Stagflaatio

Euroalue on laskeutunut taantumaan, mutta sitä ei tietysti nyt haluta heti tunnustaa. Eihän EU ole koskaan tunnustanut olevansa väärässä, mutta siitä huolimatta EU joutuu ja on koko elinaikansa joutunut peesaamaan jenkkejä, nuolemaan kiinalaisten saappaita ja pelkäämään Putinia.

Euroopan ongelma on komissaarit, eli keskussuunnittelu vertaa Neuvostoliitto. Eurooppa suojelee vanhentuneita ja vanhoja yrityksiään ja tukee kaikkea mitä ei välttämättä pidä tukea. Kansallisvaltiot ovat pöhötautisia ja pelaavat mielellään omaan pussiinsa, kuten esimerkiksi Viktor Orbán, joka myy kaiken tuhannesta ruplasta omalle tililleen. No massia saadaan myös korottamalla tuottavien alojen verotusta vihreän siirtymän nimissä. Keskusjohdon nuoleskelu ei miellytä kaikkia, joten huipputeollisuus katoaa Kiinaan, Pakistaniin tai Intiaan.

Kansallisvaltioiden typistyneet hallitukset ovat kuitenkin jatkaneet menojensa kasvattamista, vaikka heillä ei käytännössä ole enää mitään päätösvaltaa. Laiskoilla päättäjillä on silti entiset halut olla päättämässä jostain. Ja he ovat päättäneet päättää itselleen kissanpäivät. Demokratia mahdollistaa tämän, sillä äänestäjät ovat typeryksiä. Valtaisa enemmistö siis päättää yhden typerän ja laiskistuneen valtaeliitin puolesta ja herrat nauravat matkalla veroparatiiseihin.

Energiapolitiikkaa on pysähtynyt tai pysäytetty, kansalle kerrotaan Ukrainan sota, korona ja vihreä siirtymä syyllisiksi, vaikka syypäitä ovat demokratian yläpuolelle nostetut alivaltiosihteerit ja heidän esimiehensä. Meillä EU:ssa on siis kalliimpi energia kuin Kiinassa ja jenkkilässä, ja johtuu vain meidän holhouspolitiikan kalleudesta, sillä säätelyn vahtiminen maksaa maltaita.

EKP nostaa korkoja, kun haluaa inflaation kuriin. Suomessa on kuitenkin kulutuslama johon korkojen nosto on suurinta myrkkyä. Korkean tuottavuuden talouksissa on kasvua ilman inflaatiota, kun yrittäjän ei tarvitse rikastua korkeilla hinnoilla, vaan yritystoiminnan tulevaisuus on taattu jatkuvuudella. EKP haluaa kaikki epäonnistumiset naamioida maksattamalla kansalaisilla kalliit korot ja uhkailee nostavansa lisää jos kansa ei ole hiljaa. Ja kansa kumartaa EKP:n suuntaan kuin muslimit Mekkaan. EKP:n on valittava pysähtymisen ja stagflaation välillä, koska Saksan ja Ranskan omahyväiset hallitukset näin pakottavat.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu