Sote halpa – ikääntynyt väestö kallis

Demarit ovat hehkuttaneet viimeinkin toteutuvaa sotea. Alkujaan vuosikymmeniä sitten, kun sotea alettiin sorvaamaan, niin sorvin piti ottaa kustannuksista liiat pois, eli soten piti olla halpa tai ainakin halvempi, kuin mitä siitä nyt on tulossa.

”Soten lisärahantarve on 6,4 miljardia euroa kahdeksan ensimmäisen vuoden aikana sen jälkeen, kun sote alkaa eli vuonna 2023. Viranomaisten laskelmissa merkittävä syy kustannusten kasvuun on väestön ikääntyminen”. (Yle tänään)

Kuten tuosta lainauksesta voidaan lukea, sote on halpa, mutta ikääntyneet ihmiset ovat se rasite. Nyt Antti Rinne sanoo, meillä on yhteinen matka, mutta ikäihmiset älkää vaivautuko.

6,4 miljardia ei ole mikään iso raha, kun lainaa saadaan miinuskorolla ja vasemmiston mielestä lainoja ei tarvitse koskaan maksaa pois. Meillä on siis vara laittaa 6,4 miljardia soteen, vaikka meillä on tämä entinen 6,4 miljardia halvempi malli aivan käyttökelpoinen, jos siihen olisi tyytyminen.

Tuosta soten säästöstä on tullut vuosikymmenten saatossa kulu, mutta koska sotea on sorvattu jo tarpeeksi se on pakko saada voimaan, maksoi mitä maksoi. Demareilla on siis hintalappu uudistukselle ja me maksamme jos jaksamme.

Mitä 6,4 miljardilla sitten saisi, jos hylkäisimme soten? No sillähän saisi 64 miljoonaa vappusatasta, tai sen voisi jakaa tasaisesti jokaiselle suomalaiselle 1120,00 euron lahjakorttina. Lahjakortin voisi käyttää vaikkapa ennakoivaan terveydenhoitoon.

Sotesta haettiin säästöjä, mutta nyt saatiin sitten vain turhia kulunkeja. Sote halpa, ihminen kallis!

+5
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu