Politiikka ei ole realismia
Realismi taiteessa ja kirjallisuudessa on ulkoisen todellisuuden todenmukaista kuvaamista, kerrontaa siitä miten asiat ovat. Kirjailijat siis asettivat kirjallisuuden realismin tehtäväksi aineellisen ja yhteiskunnallisen todellisuuden todenmukaisen kuvaamisen. Tämä siitä huolimatta, että nykyisin valokuvakaan ei ole aina todellista. Totuus on aina toisenlainen. Realistinen taide ei enää ollut itseilmaisun keino, vaan tapa kertoa ympäröivästä maailmasta ja esittää yhteiskuntakritiikkiä.
Yhteiskuntakritiikistä pääsemme puolueisiin.Eikö juuri puolueiden terävin kärki ole kritisoida epäkohtia ja tehdä töitä paremman tulevaisuuden puolesta. Jos politiikka olisi realismia, niin se junnaisi paikoillaan, kuvaisi vain sitä mitä jo on. Poliitikot kertoisivat meille, että näin on ei voi mitään, tämä on vain tätä päivää.
Valitettavasti politiikka on yhä enemmän ajatunut juuri tähän, eli poliitikot elävät aivan kuin huomista ei olisi lainkaan. Ratkotaan ongelmia, joita on ratkottu jo vuosikymmeniä. Suomi on ollut taantumassa 16 vuotta, ja ulospääsyä ei lamasta ole näkyvissä. No tänään ehkä hallitus ja ay-liike neuvottelevat saadaanko lisää lakkoa vai saadaanko joku järki tähän taantuman hoitoon?
Tarkastelen hiukan skeptisesti asioita, mutta ei tässä mitään silittelemistä ole. Jokaisella puolueella on ohjelmat, joissa kerrottaan kuinka hyviä tekoja heidän avulla saadaan tehdyksi, jos vain puolueen linja ja arvot saavat kannatusta. No ovatko saaneet mitään muuta kuin sotkua aikaiseksi vuoden 1989 jälkeen? Tuli 1990- luvun lama. Sen laman vaikutuksista ei ole ehkä vieläkään päästy. Virheistä ei ole taidettu oppia politiikassa, koska vieläkään ei ole oikeaa 1980- luvun jälkeistä yhteistyötä politiikassa nähty.
Nolointa tässä asetelmassa on se,että oikeiston ja vasemmiston katsotaan olevan toistensa vastakohdat. Mutta kyllä minä ainakin pystyn rukoilemaan omilla käsilläni, vaikka toinen onkin oikea käsi ja toinen vasen käsi. Pystyn siis elämään kehossani, vaikka minulla on vasen puoli ja oikea puoli, sen lisksi jonkimoinen keskustakin löytyy. On myös ääriverenkierto, laitavasen ja laita oikea ym. Ei keholla ole ristiriitaa tai kilpailua siitä kumpi käsi tekee. Jos oikea käsi ojentaa, niin vasen ei lakkoile sen takia, vaan ottaa tilanteen haltuun tyytyen hiljaisesti vastaanottamaan kaiken.
Nykyisin meillä on hienot tekniikan vempeleet ja tekoäly ja kaikki, mutta emme puolueiden kesken pysty tekemään yhdessä parempaa tulevaisuutta. puolueet eivät kykene poisoppimaan vanhoja kaunojaan. Politiikko palvelee typerää puoluettaan, näkemättä metsää puilta. Eivät ole huomioineet, että metsässä puut humisevat yhdessä.
Minä en ole tätä ihmettelemässä nyt yksin. Tässä on 14 vuotta sitten julkaistu artikkeli Iltalehdessä. Tuossahan silloinen pääministeri Matti Vanhanen ihmettelee, miksi olla ei- puolue, kun politiikka on perinteisesti yhteistyötä? Kun mainitsin tuolla vempeleet ja tekoälyn, niin uskoisin, että kun tietokoneita ja tekoälyä yhdessä kalibroiden eri puolueiden arvoja noudattaen, koneet kyllä suolatisivat meille ratkaisuja jotka olisivat realistisia toteuttaa ilman vastakkainasettelua.
Alle puolet suomalaisista kuitenkin uskoo, että kansalaisten mielipiteillä on merkitystä! Näin ollen demokratia on menettänyt merkityksensä, vaaleilla ei siis voi vaikuttaa. Tämä nähtiin selvästi Venäjän presidentinvaaleissa. Me emme vain suostu näkemään sitä samaa omassa maassamme. Kyllä se sumutus meilläkin on selkeää, vaikka ei niin räikeää kuin Putinin valinta.
Politiikka ei ole realismia
Virheistä ei ole taidettu oppia politiikassa, koska vieläkään ei ole oikeaa 1980- luvun jälkeistä yhteistyötä politiikassa nähty.
———————————–
Poliittista realismia on se, että hallitus muodostetaan niiden puolueiden kesken, jotka riittävän suurella enemmistöllä kykenevät sen muodostamaan, olemalla riittävän paljon samaa mieltä toistensa kanssa jotta yhteistyö olisi mahdollista.
Ei kyvyttömyys yhteistyöhön johdu siitä, ettei virheistä olla opittu, vaan siksi, koska asioista ollaan eri mieltä ihmisten erilaisten arvomaailmojen takia.
Ilmoita asiaton viesti
Et varmman usko itsekään tuohon omaan kommenttiisi, eli politikan tarkoitus ei ole olla eri mieltä hamaan tappiin saakka, vaan demokratiassa enemmistön kanta on se millä mennään asioissa eteenpäin, vaikka se olisi vähemmistön mielestä kuinka väärin.
Ilmoita asiaton viesti
Puhuin poliittisesta realismista ja enemmistöhallituksen muodostamisesta. Mikä siinä meni väärin?
Ilmoita asiaton viesti
Juu kaksi kappaletta oli puhe ok, mutta mitä tämä vii einen kappale tarkoittaa suomeksi? Ei kyvyttömyys yhteistyöhön johdu siitä, ettei virheistä olla opittu, vaan siksi, koska asioista ollaan eri mieltä ihmisten erilaisten arvomaailmojen takia.
Vai eri mieltä? Voihan sitä aina olla eri mieltä, mutta enemmistö demokratiassa päätttää asioista, poliittinen lakkoilu on todella vain mielipide, sitä ei ole tarkoitus vaatimukseksi mieltää. Eli tuo viimeinen kappale meni väärin.
Ilmoita asiaton viesti
Vai eri mieltä? Voihan sitä aina olla eri mieltä, mutta enemmistö demokratiassa päätttää asioista, poliittinen lakkoilu on todella vain mielipide, sitä ei ole tarkoitus vaatimukseksi mieltää. Eli tuo viimeinen kappale meni väärin.
————————————-
Asia yhteydestä ei selvinnyt, että linkitit väittämäsi meneillään olevaan lakkoiluun.
Ilmoita asiaton viesti
Viimeisin kerta Suomen historiassa, kun Suomessa ollaan oltu täysin yksimielisiä jostain asiasta, tapahtui talvisodassa. Silloin juoksuhaudassa saattoi seistä rinta rinnan tehtaan johtaja ja duunari, pappi tai poliisi. Etulinjassa ei kysytty puoluekantaa eikä musta pörssi kukoistanut. JOpa kansanedustajien joukossa oli intoa lähteä linjaan sotimaan. Vanhimpia ei kelpuutettu. Se oli Suomen cosa nostra, yhteinen asia. Silloiset vastavirtaan soutelijat olivat niin vähäinen joukko, että mahtuivat yhteen vankilaan.
Täydelliseen yksimielisyyteen tarvitaan kriisi, joka vaarantaa jopa rikkaimpien olemassa olon. Silloin yhteinen asia alkaa kiinnostamaan kaikkia.
Ilmoita asiaton viesti
Nythän asiat ovat tuolta kannalta ihan hyvin. Melko yksimielisestihän tässä ollaan sotaa tai sotia kohti menossa.
Ilmoita asiaton viesti
Olen kuullut tokaisun:”Kunnon konkurssia ei voita mikään” . Valtio voidaan ajaa alas pohjalle kuten tapahtuu sodassa hävinneelle.
Pohjalta ponnistaminen yhdistää kansalaisia ja kasvu alkaa taas ahkeroiden ja työtä tehden vaikka talkoilla.
Ilmoita asiaton viesti
Toisessa maailmansodassa ihmiskunta näki sellaisia kauhuja joiden jälkeen tehtiin hyvin pitkään politiikassakin ”hyviä” päätöksiä. Ei tietysti kaikkssa maissa mutta, länsimaat ohjautui aivan uudenlaisen kasvun tielle.
Nyt tämä kasvu näyttää pysähtyneen, kaikella millä on alku on myös loppu.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on maailman onnellisin kansa. Pakenemme ilmeisesti onnellisuuden taakse ja laiskistumme ja se johtaa velkaantumiseen. Pitäisi olla vieman selkärankaa enemmän pelkkä onnellisuus ei elätä.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on täysin ”Luonon” mukaista ja sitä tapahtuu kaikkialla.
Ilmoita asiaton viesti
Matti Vanhasen hallitus valtiovarainministerinä Jyrki Katainen v. 2007 – 2011.
Arvosana toiminnasta 3 asteikolla 4 – 10.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitat varmasti Vanhasen kakkoshallitusta 19.4.2007 – 22.6.2010 sehän oli kaikin puolín taistelemista ja Vanhanen hyppäsi sivuun ja pääministerinä jatkoi tuon hallituksen toinen sisäministeri Mari Kiviniemi. Vanhanen loikkasi pois, kun piti mennä polvileikkaukseen. Sitä ennen hän oli heitellyt wc-papriirullaa jossain terkkarin odotushuoneessa. Koko hallituskausi oli kai Ruususen ”unta”? Tästä kohusta syntyi jopa patsas Luvialle. https://www.iltalehti.fi/viihde/a/200704266036754 Ja arvosanani ko. hallituksesta asteikolla 4-10 on 4.
Ilmoita asiaton viesti