Rahan pumppausta köyhille

Vasemmistoliitto ehdottaa Li Anderssonin suulla, että kansalle tulee jakaa satkun seteli. No se olisi aika lähellä helikopterirahaa. Ehdotus olisi aivan asiaa, mutta menee peesailuksi vappusatasen kanssa, kun sitä ehdotettiin vappuna.

Satanen jaettaisiin lainarahasta, eli lainataan satanen ja annetaan se talouselämän alaosaan, josta se nousee porras portaalta ylemmäksi kunnes on kokonaan verotettu pois kuleksimasta. Satanen on niin pieni raha, että se ei montaa porrasta kestä jos sillä ostetaan verollista tavaraa, mihin kai se tarkoitettu on.

Suosikkikohde olisi kampaamopalvelut tietää kertoa eräskin tutkimus. Miehet saisivat tuolla summalla kolme hiusten leikkausta ja naiset kaksi. (Onko tämäkään tasa-arvoista)

No satasen määrän täyttyessä verottaja saisi heti alvina takaisin satasestaan 24 euroa ja sitten kampaamon verotuksen lisäksi. Köyhä saa kaksi tai kolme kertaa käydä hiuksiaan leikkauttamassa, ja siinä olisi tuo etu. Vappusataseen verrattuna satsaus on pieni, sillä vappusatanen olisi joka kuukausi tuo satanen, mutta kuka helvetti käy kuukaudessa kolme kertaa parturissa;)?

Lin satasia tulisi olla enemmän, jos sillä olisi mitään merkitystä. Samaa satasta kokoomuslainen Petteri on ajanut jo vuosia, eli alennetaan verotusta ja näin köyhän käteen jäisi satanen enemmän. No se ei vassareille ole käynyt, vaikka ei kai sen väliä miten se satanen köyhän käteen päätyy?

Satasella Li osti hyvän näkyvyyden mediassa, Petteri Orpoa ei eilen mainittu kertaakaan. Vassarit siis veivät satasellaan kokoomuksen huomion kuusi-nolla itselleen.

Jos oikeasti aletaan helikopterirahaa jakaa, niin silloin Lin esitys on aivan kelpo, puun juurille ne ravinteet pitääkin kohdentaa. Silloin siitä satasesta on kaikille hyötyä. Kun puu yhteyttää se tuottaa satasia juureen ja juuressa on sitten sen kasvuravinteet, kun kasvun aika tulee. Nykyisissä yhteiskunnissa ravinteita ei varastoida juuriin, vaan raha velloo jossain aivan muualla, eikä se sieltä ole noussut tarvittaessa kasvuun ja siksi pitää esittää verorahojen kohdentamista juurille.

Jos helikopterirahaa joudutaan esittämään on jokin jo aiemmin ollut pitkään pielessä, esimerkiksi verotus tai verotuksen vältteleminen joidenkin porsaiden kohdalta.

Nykyinen taloustiede on niin huippuunsa vedettyä, että se pystyy ja tekee sen myös, eli vetää välistä, eikä raha kierrä niin kuin sen tulisi kiertää yhteiskunnan terveenä pysymiseksi.

Yhteiskuntarakenne ei ole enää terve, jos pitää alkaa lainarahaa jakamaan lääkkeeksi talouden tervehdyttämiseksi. Meillä on siis rakenteellinen vika systeemissä, mutta eivät poliitikot siitä halua puhua mitään. On helpompi ostaa pisteitä lupaamalla jotain, esimerkiksi vappusatasia tai vappusatanen. Vappusatasia jakamalla päästään kansan suosioon, koska köyhä uskoo, että satasella olisi merkitystä pidemmässä juoksussa.

Jos leikataan satanen jostain turhasta ja annetaan se sitä tarvitsevalle on kai se silloin perusteltavissa, mutta jos annetaan lainasatanen eikä tehdä rakenteille mitään on se satanen nopeasti syöty.

Tarttis tehrä muutakin kuin vain lupailla ihmisen omia rahoja.

Jos halutaan antaa satanen, niin se olisi oikeampi tapa alentaa alvia. Yhden prosenttiyksikön lasku alvissa antaa köyhälle satasen käteen joka vuosi, jos hän ostaa hyödykkeitä kymppitonnilla, eli käyttää rahaa alvillisiin ostoksiin. Minä pienentäisin alvia reilummin kuin tuon satkun edestä, minä antaisin jopa seitsemän sataa köyhille sitä kautta koko kansalle. Mutta se tietäisi sitä, että jostain tulisi myös leikata, muualtakin kuin hiuksista.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu