Perusterveiset

Muutamia madonlukuja.

Veroja kerätään, että poliittinen johto voi todistaa kansalle, että he osaavat hoitaa valtiontaloutta. Maksat hieman enemmän ja hallitus näyttää sinulle hyviä lukuja. Mutta mikään ei muutu, paitsi sinun ostovoima on pienentynyt.

Veronkorotuksia ei siis tarvita enää uusien palvelujen tarjoamiseen, vaan että entiset palvelut voidaan pitää jonkinlaisessa kunnossa, mutta silti esimerkiksi tiestössä on korjausvelkaa monen vuoden ajalta. Nyt kun olemme velkaantuneet, ei talous kohene vaan velkaannumme joka vuosi lisää. Kuka heräisi tähän rakeenteelliseen ongelmaan?

Jos lainattu raha olisi siirretty suoraan yrittäjille, yritykset näyttäisivät nyt menestyviltä, mutta seuraavana vuonna olisi taas kusi kintuilla. Näin on käynyt valtiontaloudessakin jo yli kymmenen vuotta.

Suomessa on enää vain kourallinen kasvuhalukkaita yrityksiä. Useat upeat yritykset ovat tyytyneet määrättyyn tasoon ja ovat alkaneet kikkailla veroteknisillä toimilla, eli hakevat ”voittoa” siitä, että kulut olisivat edellisvuotta pienemmät ja kasvun sijaan asiakaskunta pidetään vakaana. Verotusta tulisi tarkastella todella uudelleen, että saataisiin suomalaiset uskomaan yritysten kasvuun ja työntekoon taas.

Unohtakaa työttömien aktivointi, aletaan aktivoimaan poliitikkoja. Piiskataan poliitikot aktivoimaan Suomen talous.

Yksi täystyöllistetty yritys palkkaa sata varmasti, ja monta täystyöllistettyä yritystä palkkaa tuhansin toimenpitein. Miksi häiritä aluksi osaavia käsiä, kun ensin pitää aktivoida ahneat päät. Ei valtionhallinto voi oikeasti olla pelkästään verorahaa imuroiva työttömillä leikittelevä maan kerma. Työstä pitää saada palkkaa ja yrityksien pitää olla vapaammin toimivia.

Helpotetaan yritysten toimintakenttää karsimalla turhia rajoituksia ja rasitteita. Holhousyhteiskunta ei voi hyvin, eikä hyvinvoitntivaltio rääkkää eli holhoa yrittäjiään tarpeettomasti. Verot syövät meidän menestyksemme, jos emme kajoa rakenteisiin.

Joka asiassa pitää olla ”tappamisen” meninki, eli jos halutaan veroja lisää on keksittävä ovelampia keinoja, kuin lisätä tupakan tai alkoholin verotusta. Myöskin alv alkaa olla tapissa on vain 1 prosentti pelivaraa ylöspäin. Aikooko demokratia tappaa äänestäjänsä verotuksella? Hallitus joka nyt on keksinyt kasvattaa kehyksien ulkopuolelle patin johon kuluja siirrettään, jotta kehykset pysisivät koossa. Voihan rähmä!

+13
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu