Puolueena liberaali on mahdoton ajatus

Politiikka on lokeroitumista, siksi aito liberaali ei voi kuulua yhteenkään puolueeseen, koska kaikki kastit ja aseman erot kauhistuttavat liberaaleja. Politiikka on ryhmäkuri, vapaus ei ryhmäkuria arvosta, yksilö ei valjasta ajatuksiaan puolueen johdon pään menoksi.

Onhan noita liberaalipuolueita nähty, mutta kaikille on käynyt köpelösti. Liberaali ei osaa alistua, eikä liberaaliin ajatusmaailmaan kuulu riisto. Liberaali on kuin mandariini kuorineen lohkoineen kaikkineen. Tavalliset puolueet ovat vain yksi lohko kyseistä hedelmää. Monipuoluejörjestelmässä on useita lohkoja ja kaikilla eri maku ja väri, liberaali voi olla niistä mikä tahansa tai kaikki, lisäksi myös valkoinen aine, mehu, kuidut ja kuoret.

Se miksi liberaaleihin ei luoteta on yksinkertaista todeta, se on vapaus. Liberaali ei voi luvata sinulle äänestävänsä sinun tahdon mukaisesti, liberaalilla on oma tahto, ei puolueen, eikä äänestäjn tahto.

Liberaalit puolueena ovat mahdottomuus, mutta aidossa elämässä se on parasta mitä voin kuvitella. Vapaus tarkoittaa silloin vastuuta, eli on vapaus olla omaa mieltä, mutta kunnioittaa muiden mielipiteitä, koska heilläkin on vapaus. Kun kaksi tai useampi liberaali henkilö keskustelee he voivat päätyä muodostamaan mielipideryhmän, mutta vain siinä hetkessä. Ei siis ryhmäkuria, vaan yksimielisyys, erimielisyys tai jotain siltä väliltä. Asia ratkaisee loppupäätelmä ei puolue tai tyhmä.

Se on todellinen tasa-arvo lain, kasvien, ilmaston ja ihmisten, sekä eläinten kesken. Kaikenlainen sovittamaton vastakkainasettelu on kielletty, mutta keskustelu sallittu. Tiedä paikkasi, mutta anna arvo toisillekin.

Uskon, että ihminen on syntymässään liberaali, sitten hänet opetetaan sosiaalisesti omaksumaan perheen arvot. Häneltä rajataan koko ajan enemmän ja enemmän vapautta, kunnes hänet on aivopesty palvelemaan yhteiskuntaa tai hänet on nujerrettu. Muutamat eivät alistu tähän ja heistä tulee radikaaleja, kunnes he, perustavat perheen tai joutuvat vankilaan, joutuvat hoitoon tai kuolevat.

Osa säilyttää vapautensa, mutta heidänkin pitää pitää sitä piilossa, eihän sitä ihminen saa tehdä ihan mitä tahansa, olipa vapaa tai syyntakeeton.

Nykyinen karsina-ajattelu on turhauttavaa. Ihminen joka haluaa muutosta hakeutuu politiikkaan valitsee itselleen sopivimman puolueen ja alkaa tehdä muutosta. Hui hai väärä ajattelutapa, puolueet ovat hyvin lukkiutuneita omille ajattelutavoilleen. Demarit voivat olla hallituksessa viiden eri puolueen kanssa, mutta eivät voi hyväksyä lopulta kuin oman puolueensa linjan, vaikka se olisi kuinka väärä heidän omastakin mielestä. Keskustalaiset ovat aina keskellä, olipa laidat mitä tahansa, eli keskustalaisuuden määrittelevät muut kuin he itse, sellaista ei voi liberaali ainakaan hyväksyä.

Vasemmisto ei myöskään voi olla liberaalin koti, eikä liioin oikeisto. Omaa puoluetta ei kannata perustaa, kun silä ei olisi mitään uskottavuutta, kun puolue tekisi päätöksiä sen hetkisen tiedon ja mieltymyksen pohjalta, kun asioita olisi esillä. Heitä ei voisi laittaa kehyksiin, he tekisivät vapaasti mitä tahtoisivat.

Oikeasti sellainen sen politiikan tuleekin olla, että päätökset tehdään tiedon ja vastuun pohjalta, ei puolueen ryhmäkurin tai jonkin peevelin aatteen pohjalta.

Päätöksiä ei siis tule tehdä köyhien hyväksi tai yrittäjien hyväksi, pitää aina nähdä kokonaisuus. Ei voi olla pelkästään työnantajan edustaja, sillä työntekijät ovat myös äänestäjiä. Siinä missä demarit esittävät lakkoa ja kokoomuslaiset työsulkua pitää nähdä oikeasti mitä pitää tehdä. Keskustalaisuus taas ei keskellä lakon ja työsulun välissä voi olla kummakaan puolella, joten he odottavat että tilanne menee ohitse.

Konsensuspolitiikka ei myöskään ole liberaalia. Tullaan T-risteykseen oikeisto sanoo oikealle, vasemmisto vasemmalle ja keskusta sanoo suoraan. Mikä on näiden vaihtoehtojen konsensus? Vihreät ovat luonnon puolella, mutta rajaavat ihmisen luonnon ulkopuolelle. RKP ajattelee kielivähemmistön puolesta ja kristilliset kristillisten asioiden parissa. On kaikkia seklaisia viritelmiä, eli köyhien puolue, Liike Nyt, kansalaispuolue, eläinten puolue, feministit ym…

Jopa perussuomalaiset ovat oma puolue. Jokainen puolue on kuitenkin ankkuroitunut johonkin, ja samalla menettänyt itsenäisyytensä ja vapautensa ajatella. He ovat vapaasti ajatelleet kiinnittyvänsä yhteen noista mandariinin lohkoista. Vaaleissa yksi lohko voi paisua jopa neljännesmandariiniksi, eli yhden puolueen aivot ovat korkeintaan neljännes kokonaisuudesta. Puhutaan enemmistöhallituksesta, mutta sekin tarkoittaa vain reilua puolta järjen käytöstä, koska oppositio on yleensä vastaan.

Liberaalissa systeemissä ei ole oppositiota lainkaan, vaan kaikki istuvat hallituksessa pohtimassa mikä on parasta. T-risteyksessä tiedetään kumpaan suuntaan kulloinkin on käännyttävä, kun asiaa on vapaasti yhdessä mietitty, ei tule sellaista vaihtoehtoa, että puolueen linjan mukaan pitäisi tehdä joku muu ratkaisu kuin se mikä on paras.

Nykyisessä monipuolue järjestelmässä puolueet muodostavat ryhmäkokouksissaan kannat jo etukäteen, sitten mennään saliin puhumaan paskaa. Jos valtuustoilla olisi vapaus muodostaa valtuustosalissa keskustelun kautta oikea päätös, olisi puheenvuorot asiallisempia. Nyt äänestystuloksen jo ennakkon tietävät satakielet laulavat vain omia lalujaan, kosiskelevat lehteriyleisöä ja sitten äänestää paukautetaan. Lopputulos on ollut jo ryhmäjohtajien välityksellä kaikkien tiedossa ennen kyseisen kokouksen alkua.

Valtuustotyöskentely on koomista teatteria, jota vain harva jaksaa. Liberaalit toimijat eivät hakeudu ehdokkaiksi, sillä kuka järkevä ihminen haluaa ryhmäkurin mukaisia torsopäätöksiä. Sumplimisia tai junttaavia ryhmäkokouksia ennen ja jälkeen, ikäviä lehmänkauppoja, lahjontaa, kiristystä ja manipulointia. Peruslähtökohta kun tulee olla ainoastaan rehellinen asian ytimeen paneutuminen ja kaikkien huomioiminen. Eritoten kunnan tai yhteiskunnan edun ja siellä olevien yksilöiden edun huomioiminen. Pääasia ei ole se, kenen puolueen kannatus on korkein tai haluaako joku ostaa kyseisellä päätöksellä itselleen vihreän oksan tai myydä nahkansa puolueen hyväksi.

Päätöksen tule olla kyseisten tosiasioiden summa, ei puolueiden yhteenlaskema tai lehmänkauppojen summa.

Koska liberaalipuolue ei koskaan tule menestymään tässä maailmassa, pitää maailman muuttua vastuullisemmaksi, mutta ennen kaikkea vapaammaksi. Hajottakaa ryhmäkuri, tuomitkaa lehmänkaupat. Ajatelkaa vapaasti omana itsenänne, silloin ei tarvita puolueita, vain asiat riitelevät, eivät liberaalit ihmiset.

Liberaalit välittävät, että kun kaikki keinotekoiset kastin ja aseman erot poistetaan, kaikki etuoikeudet poistetaan ja kun tasa-arvo lain edessä on luotu, mikään muu ei estä yhteiskunnan kaikkien jäsenten rauhanomaista yhteistyötä, koska silloin meidän kaikkien oikein ymmärretyt pitkän aikavälin intressit ovat samat.

+9
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu