Pohde! Suomen Keskusta sai haluamansa???

Historiasta tiedämme, että sote on ollut valmisteilla vuosikymmeniä. Ja nyt kun se on saatu ja ollut hetken toiminnassa, niin voidaan perustellusti kysyä, saatiinko parempi ja edullisempi terveydenhuolto ja onko alueellisuus toteutunut toivotulla tavalla? Jo vuonna 2015 asiasta tiedettiin kertoa poliitikoille ainakin tämä tosiasia, joka ei mennyt perille. <a href=”https://www.laakariliitto.fi/uutiset/ajankohtaista/laakariliiton-tavoite-vain-5-sote-aluetta/” rel=”noopener” target=”_blank”&gt (Linkit ekassa kommentissa)

Se viesti ymmärrettiin tahallisesti väärin ja sen voi nyt jokainen lukea täysin kiihkottomasti ja ymmärtää jokainen heti, että Lääkäriliiton viesti on asiaa, mutta sitä ei ymmärretty. Tai ei haluttu ymmärtää.

No mitä on sitten tapahtunut? On saatu uusi hyvinvointialueiden verkosto, joka ei toimi alkunkaan odotetulla tavalla. Se kehuttu ja Sanna Marinin pääministerikaudella valmiiksi saatu sote ei vaan pelaa. Dosentti Samuli Saarni kertoo asiasta oman näkemyksensä. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/asiantuntija-mtv-lle-erikoissairaanhoito-ja-sosiaalihuollon-erikoispalvelut-pitaisi-keskittaa-pikaisesti-hyvinvointialueilta-viidelle-alueelle/8784768#gs.5nafjh

Pohde, eli Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue ja sen valtuustossa joka neljäs on lääkäri taikka sairaanhoitaja, mutta heillä ei tunnu olevan tietoa järjestelmän ylläpidosta. Voidaankin leikkisästi todeta, että vaikka äänestäjät luottivat lääkäreiden ja hoitajien kykyyn uudistaa oma työpaikkansa niin se ei ollut totta. Lääkärit pysyköön lestissään. No voittiko Suomen Keskusta kansan sydämet uudistuksensa loppuun saattamisella? No ei ole ainakaan kannatusmittauksissa näkynyt, puolueen kannatus on siellä 10% huitteilla, kun Juha Sipilän aikaan ennen soteseikkailua se hipoi taivaita yli 25% kannatusluvuilla.

Pääministerinä Juha Sipilä teki väärin kun kiristi Timo Soinin ja Alexander Stubbin ylisuuren aluemäärän ankkuroimiseen sotealueiksi. Ja vastaavasti veljekset Timo ja Alex tekivät virheen hyväksyessään kiristyksen, joka johti sittemmin vieläkin suurempaan lukuun, Annika Saarikon ja Sanna Marinin sopiessa nykyisen soten kuvioista, jossa nimike vaihdettiin samalla hyvinvointialueiksi.

Nyt sitten Pohteen hyvinvointivaaölit voittanut Suomen Keskusta saa vastata huutoonsa. Pohteen valtuuston 79 valtuutetusta 33 on keskustalaisia. Näyttäkää nyt kykynne hoitaa tämä asia supsikkaasti. Alueita on kuunneltu, Keskusta on saanut tahtonsa läpi, mutta missä on villat?

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu