PM vs. UPM

Paljon kirjoitettu aihe kieltämättä – kinkkinenkin, mutta sanonpahan minäkin sanasen, vaikka Harkimon kirjoitus on kyllä rautaa.

Kannattiko hallituksen tuohtua yt- neuvottelujen alkamisesta. Mitään lopettamispäätöstä ei ole vielä tehty, niin PM alkoi sättiä, sen sijasta, että olisi alkanut neuvotella parempaa lopputulemaa. No hyökkäys on paras puolustus, mutta tässä tilanteessa pääministerin toiminta näyttää lähinnä huvittavalta.

Nalle Wahlroos pamautti jo keväällä, miten tulee käymään jos lakkoillaan ja nyt se sitten on asia esillä.

Tämähän on kuin avopokeria katselisi, paperiteollisuus sanoo, että heillä on ässä piilossa ja kaksi pinnassa, mutta ay-liike uskoo vasemmistohallituksen voimaan ja lähtee kolmella kuningattarella kokeilemaan jäätä.

Kun on aika kääntää kaikki kortit esiin kuningattaria ei ole tarpeeksi. Silloin alkaa hurja sättiminen että tässä tilanteessa te ette voi tehdä noin.

Pääministerin kannattaja kirjoittavat, että teollisuus tekee lopetuspäätöksen vain siksi, että se voi. No käännetään asia takaisin, eli lakkoilija lähtivät lakkoilemaan kun kerran voivat. Siinä se on tasapeli, mutta peli on kesken.

Jämsän kannalta olisi parasta, että Jussi Pesonen muuttaisi mieltään, mutta pääministerin itkupotkuraivarin jälkeen se taitaa olla mahdoton ajatus. Ehkä itse olisin neuvotellut toisin, enkä olisi lähtenyt kolmen demarin etukenolla hallituksena ”kuuntelemaan” jämsäläisten mietteitä.

Pääministeri pelaa nyt politiikkaa oman puolueensa jäsenten tyydyttämiseksi, kun hänen tulisi pelastaa suomalaisen teollisuuden tilaukset ja huolehtia siitä, että syntynyt tilanne päättyy onnellisesti.

Onnelliseen loppuun ei enää kukaan usko, kun sotaan lähdettiin heti ensihetkestä alkaen. Jussi Pesonen tietysti ensin hämmensi soppaa, mutta jos provosoidaan ei aina ole pakko provosoitua, ei ainakaan jos haluaa sen onnellisen lopun.

Lopuksi en voi muuta sanoa, että kun miekkaan tarttuu niin leikin kestäköön.

Kun pääministeri seuraavaksi sanoo, että nyt elvytetään ei nosteta veroja, niin ei sitten nosta niitä veroja.

Kun Jussi Pesonen sanoo, että Kaipola suljetaan, niin ilmeisesti hän sitä oikeasti tarkoitti. Mutta koska yt-neuvottelut on käymättä mitä tahansa voi vielä tapahtua ja pääministerillä ja hallituksella on nyt lupa neuvotella ja unohtaa tuo tyhmä syyttely.

Kun Jan Vapaavuori neuvotteli erään telakan asioissa onnistuneesti, häntä arvostetaan vieläkin siitä hyvästä. Lycka till hallitus. Toivotaan parasta ja töihin siitä, eli itkut sikseen.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu