Ranskan sotilaskouluttajat ”laillinen kohde”?

Kun venäläinen puhuu on hänellä aina laki kohdallaan. Heillä on lain mukainen oikeus operoida toisten valtioiden maaperällä, ilmassa ja valtioiden hallinnoissa. Venäläinen kiho ja ”arvostettu” kasakka Sergei Viktorovitš Lavrov, on oikeasti isänsä puolelta armenialainen Kalantarov.

Hänestä on tullut Putinin puudeli jo aikaa sitten, mutta Venäjän hyökättyä Ukrainaan on puudeli näyttänyt niskakarvojaan hyvin heppoisin perustein. Nyt sitten tämä ketjupolttaja, joka polttaa yhdysvaltalaisia savukkeita mahorkan sijasta uhoaa, että heillä on laki jonka avulla voidaan suvereenin valtion alueella apua tai muuten tappaa kolmannen osapuolen sotilaskouluttajia.

Minkä lain mukaan venäläisillä on oikeus operoida Ukrainan alueella? Ja mikä on se lakipykälä, joka antaa oikeuden tappaa sotilaskouluttajia jos he kouluttavat ukrainalaisia sotilaita ukrainalaisten omassa kotimaassaan. Ja mikä laki määrä, että Ukrainan maaperällä ei saa sotilaita kouluttaa kuin ukrainalaiset itse?

Ja muistaako Lavrov, mitä tuli luvattua, kun Ukraina luopui ydinaseistaan???

Neuvostoliiton hajottua ja Ukrainan itsenäistyttyä 1990-luvulla Ukraina oli käytännössä maailman kolmanneksi suurin ydinasevalta maahan sijoitettujen ydinaseiden vuoksi. Ukraina luopui ydinaseista turvatakuita vastaan vuoden 1994 Budapestin sopimuksessa.

Britannian ja Yhdysvaltojen lisäksi sopimuksessa turvatakuunsa Ukrainan koskemattomuudesta antoi myös Venäjä, joka rikkoi sopimuksen vuonna 2014 valtaamalla Krimin niemimaan”. (Yle)

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu