Suomen suhde Eurooppaan

– Yksi EU:n perustehtävistä on luoda hyvinvointia kansalaisille. EU:n oikeutus lunastetaan luomalla sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. (Näin ainakin uskoo Suomen hallitus).

No onko velkavivutus sitten kestävää ekologisesti? Eikös ekologia tutki luonnon taloutta, onko kukaan nähnyt tai kuullut, että metsä esimerkiksi lainaisi keskuspankiltaan leikkirahaa huonon vuoden kuittaamiseksi?

Metsän on tultava toimeen omillaan, niin kuin meidän kaikkien tulisi, vaikka velkaa saadaankin miinuskorolla. Miinuskorko on poliittinen kikka keplotella ”ekologisesti” lainavi´vulla eteenpäin, vaikka systeemi on mätä.

Olemme luoneet ikiliikkujan ja sen nimi on globalisaatio, siinä oravanpyörässä, dollareita painetaan, euroja painetaan ja ruplia painetaan ja kiinalaiset leikkivät kommunistia niin että heillä rahakin on kansan. Koska raha on pankin velkakirja, niin kiinalaiset takaavat kansana oman rahansa, sinänsä kiinalainen juttu.

– Suomi edistää EU:n globaalistrategiaa, joka vahvistaa unionin roolia globaalina johtajana.

EU todella perustettiin, että Eurooppa pystyisi yhdistyneenä vastaamaan USA:n, Japanin, Kiinan ja Venäjän talousrintamia vastaan, mutta Euroopasta ei ole todelliseksi markkinajohtajaksi, vaikka se voisi sitä toki olla, mutta kansalliset kotiinpäin vedot estävät markkinajohtajuuden. Eurooppa on tavallaan ylikunnossa, vaikka kaikki edellytykset olisivat olemassa, ei vain yhtenäisyys irtoa.

Suomi siis omassa Tilannekuvassa antaa ymmärtää, että EU olisi jo globaali johtaja ja Suomi vieläpä pönkittäisi markkinajohtajuutta kaikin tavoin. https://valtioneuvosto.fi/marinin-hallitus/hallitusohjelma/eurooppa-politiikka

Todellisuudessa Suomi ei viimeaikoina ole millään muotoa ollut EU:n mallioppilas. Suomen mepitkin ovat hiljaisempia kuin koskaan ennen, vai muistaako kukaan mitä mepit olisivat meille tänä vuonna Brysselistä kertoneet? EU on jatkuvasti yhdysvaltalaisia perässä, suorastaan apinoimme jenkkejä. Paradoksaalista tässä on se, että esimerkiksi Yle arvostelee jatkuvasti Trumpin politiikkaa, mutta silti Eurooppa tai Suomi ei nouse globaaliksi markkinajohtajaksi.

Trumpia pystyy kuka tahansa viäräleuka arvostelemaan, mutta kuka pystyy riistämään jenkeiltä taloudellisen ykköspaikan? Eurooppa ei ole siihen pystynyt, eikä nykyisillä neroilla siihen tule kykenemään. Pitää tulla uusi luku EU:n toimintatapoihin, jos edes kuvitellaan sellaista ihmettä tapahtuvaksi.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu