Pohjois-Pohjanmaan viisaat vasemmistoveljet – Pohde

Listautumattoman yrittäjän etu on nostaa osinkoa omasta yrityksestäöän 150 000 alennetulla verokannalla (7,5%). Tämä asia kaihertaa vasemmistoa joka vaalien alla. Mutta Rinne/Marinin hallitus ei omalla valtakaudellaan siihen tehnyt korjauksia. Se on asia johon ei kukaan oikeasti halua korjauksia. Sitä on vain kiva nostaa vaalien alla keskusteluun. Se on kilpi, jolla voi torjua kaikki syytökset vasemmiston omassa hölmöilyissä.

Pohjois-Pohjamaan vasemmisto on nyt suivaantunut, kun valtio pakottaa Pohteen hyvinvointialueen leikkauksiin. Ja tietysti tuota esitettyä 90 miljoonan leikkausta ei vasemmisto mitenkään esitä rahoittavansa.

Ilmeisesti se raha on jossain listautumattomien yritysten kassoissa tai hyväpalkkaisten veroeduissa. No kuvitellaan, että nostetaan rikkaiden verotusta, että saadaan lisää veroa noin sata miljoonaa, jolla sitten katetaan tuo Pohteen vaje. Sehän tarkoittaa, että verotettavaa tuloa on oltava yli 200 000 000. No rikkaat eivät rahaa saa taivaasta, vaan raha tulee työstä, kaupasta tai keinottelusta. Jokaisessa vaihtoehdossa maksajana on rikasta köyhempi kansanosa, eli esittäjä eli vasemmistolaiset maksavat ensin mielellään 200 miljoonaa ”ylimääräistä” ostoksissaan, jotta valtio laittaa 90 miljoonaa Pohteen tilille.

Ja mikä tässä mallissa on kaikkein pahinta, on se, että tuo raha tarvitaan uusia joka vuosi, toisin kuin leikkukset ovat vain kerran. Sen jälkeen toiminta on sillä tasolla myös pidettävä, jotta uusiin selkkauksiin ei tarvitse palata. Eli Pohde leikkaa nyt 90 miljoonaa ja toimii jatkossa ilman lisärahaa, tai vasemmiston keino, jossa leikataan rikkailta joka vuosi tuo puuttuva 90 miljoonaa.

Jos tuo raha yritetään saada listautumattomien yrittäjien osinkoetua nostamalla 32 prosenttiin niin, niin se tietää noin 400 miljoonan lisäkierrätystä listautumattomien yritysten kassaan, jotta sieltä voidaan ottaa osinkoa tuohon veroprosenttiin tukeutuen.

Pohjois-Pohjanmaan viisaat veljet (toverit) pohtivat, että jopa 3500 työntekijää voi joutua siirtymään toisiin tehtäviin tai jopa paikkakunnan vaihto on edessä. No heillä ei ole mitään lääkettä asiaan, mutta kova huoli kuitenkin, kun kirjoittivat paikalliseen sanomalehti Kalevaan asiasta. ”Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston mukaan rakennemuutokset tulisi tehdä niin, että korvaavat palvelut ovat valmiina ennen muutosta. Pohteen leikkauksien osalta kiire ei sitä mahdollista, jolloin syntyy iso riski, ettei korvaavaa palvelua ole valmiina”(Kaleva).

Minä vain ihmettelen mikä leikkaus se sellainen on jossa leikattavan tilalle tehdään korvaava toiminto ensin ja sitten leikataan vasta se ylimääräinen toimi pois. Jos taas korvaava palvelu on tuon 90 miljoonaa huokeampi, niin mitä tuskaa tässä nyt sitten etsitään? Vasemmistolaisten mielestä oikeistohallitus ja valtionvarainministeriö hyväksyy vain suoria palveluiden huononnuksia, jotka Pohteen osalta kohdistuvat ikäihmisten lisäksi lapsiperheisiin. Minusta taas vaaleilla valitut aluevaltuustot ovat omia yksiköitään ja keskustalaiset voittivat vaalit (Pohde), niin miten tuo kritiikki on kohdistettu yksinomaan oikeistohallitukseen? Vasemmistoveljet väittävät myös, että Pohteella on myös merkittävä demokratiaongelma. Nykyisen hallintosäännön mukaan palveluiden sijainnista, leikkaamisesta ja muuttamisesta päättävät toimialuejohtajat. Tämäkin kuitataan ainoastaan sillä, että oikeistohallitus on vallassa.

Tämä asia on tehty varsin selväksi meille kansalaisille: ”Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston mukaan suurin vastuu hyvinvointialueiden tulevaisuuden palveluista on Orpon ja Purran oikeistohallituksella”.

Ja minä tyhmä kun luulin, että Sanna Marinin hallitus sai päätökseen pitkän ja kivuliaan sotemaratonin ja kehuskeli sillä aika näkyvästikin. Minä tyhmä myös luulin, että hyvinvointialueet voivat hyvin, kun sinne äänestetään paikalliset päättäjät vapailla demokraattisilla vaaleilla. Nyt kun näin tehtiin on vasemmiston mielestä hyvinvointialueilla demokratiaongelma, ja se johtuu oikeistohallituksesta. Se pentele kun on laittanut liikaa panoksia Kela-korvauksiin ja nimenomaan rikkaiden, eli sellaisten ihmisten joiden ei kuuluisi saada yhteiskunnalta mitään koska eivät ole sitä ansainneet. Tämä on heidän mielestään arvovalinta. Kun tuota vasemmiston ulinaa lukee ja kuuntelee, niin ei voi olla huomaamatta, että köyhät ovat ainoita oikeita ihmisiä rikkaat ovat jotenkin aina syyllisen asemassa. Se on rikkaiden syy, että sote-alueet nimettiin hyvinvointialueiksi, mutta rikkaiden takia ne ovatkin pahoinvointialueita. Rikkaita tarvitaan siihen että talous pyörii, mutta siinäkin he ovat epäonnistuneet, talous ei ole noussut sadoista turhista lakoista huolimatta. Voi että ne ovat tyhmiä nuo rikkaat!

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu