Saako virheet anteeksi haukkumalla edeltäjiä?
Jupakka vastaan jupakka, eli jos hallitukselta kysytään miten meni Uniperkaupat noin niin kuin omalta osalta? Vastaus on selkeä, että se oli hallitus vuonna 2017 joka tämän kaupan on tehnyt.
TÄH? Kauppahan on tehty silloin, mutta mitä teki tämä hallitus kun tekstiviestillä yritti tehdä jotain paremmin , kuin hallitus 2017.
Miksi nykyinen hallitus toistuvasti vierittää syitä edellisen hallituksen tai jonkun muun tahon päälle omista virheistään?
No yksinkertaisesti siksi, että se on maan tapa, näin on aina toimittu Suomessa.
Saako siis näin typerästi tehdä, jos joku on ennen tehnyt virheen niin kaikki viat ja kritiikki tulevaisuudessa vaan ja ainoastaan hänen piikkiin.
Jos hallitus 2017 kerran teki virheen, niin miksi ihmeessä siitä ei opittu mitään, vaan nyt tehtiin suurempi virhe sen entisen päälle ja syy on tietysti siinä ensimmäisen virheen tehneissä. Ns. Murphyn laki ”jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen”, mutta vastuu on jokaisen kannettava omista virheistään. Mutta tämä hallitus haluaa tehdä virheensä vuoden 2017 aikajanalle.
Kun teinipoika saa äidiltään satikutia virheestä ja ihan aiheesta, niin hän puolustautuu, että itse nussitte minut tähän maailmaan, eli teidän syy. Suomen hallituksen ajatuksenjuoksu on teinipojan tasoa.
Saako virheet anteeksi haukkumalla edeltäjiä?
——————————————-
Saakos virheet sitten anteeksi haukkumalla nykyistä hallitusta?
Ja olisi asiallista myös kertoa mikä virhe nyt tehtiin. Eivät ne asiat haukkumalla parane.
Ilmoita asiaton viesti
Nykyisen vasemmistohallituksen toimin nostettiin Uniperin omistus 78 % tasolle ja myöhemmin tyrittiin pahasti Marinin ja Tuppuraisen johdoin vastuukysymykset saksalaisten kanssa johtaen suomalaisten veronmaksajien miljardimenetyksin.
Valtioneuvoston kanslian päällikkö ja samalla omistusohjauksen vastuuhenkilö pääministeri Marin jäi tästä kriisistä huolimatta tuolloin väkisin lomalle ja bailasi tuolloin avoimesti Ruisrockissa ja toistamiseen virka-asunnollaan. Jauhojengiskandaalissa Marin taas halusi odottamatta väkisin lomalta virkatyöhön perjantaina.
Asia pyrittiin salata ja pumpuloida, mutta nyt kuitenkin joku toimittaja teki edes työnsä, kuten toimittajan tuleekin tehdä. Valtioneuvoston kanslia jatkaa kuitenkin Marinin johdolla edelleen laitonta menettelyä asiakirjojen pimittämiseksi vastoin julkisuuslakia erilaisin sepostuksin. Päällikkönsä Marinin tekemisistä julkaistaan vain ” kliffoja ” juttuja, kaikki muu salataan omituisin valheellisin verukkein.
Ilmoita asiaton viesti
Mitkä vastuukysymykset tyrittiin ja miten? Valtion omistajaohjauksen ministeri on Tuppurainen eikä Marin. Mitenkä se bilettäminen vaikutti asiaan? Sitten tulee vielä perään kummallisia syytöksiä ”laittomuudesta ja pimittämisestä” ilman sen kummempia perusteluja.
Tää oli vähän sellaista ”niin ne asiat ovat kuin ne koetaan” tekstiä.
Ilmoita asiaton viesti
Politiikassa asiat juuri ovat niin kuin kansa ne näkee ja siksi asiapapereita yritetään jemmata.
Ilmoita asiaton viesti
Marin on Valtioneuvoston kanslian päällikkö ja Valtioneuvoston kanslia vastaa valtion omistajaohjauksesta. Tietysti voihan sitä aina osoittaa ikävissä asioissa sormella muita.
Neuvoteltiin epäedullinen ja kallis ratkaisu suomalaisille Uniperin asiassa. Ostettiin tavallaan Saksasta toistamiseen ilmaa miljardimenetyksin. Mikään kotimainen taho ei ole pitänyt neuvottelutulosta hyvänä demareita lukuunottamatta. Olisiko ollut olemassa parempia vaihtoehtoja suomalaisen veronmaksajien kannalta ?
Valtioneuvoston kansliassa salataan julkisuuslain mukaisesti julkisia Marinille mahdollisesti epäedullisia asiakirjoja toimittajilta milloin milläkin verukkeella. Tätä on jatkunut koko Marinin kauden ajan ja yhä edelleen. Marinille sopivia kliffoja jutskia levitellään sitten aivan liiankin kanssa. Pyrkimys avoimeen tiedottamiseen on nyt mitä on.
Ilmoita asiaton viesti
Saattaa olla että on sellaisiakin ”kliffoja jutskia” joita ei ole edes tapahtunut.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvoteltiin epäedullinen ja kallis ratkaisu suomalaisille Uniperin asiassa.
Olisiko ollut olemassa parempia vaihtoehtoja suomalaisen veronmaksajien kannalta ?
————————
Haukkumalla saa toki tykkäyksiä se ei ole vaikeata, mutta kerro ihmeessä kuinka olisit neuvotellut paremman?
Ilmoita asiaton viesti
Turha heittää lisää rahaa huonon rahan perään.
Ilmoita asiaton viesti
Kuis tää ny menee?
Marinia ”suitsutetaan” että hoiti koronan hyvin?
Ja nyt kiistetään että Marinilla olisi mitään tekemistä Uniper-tapauksen kanssa. Eli mokaaminen siirretäänkin Tuppuaraiselle.
Eikö siis tervyedenhuolto kuulukaan ”vastuuministerille”?
Ilmoita asiaton viesti
Ja nyt kiistetään että Marinilla olisi mitään tekemistä Uniper-tapauksen kanssa. Eli mokaaminen siirretäänkin Tuppuaraiselle.
————————————-
Mikä mokaaminen. Selvitetään se nyt ensin. Tässä ollaan vasta kuulu pelkkiä haukkumisia.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös Pääministeri ole muiden ministereiden esinainen, joka kantaa alaistensa huonot päätökset siinä kuin omiatkin virheidensä seuraukset.
Ilmoita asiaton viesti
Valtioneuvoston kanslia vastaa valtion omistajaohjauksesta. Valtioneuvoston kansliaa ohjaa pääministeri. Tytti Tuppurainen on omistajaohjausministeri, joka siis tässä tapauksessa toimii Marinin ohjausvallan alla olevassa asiassa. Kyse ei ole siis esimiesvallasta, vaan vastuun delegoimisesta. Delegoitaessa vastuu ei siirry delegoijalta, vaan hänen täytyy varmistaa joka tapauksessa vastuullaan olevan asian oikeanlaisesta hoitamisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Kysy häneltä, joka haukkuu nykyistä hallitusta, minä en tiedä vastausta kysymykseesi.
Jos kysyy jotain, niin miksi pitäisi kysyjällä olla vastaus valmiina tekstissä?
Ilmoita asiaton viesti
Pääministeri siirsi korkean tason neuvottelijavastuun ministeri Tuppuraiselle, vaikka nimenomaanhan Fortum on uutisoinnin mukaan pyytänyt mahdollisimman korkean tason neuvottelijoita Saksaan Uniper neuvotteluihin. Luulisi tai ainakin oletan pääministerin olevan yksi korkean tason neuvottelija, sillä olihan juuri Rinteen hallituksen aikana nostettu Uniper omistusta yli 70 prosenttiin alle 50 prosentista. Siis Fortumin osakkuus Uniperista enemmistöosakkaaksi kyllä vaatii todellakin kaikkein pätevimmät neuvottelijat, etenkin Saksan ollessa vastapelurina. Saksa kyllä tunnetusti on aina (lienee ainakin pari kertaa aiemmin) vetänyt Suomen päättäjiä ns. höplästä. Taas taisi suomalainen veronmaksaja joutua maksumieheksi Fortumin kautta?
Ilmoita asiaton viesti
Maan tapa on sellainen, että virheestä rangaistaan sitä viranomaista, joka asiaa on käsitellyt viimeisimpänä riippumatta siitä, onko viimeisellä viranomaistaholla ollut edes tosiasiallisesti aikaa tehdä asialle mitään.
Viranomainen voi toki puolustautua sillä, että samaa asiaa on käsitellyt jo useampi eri viranomainen vuosien kuluessa. Rangaistukselta se ei kuitenkaan säästä.
Poliittisissa piireissä sen sijaan vastuu kuuluu aina edeltäjille. Kenellekään ei tule mieleenkään katsoa peiliin.
Ilmoita asiaton viesti
Yrittäkääpä arvostella tai edes antaa ohjeita pissikselle. Jotain samaa tässä on.
Ilmoita asiaton viesti
Mitenkähän uutta lakia tullaan soveltamaan?
http://yrjoperskeles.blogspot.com/2022/09/maalittamisen-sietamaton-keveys.html
Ilmoita asiaton viesti
Saksalaisen Finanzen lehden mukaan Fortumilla oli 21.2.2019 49.9% Uniperista. 50% olisi vaatinut luvan Venäjältä. Jossain välissä se on saatu.
Kannattaa kysyä Fortumilta.
Ilmoita asiaton viesti
Ennen oli kunniakasta johtaa joukkoja edestä. Poliitikoista on kunniakasta työntää muut eturintamalle ja selitellä takaa.
Ei nämä asiat niin yksinkertaisia ole, että aina voisi välttää virheet. Niiden virheiden tunnustaminenkin voisi tehdä ihan hyvää keskustelulle.
Ilmoita asiaton viesti
Hirveät (Vihreät) ovat käyneet Suomelle kalliiksi. Kannattaa myös miettiä kuinka tälläinen pieni puolue on saanut niin paljon peloittelulla äänivaltaa ja vipuvarren päätöksiin koko Suomen tulevaisuudesta.
Sattumaenergia (tuulivoima jne) eivät ratkaise meidän energiataloutta.
Suomeen pitää rakentaa 3 uutta ydinvoimalaa!
Ilmoita asiaton viesti
Ydinvoimaa ei kannata tuottaa yhtään enempää kuin minimikulutuksen verran. Ydinvoima tarvitsee lisäksi säätövoimaa, tuuli ja vesivoima käyvät hyvin ydinvoiman lisäksi säätövoimana. Vesivoimalla voidaan tuotanto säätää juuri kulutusta vastaavaksi.
Tuulivoimaa on syytä käyttää varastoitavaksi energiaksi ja vedyn tuotantoon. Ydinvoimaloiden lisärakentaminen on kyllä kannatettavaa, mutta laitosten lukumäärän jättäisin asiantuntijoiden arvioitavaksi. Yksi tai kaksi saattaa riittää tässä vaiheessa.
Ilmoita asiaton viesti
Ydinvoima on hyvin vakaa voimantuotantomuoto. Se tuottaa tehoa samalla tasolla 24/7. ´Ei tarvita säätövoimaa kun ei ole säätämisen tarvetta. Varmaan tiesit tämän, halusit vain hämätä tietämättömiä.
Ilmoita asiaton viesti
Sähköenergian varastoiminen on täysin kannattamatonta vielä pitkään aikaan.
Jos sitä varastoidaan akkuihin niin kun käytetään kaikki maailmassa valmistetut paristot, akut, niin saadaan sen varran sähköä varastoon mitä Suomi kuluttaa muutamassa päivässä.
Tuulisähkön vesivoimaan varastoiminen on hyötysuhteeltaan luokkaa 30 %.
Vedyn valmistaminen elektrolyysillä samoin.
Siis 1 kWh. varten täytyy käyttää 3 kWh.
Toistaiseksi ei siis ole olemassa järjellistä varastointitapaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kun toisella osapuolella on kaikki valttikortit kädessä kuten saksalaisilla oli niin ei siinä auta nyrkkiä pöytään iskeminen eikä vaikka koko eduskunta olisi Saksaan raijattu, tulos olisi ollut sama.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka niin?
Jos pääomistaja, Fortum sanoo että ”tuohon emme suostu, maksakaa itse kaasustanne sen minkä se maksaa. Jos ette maksa, menköön Uniper nurin, miksi meidän pitäisi maksaa teidän töppäykenne?”.
Minkä saku olisi tehnyt?
Ilmoita asiaton viesti
Olisit kuunellut Rauramoa ykkösaamussa.
Ilmoita asiaton viesti
Rauramo on osallinen asiassa. Hänen näkemyksensä ovat hänen näkemyksiään ja tarkoitettu tukemaan hänen toimintaansa.
Vai kuvitteletko että asianosainen kertoo todellisuuden?
Tieto tällaisiin asioihin täytyy hankkia monilta suunnilta ja sitten vasta tehdä yhteenveto ja johtopäätökset.
Ilmoita asiaton viesti
Elinkeinoministeri olisi nimittänyt uskotun miehen ja ottanut alustavasti puoleksi vuodeksi toiminnan haltuun..Vertaa Gazprom Germanian tapaus.
Ilmoita asiaton viesti
Jotta ymmärtäisit paremmin.Liittohallitus myönsi haltuunotetulle
yhtiölle (Gazprom Germania) miljardiluokan lainat konkurssin välttämiseksi
Ilmoita asiaton viesti
Jos ette maksa, menköön Uniper nurin, miksi meidän pitäisi maksaa teidän töppäykenne?”.
————————————-
Ja tämäkö olisi tullut meille halvemmaksi?
Ilmoita asiaton viesti
Tulisi. Menisi vain ne rahat joilla Uniper ostettiin. Ei muuta, Nyt menee kenties kymmeniä miljardeja.
Kannattaako mätää kalaa nostaa vedestä?
Ilmoita asiaton viesti
Tulisi. Menisi vain ne rahat joilla Uniper ostettiin. Ei muuta, Nyt menee kenties kymmeniä miljardeja.
——————————————-
Tämä ”kenties” sana kertoo, että sinullakaan ei ole mitään tietoa ( niin kuin kenelläkään muullakaan ) ovatko nyt tehdyt kaupat meille hyväksi vai huonoksi.
Mutta jatkakaa vaan haukkumista, se näyttää keventävän teidän mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
No nythän on jo menossa 12 miljardia. Ja lisää on pyydetty.
Koville tuntuu ottavan kun ….. no, olkoon.
Ilmoita asiaton viesti
No nythän on jo menossa 12 miljardia. Ja lisää on pyydetty.
—————————————
Kuten sanoin, se on helppo haukkua mutta kerro mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Ja lähteetkin olisi hyvä linkittää jotta muutkin olisivat perillä mihin viittaat.
Ilmoita asiaton viesti
Johan se aikaisemmin kirjoitin.
Koko paska olisi pitänyt jättää sakujen hoidettavaksi.
Itsehän he ovat itsensä liemeen sotkeneetkin.
Minkä ihmeen takia puolustelet sitä että suomalaisilta viedään kymmenen miljardia sakujen kaasunostoihin?
Miksi meidän pitää maksaa sakujen kaasu?
Ilmoita asiaton viesti
Koko paska olisi pitänyt jättää sakujen hoidettavaksi.
—————————————-
Ja se olisi tehty kuinka?
Ilmoita asiaton viesti
Juurihan Jocke kertoi, että se olisi tehty päästämällä Uniper konkurssiin. Konkurssi olisi päättänyt Fortumin vastuut Uniperista.
Ilmoita asiaton viesti
Juurihan Jocke kertoi, että se olisi tehty päästämällä Uniper konkurssiin.
—————————————————-
Linkeistä selviää miksi niin ei tehty.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000009053613.html
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tytti-tuppurainen-fortumin-paastaminen-konkurssiin-olisi-ollut-vastuutonta/f87f880e-b55a-4d77-afae-d42468cdb280
Ilmoita asiaton viesti
Meidän pitää maksaa siksi, että Fortumin johto ei kuvitellut, kun Saksaan seikkalulle lähti, että Venäjä pettää Fortumin totaalisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi?
Uniperin pitäisi antaa mennä konkurssiin.
Ei kai meidän nyt pidä maksaa kenties kymmeniä miljardeja,
> 10 000 000 000 Euroa siitä että joku Fortumin johto JA Suomen hallitus kuvittelevat jotain?
Ilmoita asiaton viesti
Jocke, mutta eikös Marin sanonut eilen eduskunnassa jotta pitää olla solidaarinen. Tarkoitti ilmeisestikin juuri Uniperin kohdalla sitä, että pitää meidän verovelvollisten osallistua saksalaisten kaasulaskujen maksamiseen. Se lienee sitä demarien ja tämän hallituksen solidaarisuutta jotta annetaan jälleen kerran Saksan vetää höplästä suomalaisia päättäjiä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ensiksi olimme solidaarisia Kreikan kohdalla ja sen jälkeen ei enää muisti riitä näin äkkiseltään kaikkia ”solidaarisuuksia” jotka meillä maksatetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi vetänyt kantapäät yhteen että kalahtaa!
Ilmoita asiaton viesti
Granlund, pääministeri Marin oli antanut ministeri Tuppuraiselle kaikki valttikortit käteen Uniper-neuvotteluihin. Tosin niistä valttikorteista ei ole vieläkään saatu selvyyttä. Saksalaisilla oli tietenkin omansa ja tarkasti neuvottelijoiden käsissä.
Ilmoita asiaton viesti
Paitsi että Tytti kertoi eilen että hän antoi Forumille kaiken tukensa. Tytti ei siis itse asiassa edes osallistunut neuvotteluihin?
Vai yrittääkö hän nyt vuorostaan siirtää vastuuta Fortumille?
Ilmoita asiaton viesti
Hallitus ei edes ollut neuvottelun osapuoli se tuli eduskunnassa eilen selväksi.
Ilmoita asiaton viesti
Hallitus, siis Fortumin omistaja, ovat aivan varmasti osapuolia kun sen omistaman yhtiön tämän suuruusluokan asioita käsitellään.
Yhtiön omistaja, jos omistajalla ylipäätään on aivoja, on mukana yhtiönsä elämää ja kuolemaa koskevissa neuvotteluissa.
Ja sitä suuremmalla syyllä koska valtio, siis hallitus on vain todellisen omistajan, Suomen kansan edustaja.
Ja kuten kyselytunnilla, päinvastoin kuin väität, sanoivat että siellä oli omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen joka sai täyden tukensa pääministeriltä. Millä tavoin tuo tuki annettiin on epäselvää.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa neuvottelussa osapuolina oli Fortum ja Uniper. Ei yksi omistajataho voi puuttua pörssiyhtiön hallituksen toimintaan kuin yhtiökokouksen kautta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se vain voi.
Se voi tasan tarkkaan kertoa yhtiön hakllitukselle kuinka tulee toimia.
On helppo nähdä että sinulla ei ole aavistustakaan siitä kuinka yritysmaailmassa toimitaan. Ei niin pienintäkään.
Kerran vielä, jokainen yhtiö toimii omistajan määräysten mukaan.
Jos ei toimi niin omistaja vaihtaa yhtiön hallituksen ja toimivan johdon.
Ilmoita asiaton viesti
Merkillepantavaa on, opittiinko ’ pikku ’mokasta jotain ja montako kertaa ministerin hommissa saa mokata, ennen kuin kenkä napsahtaa ?
Läpällä, pikkusidukoissa ja hyvälle sossukafrulle laitettuja tekstareita ei tietenkään lasketa.
Vrt esim. Kanervan taannoiset henkilökohtaiset tekstarit
Ilmoita asiaton viesti
Kanerva ei ollut koskaan Sauli Niinistön suosikki.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kenen suosikki Sanna on ? Pts. Ehkä Halosen.
Ilmoita asiaton viesti
Vuodesta 2007 lähtien kukaan ei ole ollut kokoomuksessa Niinistön yläpuolella.Demareissa kukaan ei ole Marinin yläpuolella.
Ilmoita asiaton viesti
Kun valtiolaivan koko päällystö on ollut vuosikymmeniä politiikkoja jotka ei ole koskaan ollut ”merellä” niin lopputulos on ihan odotettu. Kansa saa just niin osaamattomat päättäjät kuin ite on äänestänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Niin ja ne viisaammat ovat rannalla kun merellä on hätä.
Ilmoita asiaton viesti
Puheenvuoro on vapaa myös viisaille ja viisastelijoille.
Ilmoita asiaton viesti
Voi siinä Marinilla käämit savuta, kun talousvaliokunnan jäsen Kai Mykkänen vaatii vastausta miksi pääministeri ei keskeyttänyt lomaansa ja ollut neuvottelemassa Uniperista. Mykkäsellä oli varmasti faktat hyvin tiedossa, kun valiokuntaa kaiken aikaa informoitiin. FT:ssä ja saksalaisessa talousmediassa taas kummasteltiin, miksi ministeri Tytti Tuppurainen ilmestyi neuvotteluihin, vaikka ketään ei oltu pyydetty. Suomi elää ihan omassa pilvessään, missä faktat luo kokoomusteinit somessa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos valtio omistaa jotain yritystä, kuten Fortimin, valtion on viisaampaa olla puuttumatta yrityksen asioihin. Kokemus osoittaa etteivät ministerit ja virkamiehet voi ymmärtää yritysasioita paremmin kuin ne jotka vastaavat yrityksen toiminnasta, eli johtokunta ja toimiva johto.
Todennäköistä on että sekä se entinen, että tämä nykyinen hallitus noudattivat tätä viisasta linjaa ja antoivat yritysjohdon tehdä päätöksiä. Se oli viisasta, mutta päätökset osoittautuivat kuitenkin jälkikäteen virheiksi.
Sekin on hyvin epätodennäköistä että korkein valtiojohto olisi voinut tehdä mitään niissä neuvotteluissa jotka käytiin Uniperin ja Saksan valtion välillä Uniperin pelastamiseksi. Kyse on Saksan valtiosta ja saksalaisesta yrityksestä ja lusikan laittaminen siihen soppaan kovin syvälle ei ehkä olisi ollut niin viisasta kuin nyt jälkiviisasteluna annetaan ymmärtää. Toki olisi voinut yhtä kaikki yrittää kovemmin, mutta en usko että tulos olisi ollut yhtään sen parempi.
Suurista munauksista puhuminen sekä tämän, että sen edellisen hallituksen suhteen, on vain syntipukin etsimistä ja yritystä selittää tilannetta, kukin omaksi efukseen.
Ilmoita asiaton viesti