Saletti vastaan saletti?

Saletisti natsaa…

Vuosien varrella olen huomioinut, että naapurimaamme presidentti pyrkii tekemään toimiansa saletissa. Hän siis käyttää paljon aikaa asioiden valmisteluun. Kun sitten katsoo olevansa saletissa niin saletisti toimii myös.

Kun sitten saletti kohtaa toisen saletin on vastauksena sota. Sellaista tilannetta ei soisi olevan, että kaksi salettia kohtaa, eikä varsinkaan puolueettomalla maaperällä, kuten nyt tapahtuu. Todellisuudessahan tässä on saletti Venäjä vastaan saletti Nato.

Länsi katsoo, että Nato on saletissa, eikä Natoa voida voittaa. Nato on kuitenkin aika heikko, pitämään edes omaa joukkoaan kasassa. Tämän todistaa Turkki ja turkkilaisten käyttäytyminen Natossa. Meillä on maan viljavuudesta tiedossa se, että ravinnepitoisuuden minimitekijä vaikuttaa kasvuun totaalisen tehokkaasti. Ei auta vaikka muita kasvutekijöitä olisi vaikka kuinka runsaasti, mutta yksi aines puuttuu koko sato on menetetty. Samaa todistaa vanha sananlasku, eli yksi mätä omena voi pilata koko Naton.

Putin vastaan Nato ja Ukrainan saa kärsiä. Kaksi ontuvaa salettia taistelevat, eikä loppua näy.

Kirjoitin tuohon alkuun, että Putin valmistelee huolella salettinsa, tekeekö hän virheitä, ei ainakaan omasta mielestöään. Mutta mikä on Naton virhe? Naton virhe on unohtaa ydinasepelotteen tarkoitus. Kauhun tasapainon tarkoitushan on, että kumpikaan osapuoli ei uskalla uhata ydinaseella, koska se tietää totaalista tuhoa. No nyt se ei sitä ole. Venäjä on uhannut jo monta kertaa, mutta Nato ei ole tuohon uhkaan pystynyt vastaamaan. On ehkä viisasta pystyellä sivussa ja antaa Jens Stoltenbergin selitellä. Nämä selitykset alkavat olla jo kuluneita. Jotain uutta tarttis tehrä!

Nato on joutunut altavastaajaksi, vaikka uskottelee olevansa maailman ainoa mahti, onkin vain Turkin kumirukkanen. Kukaan ei pysty takaamaan sitä, toimiiko Turkki itsenäisesti, vain onko Turkin takana Putin?

Naton sisällä voi siis olla ”myyrä”, mutta Naton säännöt eivät salli myyrän löytämistä. Myyrä kun voi sanella löytymisensä ehdot. Vaikka Natolla on typpeä ja kaliumia riittävästi viljelyyn, niin Natolta puuttuu yksimielisyys ja yksi jäsenvaltio voi pitää Natoa panttivankinaan mielin määrin. Tätä tarkoittaa Putinin saletti, eli hän on varmistanut Naton hampaattomuuden ja voi hyökätä mihin vain haluaa Naton puuttumatta peliin. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg voi selittää sitten asiaa parhain päin. Mitään muuta ei Nato nyt voi.

Tai voi se luvata Ukrainalle aseita, mutta ei sellaisia, millä Ukraina voisi iskeä Venäjän puolella oleviin bunkkerihin, josta Venäjä tykittää Ukrainaa ilman mitään rajoitteita tai estoja. Ukrainasta on tullut ei kenenkään maa, jota vain unelmissa voidaan tukea, mutta todellisuudessa muuta ei voida.

Saletti vastaan saletti ei ole mahdollista toinen ei voi olla saletissa, joten pitäisikö Naton jo ryhdistäytyä, jos haluaa säilyttää uskottavuutensa ja lunastaa salettinsa. Me olemme jo yli kolme kuukautta todistaneet Putinin pelottomuutta hyökätä silmittömästi raiskaten ja viattomia summittaisesti ampuen. Herää kysymys, että mitä meidän on lupa enää häneltä sallia?

Mitä hyötyä on Suomen liittyä hampaattomaan Natoon? Natoon, joka ei saa edes yhtä jäsenmaataan kuriin tai kykene pitämään ydinasepeloitettaan hanskassaan, vaan antaa vihollisen kiristää itseään ydinaseuhkailuillaan.

+5
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu