Poliittinen nimitys ei ole korruptio

Vääntö poliittisten nimitysten yllä aina pöllyää, vaikka tomuttajat itsekin syyllistyvät vain tilanteen polittiseen maksimointiin. Irtopisteitä kerätään ja irtopisteillä yriteään nostaa oman puolueen kannatusta. Se, että Maria Ohisalo on aiemmin sanonut vastustavansa poliittista virkanimitystä ei ole mikään pointti tässä asiassa, vaikka se antaakin vipuvarren nälvimiseen.

Poliittinen virkanimitys tapahtuu säännönmukaisesti aina, kun joku poliitikko virkamiehen nimittää. Politiikassa kun ei voi tehdä epäpoliittista nimitystä, vai? No ei todellakaan voi! Jokainen kunnantalon siivojakin sen tietää, jos ei sitten ole siivousliikeen palveluksessa, mutta kunnan omat työntekijät kaikki on poliittisen järjestelmän tuloksia.

Jokaiseen nimitykseen politiikassa tarvitaan poliittinen tahto, olkoonkin se vaikka kuinka tyydyttävä kompromissi, niin vääntöä siinä on ensin käyty.

Nyt kyseessä olevaan asiaan voin sanoa, että mikä haloo siitä tulisikaan, jos vihreiden lippua kantava ministeri nimittäisi patamustan kokoomuslaisen? Eihän se ole millään muotoa ajatuksenakaan edes mahdollinen. Maria Ohisalon elämäntyö tähän saakka on päästä valtaan, ja kun sitten pääsee käyttämään sitä valtaa, niin pitäisikö hänen nostaa kokoomuslainen ehdokas virkaan, vain siksi, että kokoomuslaiset niin vaativat?

Virkanimitys ei ole korruptio, se on osa politiikkaa. Politiikka on kuin korttipeli, jossa ei armoa tunneta, jos sinulla on valtti kädessäsi, et sinä sitä valttiasi pura. Valttia hyödynnetään oman pelin parhaaksi, ei kukaan edes vaadi sinua korttipelissä oikeasti luopumaan valtistasi, jonkun epäpoliittisuuden takia. Jokaiselle on jaettu saman verran kortteja ja niillä on pärjättävä.

Kukaan ei ikimaailmassa syytä sinua itsekyydestä niin paljoa kuin politiikassa sitä tehdään. Politiikassa kun itsekyyttä yritetään käyttää lyömäaseena, vaikka puolueiden perusajatus on juuri ajaa omaa etuaan. Miten voidaan selittää politiikkaan sellainen teko, että vuosien pinnistelyn jälkeen päästään määräävään asemaan ja annetaan joka lyönti vastustajalle siinä toivossa, että tämä tekisi sinulle vastaavassa tilanteessa samoin. Sitä sanotaan tyhmyydeksi tai huonoksi pelisilmäksi.

Kun Suomessa ei virkamieskunta vaihdu poliittisten voimasuhteiden mukaisesti, poliitikon tärkein tehtävä ministerikaudellaan on nimittää mahdollisimman monta virkamiesta omista näkökohdistaan. Se on vain totuus! Se joka kieltää ensin ja tekee sitten toisin, saa vain kaksinkertaisen näkyvyyden itselleen.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu