Perussuomalaisilla toimiva talouspolitiikka?

Perussuomalaisten ykkösprioriteetti on talouspolitiikassa ”suu säkkiä myöten”, eli voi sitä leikkausten määrää mitä tulee jos Jussi Halla-ahosta tulee pääministeri Antti Rinteen jälkeen.

Antti Rinne kun on ottanut sellaisen ”tuhlailevan” talouspolitiikan omakseen. Laitetaan raha poikimaan sanoo kunnon demarit. Rahaa kylvämällä Suomi nousuun.

Jussi Halla-aho sanoo, että suu säkkiä myöten joten leikkaukset ovat ainoa tulonlähde työnteon lisäksi. Ensiksi leikataan kotoutusrahat 150 miljoonaa, sitten lähtee pakolaiskeskukset 250 miljoonaa, sitten laitetaan rajat kiinni haittamaahanmuutolta, mitä ikinä se tarkoittaakaan.

Suomi ottaa tällä hetkelläkin lainaa, paljon enemmän kuin maahanmuutto meillä tekee miinusta talouteemme, joten missä on perussuomalaisten muut leikkauskohteet, kuin maahanmuuttajiin liittyvät leikkaukset. Niitä ei yksinkertaisesti ole julkistettu, koska niitä ei taida edes olla.

Jussi Halla-aho sanoo kauniisti, että kakkua pitää ensin kasvattaa, ja sitten vasta sitä kakkua voidaan jakaa. Voi työttömät, voi työttömät, mihin jouduttekaan jos Jussi saa pääministerin tehtävät hoitaakseen tai vaikkapa vain vähäpätöiseksi valtiovarainministeriksi nousisi.

Jussi Halla-ahon linja on että köyhät pois köyhyydestä, mutta miten se on mahdollista.

Ensimmäiseksi menoja leikataan, eli hyvin kannatettava linja. Jussi ei leikkaisi juustohöylätaktiikalla, mikä sekin on hyvä pointti, sillä pääkirja vain esille ja sitten siitä leikataan turhat rönsyt pois.

Mutta mitä nämä voisivat olla? No kolme miljardia voisi saada helposti, mutta sitten tarvitaan vielä lisää noin 7 miljardia, jos työllisyys ei radikaalisti nouse. No tehdään eliminointi niin, että pakolaisista ei enää tule kuluja lasketaan kulujen säästö tuotoksi tulevaisuudessa, eli nykyisyydestä voisi budjetit olla jopa 6 miljardia pienemmät ilman pakolaiskuluja. Tämä siis kylmästi hatusta.

Vielä jää suomalaisilta leikattavaksi muutama miljardi. Mistä se sitten otetaan jää nähtäväksi. Minä en edes lähde arvailemaan mistä, koska siitä ei ole mitään tietoa.

No sen verran on Jussin suusta tietoa tihkunut, että työttömyys on suuri haitta, myös suomalaisten työttömyys, eli se on asia josta varmasti tulee leikkauksia jos…

Yksi asia on syntyvyys. Jussi Halla-ahon mielestä turvallisuus ja luottamus tulevaisuuteen ei lisää syntyvyyttä, mikä on selvää kun katsoo suomalaisten syntyvyyttä, mitä turvallismmaksi olemme valtiomme tehneet sitä pienemmäksi syntyvyys on kutistunut. Toista on kehitysmaissa siellä syntyvyys on kasvussa vaikka mitään turvallisuutta tai tulevaisuutta ei ole nähtävissä. Jos tätä ajatusta jatketaan niin lääke syntyvyyden nostoon, on tehdä Suomesta kehitysmaa.

Mutta se ei ole Jussin lääke, vaan automaatio ja robotisaatio on Halla-ahon lääke suomalaiseen yhteiskuntaan, jos syntyvyys ei nouse. Silloin ei tarvita niin paljon suomalaisia, automaatio ja robotit hoitavat hommat. (Onkohan aivan loppuun saakka ajateltu)

Kuvitellaan, että meillä ollaan suu säkkiä myöten ja meitä on enää neljä miljoonaa, millä silloin ostetaan uusia lentolaivueita? Ja millä maksetaan hoitajamitoituksen mukaiset vanhusten ja terveydenhoitokulujen laskut?

Ehdotan, että perussuomalaiset ottavat kynän tai kalkulaattorin ja laskevat mitä Jussi Halla-ahon pääministeriys heille maksaa tulevaisuudessa. Jussi Halla-aho sanoo, että olemme me ennenkin pärjänneet pienemmällä väestöpohjalla, mutta silloin oli kyllä elinatsommekin kovin paljon pienempi. Minulle tämä sopii, mutta sopiiko kaikille perussuomalaisllekaan, jos tästä tehdään tosi?

On helppoa sanoa, että 72 prosentin työllisyysaste on hävyttömän pieni luku, mutta kun ei taida Halla-ahollakaan keinoja ilman suuria leikkauksia olla käytössään.

On helppoa arvostella oppositiossa ”Aktiivimallia” ja sitten taas oppositiossa arvostella sitä, kun ”Aktiivimallia” puretaan. Oppositiossa voi aina olla ”kansan” puolella, kyllä kansa tietää…

Perussuomalsisilla ei siis ole toimivaa talouspolitiikkaa, heillä on vain välihuutoja eduskuntasalissa.

Joskus oli sellainekin sanonta, että ”Missä pihvi”, nyt voidaan perustellusti kysyä, että missä on Jussi Halla-ahon pihvi, vaikka onkin kasvissyöjä;) Pihvi se on punajuuripihvikin.

Mistä voidaan ottaa oppia perussuomalaisten talouspolitiikasta, missä maassa on syntyvyys voimaakkaasti alijäämäinen eli näivettyvä kansantalous meitä odottaa Rinteen jälkeen. Robotit hoitavat työn ja työttömyysaste sen kuin laskee eikä nouse, jos yrittäjyyttä ei tueta. Suomi on jo nyt työvoimapulaa kärsivä talous, mutta jos ulkomailta ei voida tuoda työvoimaa on pantava Suomen työttömät töihin. Sekin sopii minulle, mutta – sopiiko heille?

Jospa tulevaisuudessa robotit myöntävät meillä työttömyyskorvaukset ja automaatio käy ne kuittaamassa, eläviä ihmisiä ei tarvita kuin eduskunnan avustajiksi. Robotit voivat hoitaa äänestämisen, kuten tähänkin saakka sen ovat tehneet hyväntahtoiset hölmöt.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu