Perustulolla vastaan työvoimapulaa

”Oot xxxx ihan oikeassa. Kokemuksesta voin sanoa, että työttömänä ei kannata ottaa mitään osa-aika/keikkatyötä vastaan kun tukien saaminen voi viivästyä tai estyä kokonaan 🙄”

Eli kokemuksen ääni lainattuna somesta.

Perustulo latistettiin yhteen kokeiluun ja se siitä. Ei perustuloa haluta, koska se antaa mahdollisuuksia itsenäisiin tekoihin. Suomi on sääntöjen ja holhouksen maa, jossa omapäisiä ratkaisuja tehdä ei saa.

Suomessa kaikki perustuu holhouksen ja tasapäistämiseen, jos siis keksit hyvän ansaintalogiikan, niin se on hetkessä säännelty kuoliaaksi.

Tämän kaiken lisäksi suuri yksisilmäisyys on kansantautimme. Eli?

Suomen nykyinen hallitus on vihreän siirtymän hallitus, mikä sitten kattaakin kaiken. Suomi on yhden totuuden maa, jossa ei poikkeuksia sallita, mutta silti tänne halutaan ”työperusteista” maahanmuuttoa.

Kuka hullu, varsinkaan työhullu tänne muuttaisi, kun täällä ei ole mahkuja itsenäiseen menestykseen, kuin harvoilla ja valituilla, jotka kuuluvat tietyllä harpilla piirrettyyn piiriin.

Perustulo antaisi mahdollisuuksia, jos Suomi olisi kaikin tavoin erilainen maa vallanpitäjiensä osalta. Ei työttömyys, perustulo tai työperäinen maahanmuutto ole se ratkaisu, meidän on ensin muututtava kokonaisvaltaisesti.

Ei meidän elämä voi olla Rukan hangilta saatujen oivallusten varassa, meillä kaikilla on mielipide, jota ei saa poliittisten vaalivoittojen turvin turmella. Valtaan pääsyllä on katkerat seuraukset Suomessa.

Kun monia vuosia puhuttiin vaikkapa perustulosta, niin sitten kun se saatiin vihdoin kokeiluun niin sehän piti vesittää, koska se ei sopinut yhteen valtaa pitävien kanssa. Perustulosta tehtiin torso torsojen joukkoon, kun se ei vain sovi meille, – sanottiin.

No nyt meillä on sitten hanhiparvien hälytyskomppanjan esimiestehtäviin tunkua, kun muutakaan rehellistä työtä ei ole tarjolla, työvoimapulasta huolimatta.

Työttömän ei siis kannata ottaa työtä vastaan jos työnantaja ei pysty tarjoamaan eläkevirkaa heti kättelyssä. Ja meillä on varaa ottamalla ulkolaista lainaa hyväksyä tämä olotila pysyvästi. Työvoimapula ja työttömyys samassa maassa, mutta kukaan ei hoksaa kysyä miksi näin on?

Työttömiä aktivoidaan ja aktivoimiselle kehitellään kullekin hallitukselle sopivia nimityksiä, mutta aktivoinnit eivät tehoa, kun koko järjestelmä on vinoutunut. Perustuloa ei kehitetä, mutta kaikkea muuta työttömän kiusaamista jaakataan aina Tanskaa myöten.

Tanskassa on eri tavalla toimiva yhteiskunta, ei sieltä osittain kopioitu aktiivimalli voi toimia Suomessa, mutta kun se on niin toimiva siellä Tanskassa niin sitä vaan väännettään meille, kuin käärmettä pyssyyn.

Suomeen on tehtävä suomalainen malli, oppisopimusta on kehitettävä (moduloitava), perustuloajatusta on laajennettava ja työpaikkojen sääntöjä on joustettava. Onhan helpompi nukkua jousitinpatjalla, kuin tiilikasan päällä. Suomessa on liian paljon kiveen hakattuja asenteita. Joustoja lisää ja tulevaisuus on meidän.

+20
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu