Sodissa ei säännöt päde

Jos joku teistä on sattumalta lukennut Geneven sopimuksen niin onnittelen. Nykyisin voimassa olevat Geneven sopimukset ovat vuodelta 1949 ja niihin ovat sitoutuneet kaikki maailman valtiot. Sopimus sisältää lähes kaikki mahdolliset keinot suojella siviileitä, sotavankeja, haavottuneita, ja kaikkea muuta mahdollista ja mahdotonta maan ja taivaan väliltä.

Ongelma vain on se, että kukaan kuolevainen ei ole näitä sopimuksia koskaan kunnolla lukenut. Kun kapulatekstiä on 270 A-nelosta ja suurin osa sellaista liirum laarumia, että oksettaa ajatuskin, että joku on voinut sen sopia, niin että itse allekirjoittaja on sen lukenut.

Virkamiestasolla on toki tekstit moneen eri kertaan tarkistettu, että siellä ei ole pilkkuvirheitä tai ajatus ei katkea vaikka teksti jatkuu ja jatkuu…

Venäjän päämies ei ainakaan ole tutustunut itse henkilökohtaisesti tähän sopimukseen, sillä hänen mielestään vihollinen sylkäistään kuin kärpänen suusta, naiset raiskataan eikä ylä- tai alaikärajaa ole ja omaisuus varastetaan. Haavottuneista ei kannata välittää ja ambulanssit ovat sitä varten maalattu räikeillä väreillä, että niihin osuisi paremmin.

Miksi sodissa ylipäätään tulee olla säännöt, kun säännöt eivät diktaattoria koske?

+5
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu