Posio, Puolanka ja Pudasjärvi

Posiolla, Puolangalla ja Pudasjärvellä työkyvyttömyysindeksi lähentelee 200. Myös Vaala ja Hyrynsalmi samassa jamassa.

Tuore THL- raportti luettavissa täältä: https://yle.fi/a/74-20088656

Olisiko aika jo paneutua rakenteisiin ja perussyihin. Esimerkiksi Rääkkylän tilanne on ollut otsikoissa jon vuosikymmenen ja hieman ylikin, mutta oikeasti mitään konkretiaa ei ole tapahtunut. Pudasjärvi sinnittelee, mutta mikä on Pudasjärven tulevaisuus? Ovatko meidän poliittiset keinot jo loppuneet koko Suomen asuttuna pitämisen sloaganin täyttämiseksi?

Ehdotan, että viimeistään nyt on huomattava, että koko Suomea ei omilla resursseilla voida pitää asuttuna ja terveenä varsinkaan. On tehtävä arvio, mitkä kunnat pitää näivettää ja mitkä kunnat pidetään terveinä ja elinvoimaisina.

Kirurgisena toimenpiteenä amputaatio ihmisille suoritetaan, mikäli kehon osaa ei voida enää parantaa ja siinä olevan sairauden leviäminen muualle kehoon halutaan estää. Jos emme kansakuntana kykyene pitämään koko Suomea terveenä ja asuttuna, niin on valittava mikä osa Suomea jää natura-alueeksi.

Mitä hyötyä meille on THL:n huomioista, jos me emme niihin kiinnitä lainkaan keskittymiskykyämme. Meille on nyt jälleen kerrottu, että muutamissa kunnissa on asiat vinkasllaan, mutta rakenteisiin emme halua kajota. Puhumme Purran saksikädestä, puhumme paljon asioista, mutta tekoja ja yksituumaisuutta on liian vähän, jotta niillä olisi mitään vaikutusta.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu