Saako saletissa tehdä mitä vain?

Mitä on moraali? Saako saletissa tehdä mitä vain ikinä haluaa? Recep Tayyip Erdoğan on saletissa omasta mielestään, kun uhkaa Eurooppaa 3,6 miljoonan pakolaistulvalla, jos ei saa laittaa kurdeja kuriin haluamallaan tavalla. Eli hyökkäys Syyriaan on etukäteen duunattu saletiksi.

Saman teki Vladimir Putin Krimin tapauksessa, hän katsoi olevansa myös saletissa ja teki sen mitä halusikin tehdä. Vieläpä omahyväisesti kieltää olleensa sodassa osapuoli.

Ihmettelen, että vielä on turisteja Turkkiin tai Venäjälle menossa, no eihän yksittäisen ihmisen boikotti pure. Ei ainakaan kun jokainen ajattelee, että ei juuri minun omilla teoillani ole merkitystä. Tähän diktaattorien valta perustuukin, kukaan ei mahda mitään, kun yhtenäistä linjaa ei löydy koskaan.

No mitä sitten on 3,6 miljoonaa pakolaista Euroopan mittakaavassa, se on 0,007 pakolaista yhtä eurooppalaista kohtaan. Se olisi pelkästään Ouluun lähes 1500 pakolaista lisää. Lähes 40 tuhatta uutta pakolaista Suomeen, se on se hinta jonka varaan Erdoğan sotansa laskee. Me samaan aikaan tällä siunailemme, että mitä voisimme tehdä, jotta välttäisimme tuon verilöylyn? No jokainen voi ajatella itse miten tästä voisi eurooppalaisena selvitä.

Ensiksikin mitään ei saa antaa ilmaiseksi eikä mitään saa ilmaiseksi diktaattoreilta. Turkilta tulee evätä Nato-jäsenyys välittömästi. Pakotteet Turkkia kohtaa tulee laatia nopeasti ja yhteistyössä länsimaiden kanssa. Turkin asettamiin uhkauksiin pitää varautua ja selvittää mitä ne loppujen lopuksi vaikuttavat. Jos näin ei toimita on turha puhua yhtään mitään, sillä se on periksi antamista ja sallii seuraavaksi jotain muuta herrojen Putin ja Erdoğan taholta. USA ei enää ole mikään Naton tuki, USA:han hylkäsi kurdit kuin rukkasen syyssateeseen. Entisen liittolaisen osa ei öykköriä innostanut enää, oli saatu mitä oli haluttu liittolainen saa nyt pärjätä omillaan.

Eurooppa on oma kokonaisuus jos vain haluamme olla. Pahalta näyttää, että emme halua olla maailman suurin talousmahti, vaikka me sitä olemme jos tahdomme.

Pahalta näyttää sillä meillä ei ole selkärankaa olla me, me olemme mieluimmin jenkkien perseennuolijota tai Turkin ja Venäjän tahdottomia pelinappuloita. Ruotsalaisia emme ole venäläisiksi emme tahdo tulla, olkaamme siis eurooppalaisia, sillä suomalaisina emme pysty Turkille tai Venäjälle yhtään mitään.

Jos toimimme päättäväisesti ja oikein ne 3,6 miljoonaa syyrialaista pakolaista voivat palata kotiin Syyriaan. Eli kyllä meillä on painoarvoa jos vain haluamme tehdä asioita yhdessä. Tehdään asioita niin, että me eurooppalaiset olemme saletissa ja voimme tehdä oikeudenmukaista maailmanpolitiikkaa itsenäisesti huijareista piittaamatta.

 

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu