Poliittista namuttelua

Kuinkas ollakaan on syttynyt oikein ilotulitus siitä, kuka lupaa hallituksesta eniten namuja kansalle. Keskusta tosin taitaa maksaa namuttelun alueellistamisohjelmiensa läpimenon varmistamiseksi. Lapsilisiä ollaan korottamassa, dieselautoja muutetaan kaasuautoiksi yhteiskunnan piikkiin jne.

Rahaa on kiva jakaa, kun sillä tulee samalla ostaneeksi seuraavan vaalivoiton.

Kun Suomi on hyvinvointivaltiona onnistunut kadottamaan syntyvyyden, eli syntyvyys on tasan puoliintunut sadassa vuodessa. Suuret ikäluokat taisivatkin olla Suomen pelastus, mutta nyt suuri ikäluokka on eläköitynyt. Jokainen vuosi maksaa Suomelle enemmän kuin verotuottoja pystytään kansalta keräämään.

Siitä huolimatta on kiva jakaa rahaa kansalle, koska sillä on vaikutusta enemmän vaalimenestykseen, kuin jos esittelisi tiukan leikkausohjelman, vaikka leikkauksilla pelastettaisiin suomalaisille parempi tulevaisuus pitkässä juoksussa.

Keskusta ensin avasi hieman lapsilisäkeskustelua pohtimalla, että pienemmät ikäluokat ”säästävät” valtion lapsilisäkuluja ja se säästö olisi hyvä jakaa pois lapsiperheiden hyväksi. Siihen vasemmisto vastasi tietysti kyllä kyllä. No jotta keskustalaiset lopulta suostuisivat lapsilisen korotuksiin heille on annettava (oman aloitteensa maksuksi) alueellistamisen mahdollisuus. (poliittista peliä)

Poliittinen nokittelu onkin tässä hytäkässä vaihtunut namutteluksi. Yhteiskunnan raha pomppii politiikan sokkelossa kuin teräskuula flipperissä, demarit ja vassarit sitten portin läpi vihreille, keskusta hoitaa aluetta ja pallo pomppii puolueille kannatusta. Perussuomalaisetkaan eivät pysty potkimaan sivusta tätä namuttelua tilttiin.

He kun tyytyvät haukkumaan vain Ohisaloa. Haukkuminen on nyt ”out”! Nyt pitää paijata kansaa ja paijaaminen tarkoittaa lisää rahaa lapsilisiin, ilmaisia kaasuautomuutoksia, siihen ei haukkuminen sovi ollenkaan.

Mitä väliä saavatko somalit jotain , kun hallitus on luvannut ilmaisia ämpäreitä! Kuka edes välittää maahanmuuttajista, paitsi räyhääjät, eli persut.

Kun Suomi on jaettu räyhähenkiin ja namuja jakaviin hallituspuolueihin on kokoomus kadonnut koko kuvasta. Nyt on hallitus onnistunut nakittamaan koko opposition kahville ja kaikki tämä jakamalla muutaman miljoonan meidän omia rahoja meille itsellemme takaisin.

Tai niitä ei edes tarvitse jakaa riittää kuin niistä tehdään lipevä lupaus. Heikko ehkäkin kun on parempi, kuin alituinen häiriköinti maahanmuuttajia vastaan. Ihmisten huoli maahanmuuttajien valtavasta muuttoaallosta on laantumassa ja unohtuu lopullisesti ennen seuraavia vaaleja jos hallituksen jakopolitiikka jatkuu ja jatkuuhan se.

Vappusatasesta ei saatu juurikaan mitään, eikä lapsilisiä ole vielä korotettu, mutta pelkkä puhekin on niin mieluista kuunneltavaa, että veikkanpa, että seuraava gallup nostaa hallituspuolueita ja persut ja kokkarit saavat hieman miinusta. Ei paljoa mutta riittävästi, että rahan jako tulee jatkumaan ja reilussa kolmessa vuodessa voi luvata paljon sellaistakin mikä ei koskaan toteudu, mutta sillä on positiivinen noste hallitusta kohti.

Oppositio joutuu räkyttäjän rooliin ja se tietää vastenmielistä auraa heidän osalleen, kun sitävastoin hallituspuolueiden edustajat ovat yhtä hymyä ja lupaavat kaikkea kivaa.

Opposition ryppyotsainen politiikka ei ole Hangon keksejä tarjoileviin hymynaamoihin verrattuna yhtään mitään.

Jussi Halla-ahon selitykset aina parhain päin ovat kuin kärpäsen surinaa, siinä tilanteessa kun hallitus pommittaa karkkeja kuin keväiset apit konsanaan suoraan suuhun kuorma-auton lavalta.

Petteri Orpon Suvivirsihuoli on silloin kaikista pienin murhe kaikille muille paitsi Kokoomukselle, jonka kannatus tulee tippumaan, jos ryhti ei puheenjohtajan puheissa parane.

Punamullasta on aina tykätty siksi, että silloin siltarummut tulee edustajien maakunnissa korjatuksi. Helsingissä toisin vihreät ja kokoomus jäävät mopen osaan, mutta ei se vihreitä stadista tapa, mutta kokoomus voi jo kompuroida.

 

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu