Söin sanani

Muistini mukaan kerroin muutamia kuukausia sitten, että en äänestä kunnallisvaaleissa lainkaan. Perustelu oli politiikan tyhjyys ja puolueisiin pettyminen. Se oli myöskin tavallaan uhkaus, jotta ehdokkaat nousisivat paremmin esiin. Eivät nousseet!

Itse asiassa kunnallisvaaliehdokkaiden kirjoitukset ovat olleet varsin pliisua kamaa. Oululaisena olen seurannut oululaisten kunnallispoliitikkojen ja uusien ehdokkaiden kirjoittelua. Aika mitään sanomatonta mutinaa.

Oulussa tuntuu olevan yksi aihe jonka ympärillä pyöritään, eli mitä mieltä ehdokas on yliopiston sijainnista Raksilaan vai Linnanmaalle?

Oulussa on luotu pitkään suurkampusta kauemmas keskustasta, mutta nyt halutaan muuttaa pienempiin tiloihin lähemmäksi palveluja. MUTTA?
Nyt ei haluta käydä keskustelua eri variaatioista, vaan yleinen keskustelu käydään akselilla, oletko puolesta tai vastaan. Mitä keskustelua se on, että linnoittaudutaan yksipuolisesti oman mielipiteen taakse ja tehdään pohdinnasta vastakkainasettelu.

Nyt sitten ehdokkaat tai suurin osa ehdokkaista liputtavat joko tai, mutta oikeasti kukaan ei halua perustella enempää, miksi on kyseistä mieltä. Ehdotus ei voi olla vain ylimalkainen heitto, sillä kuntavaltuutettujen tulee pystyä parempaan kuin herjaaminen. On pystyttävä rakentamaan kuntalaisille parempi tulevaisuus.

Tässä yksi esimerkki Raksila/Linnanmaa – asiassa: ”Tätä hanketta kannattaa ainoastaan Arina, Kesko ja yliopiston rehtori. Kaikki muut vastustavat sitä, se on käynyt ilmi kuntalaispalautteesta ja valtuustossa käydyistä keskusteluista. Hanke on paitsi täysin järjetön myös erittäin haitallinen opiskelijoille”. (Junes Lokka)

Minun näkemys on, että asia on keskustelussa, joten Junes Lokkan perustelu on aika heiveröinen rakentavassa mielessä ajateltuna. Kun vielä ajatellaan, että ehdokas edustaa vaihtoehtoa valtapuolueille, niin aika vähissä kantimissa Oulun uudistuskyky on.

Tästä kaikesta huolimatta kävin äänestämässä heti ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä.

Syykin oli selkeä. Löytyi yksi ehdokas joka antsaitsi ääneni.

+2
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu