, että demarit saisivat tällä ratkaisulla paljon paremman kannatuspohjan seuraaviin kuntavaaleihin, eduskuntavaaleihin ja pressavaaleihin, kuin, että Antti Rinne urhoollisesti yrittää pitää paikkansa hinnalla millä hyvänsä.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu