Tämä elvytys on sitä ihtiään
Mutsi fatsi painimatsi, tuloksena poikalapsi ei pidä enää kutiaan. Eli kun jenkit painaa rahaa, elvyttääkseen talouttaan, niin EU tekee sitä viiveellä kohta perässä. Elvytyskeinona tämä on menettänyt tehonsa. Meillä ei ole enää ilmeisesti muuta keinoa, kun elvytyspaketit vain suurenevat ja suurenevat, mutta toivottavaa elpymistä ei vain tapahdu.
Maailman taloudesta on haihtunut ennustettavuus, meillä ei ole aavistustakaan mihin tämä kaikki johtaa. Silti elvytyspaketteja puolustellaan tulevaisuuden turvaamisella. Miten hitossa elvytys toimimattomana voisi turvata tulevaisuutemme? Nyt olisi etsittävä keinoja muuttaa konseptia, mutta me vain ajamme elvytysjunalla kohti tunnelin peräseinää.
Rahan kiihtyvästä syytämisestä markkoinoille rahan kiertovauhti koko ajan vain hidastuu, pelättyä inflaatiota ei näy mailla eikä halmeilla, vaikka rahaa painetaan otsa vauhtisokeudesta sinisenä. Talous ei ota rahaa vastaan, vaan raha pakenee pörssiin tai sukanvarteen. Kukaan ei investoi entiseen malliin jos rahaa vaikka olisikin, eli miksi ihmeessä pitäisi investoida, kun lsenkin rahan voi lyödä jo suoraan sukanvarteen niin pääsee helpommalla. Maailmasta on yrittäminen taantumassa. Kaikista suurimmat yritykset hallitsevat jo maailmaa, heille kiihtyvään tahtiin tulviva elvytysraha ei tuo liiketaloudellista orgasmia, vaan se on homettavaa rahaa.
Heille riittää, kun vain pitävät vallan itsellään, ja ohjailevat Yhdysvaltojen ja Euroopan rahavirrat omiin taskuihinsa, miksi enää investoida, kun on jo asemassa, missä ei tarvita kasvua? Pumpattu raha nostaa vain eliitin asuntojen hintaa, he keillä on jo omaisuutta rikastuvat, elvytysraha tavoittaa kyllä heidät ja tappaa samalla investointihalukkuuden. Rikkaimman yrityskerman ei tarvitse investoida, ja köyhemmät elävät valtion sääntelyn antaman elvytysrahan turvin kädestä suuhun.
Elvytysrahan turvin valtio tekee yrittäjistä valtion palkollisia, eli valtio harjoittaa samaa mitä maaorjuus aikoinaan. Elvytysraha kasvattaa valtioiden ja yrittäjien väliin vahvan napanuoran, johon yrittäjät sitten lopulta hirtetään.Rikkaimmat yrittäjät polkevat kartellien ja suuruutensa turvin yrityskenttää, suurimmat globaalit yritykset ovat isompia kuin valtiot konsanaan. Kesiksuuret ja pienyrittäjät ovat sitten Ely-keskusten ja Avien alistamina maaorjia vapaassa markkinataloudessa. Se miten kartanon patruunat ennen pitivät jöötä on nyt jöö valtioiden vallassa, kiitos elvytyspakettien suuruden.
Koronan aikana suljettuja liiketoimia pidetään elvytyseuroilla hengissä, mutta kun markkinat ovat hävinneet tukien aikana on niitä mahdoton enää saada ylös. Tuet ovatkin tuhonneet koko systeemin.
Kun ennen valtiot laittoivat rahaa liikenteseen ja sitten keräsivät sen takaisin veroina sitä kutsuttiin rahankierroksi. Näin jokainen verovelvollinen oli vastuussa valtion tulevaisuudesta ja raahaa maksettiin yhteiseen ”kekoon”. Nyt tätä kekoa ei enää ole, on vain valtava elvytyspaketti josta jaetaan poliittisin päätöksin rahaa eri valtioille. Miksi ihmeessä ihmiset maksaisivat nurkumatta veronsa, kun kohde voi olla toisella puolella Eurooppaa. Se keko jota ennen omana maana pidettiin on vaihtunut keoksi josta saavat muut enemmän kuin sinä ennätät siihen kasata.
Velalla ei tunnu enää olevan mitään määrettä. Kun ennen oli budjetti ali- tai ylijäämäinen, niin nykyisin sillä ei ole merkitystä, odotetaan vaan, niin keskuspankki hoitaa. No se tappaa rahankierron, eli sen mikä ennen piti kasvun käynnissä. Nyt sitten joukolla ihmetellään, mikä tässä mättää?
Ennen vanhaan, kun valtio teki bdjettialijäämää, niin se kerttyi väkisinkin varallisuutena yksityissektorin taseisiin. Niin se tekee nytkin, eli kaikki elvytysraha menee johonkin. Vikana vain on, ettää raha menee johonkin, mutta ei palaa enää verotuksen kautta kiertoon takaisin. Valtiot ottavat mieluimmin velkaa velan päälle, kuin laittavat rattaat pyörimään vanhaan malliin.
Kukaan ei edes muista sellaista sanontaa, kuin suu säkkiä myöten. Kokoomus puhuu verojen alentamisesta, vaikka olemme olleet alamäessä vuosikaudet, kokoomuslaisten ohjeena on, että rahankiertoa hidastetaan entisestään. He puhuvat, että matalapalkka-aloilta veroja huojennetaan, mutta se on omaan silmään kusemista, koska sieltä ei mitään rahaa ole vuosiin verotettukaan. Verotusta tulisi kiristää sieltä missä sitä on, mutta missä sitä on, on myös talousoppineita ja lakimiehiä etsimään niitä porsaanreikiä joista jo norsutkin juoksevat läpi.
Fiat-raha on arvoltaan merkityksetöntä, mutta onhan sillä valtava merkitys investointeja homehduttavana selluna. Joskus sanottiin, että euro on paras konsultti, mutta nyt euroja on mittaamaton määrä, eikä se toimi konsulttina. Se mikä ei tuota voidaan elvytysrahalla pitää hengissä ja se yrittäjä jonka pärstä ei miellytä voidaan jättää tukien ulkopuolelle, vaikka olisi kuinka kasvuhaluinen. Olemassa olevaa rahamassaa ei voida pitää vakaana, joka tapauksessa massan kierto ei ole enää balanssissa, kiertää missä kiertää. Minut ainakin on kiertänyt aina kaukaa. Suurin heikkous on se, että mitään ei enää tarvitse tuottaa, kun elvytys tuo kaikille sen toimeentulon vähintään.
Eli elvytys on puhdasta skeidaa!
Lintilä kehui tänään radiossa miten seuraavalla yritysten kustannustukikierroksella tuen yläraja nousee nykyisestä 800 000:sta eurosta 1,8 miljoonaan. Eli sen verran yritys voi kaikkiaan saada kustannustukia.
Samaan aikaan toisaalla: Yksinyrittäjät joille aukesi mahdollisuus hakea 2000 euroa, odottelevat edelleen lokakuussa luvattua uutta tukea. Valtioneuvosto ei ole vielä ehtinyt sitä käsittelemään eikä ole tietoa milloin se olisi mahdollisesti haettavissa.
Ilmoita asiaton viesti
Suurille yksi pilkku kasi ja pienille ei tuhatlappustakaan, jos ei pärstä miellytä. Verorahan valuttajat ovat oppineet valuttamaan kaiken itselleen, jos et ole kerhossa ei mitään myöskään heru.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin menee pärstäkertoimen mukaan vaan:
1. Onko tukea haettu oikein? Se on nimittäin oma taitolajinsa.
2. Onko yritys ”kannattava”?
Noissa tukien hakemisessa on vähän se juttu että jos on verovelkaa, maksuhäiriömerkintää, oma pääoma menetetty, tilinpäätös tekemättä tai muuta vastaavaa niin on sitten suoraan punainen lippu että ei tipu. Taitaa vaan kolmannes Suomen pienyrityksistä noin niinkuin numeroilla mitattuna olla konkurssikypsiä mutta sitä vaan katsotaan läpi sormien kun kuitenkin jotain tuottoa on. Mutta sitten kun on rahanjakoviranomainen tekemässä työtään niin sillä on oma prosessinsa että rahaa ei tule jos ei ole ns. puhtaat paperit.
Systeemi on vähän niinkuin tehty niin että kannattamattomat menee nurin että on muille tilaa mutta nyt kun tuli tällainen korona niin halutaan poiketa tästä ja näkyy sitten niin sanotusti epäreilun tuntuista toimintaa.
Ennen vanhaan yrityksillä taisi olla paremmin edellytyksiä puskuroida varallisuutta poikkeusaikojen varalle.
Ilmoita asiaton viesti
Vastailitkin jo itse, minä laitan kuitenkin yhtäläisyysmerkit ” Onko tukea haettu oikein?” ja pärstäkertoimen kanssa. Sehän on vain kiertoilmaisu, sille josta kirjoitin.
Ilmoita asiaton viesti
Varmaan valtaosa yksinyrittäjistä kituuttaa kannattavuusrajan tuntumassa ja kustannukset ovat verrattain pieniä. Neljänneksen tulonpudotus merkitsee katastrofia mutta ei oikeuta tukeen. Kustannustuen ehdot eivät täyty, ainoa tukimuoto on ilmoittautua työmarkkinatuen piiriin, joka on verojen jälkeen reilu 500 euroa kuussa.
Nämä on just niitä, Kaarnatun sanoin, konkurssikypsiä. Sitkeitä yrittäjiä jotka pienellä tulolla tekee pitkää päivää vaikka toisen töissä tai työttömänä nettoaisi paljon paremmin. Oma valinta, toki, eikä sitä kannata valitella. Mutta kannattaisi näistäkin pitää huolta poikkeustilanteessa kun se vaihtoehto tosiaan on kortisto ja sossun tiski.
Enitenhän tässä ykisnyrittäjiä sylettää se että luvattua tukea ei näy eikä kuulu samalla kun toisille perustetaan jo kolmatta tukea ja rajaksi pannaan miljoona tykö.
Ilmoita asiaton viesti
Asia on juurikin kuten Janne kirjoittaa. Yrittäjä jätetään yksin huolineen ja häneltä vaaditaan sinniä, mutta ei se ole tyylikästä kun isommat ja korskeassa kunnossa olevat vievät ne sievät rahat. Sokoskin valittaa, että Viro tukee paremmin, vaikka Sokoksella ei ole kuin yksi hotelli Virossa, niin tukia sataa laariin sieltäkin.
Kysymys kuuluukin, onko Sokoksen kokoisella yrityksellä enemmän lainoppineita rustaamaan avustushakemuksia kuin sillä Jannen tarkoittamalla pienyrittäjällä?
Ilmoita asiaton viesti
Isommilla yrityksillä on myös toimivat etujärjestöt, lobbausvoimaa ja suhteet niihin virkamiehiin ja poliitikkoihin, jotka tukien kriteereistä päättävät. Yksinyrittäjän näkökulmasta Suomen yrittäjät on lähinnä vitsi.
Minä en sinällään valita, hain ja sain keväällä 2000 euroa kertakorvauksena kun korona pysäytti kysynnän, ja kesän ja syksyn sinnittelin sillä työmarkkinatuella. Nyt on nenä taas pinnalla enkä uutta tukea nykytilanteessa hakisi vaikka sellaiseen tulisi mahdollisuus. Ilman niitä olisin kortistossa.
Ilmoita asiaton viesti
Lähinnä se juttu mikä monille pienyrittäjille tuli oli yksinkertaisesti likviditeettiongelma. Tästä syystä kun alkoivat poikkeuslakeja säätämään, minusta olisi ollut hyvä idea puolittaa sopivien edellytysten täyttyessä kiinteitä, sopimuspohjaisia maksuja.
Sähkölaskuun voi vaikuttaa vaikka sillä että käyttää sähköä vähemmän mutta jos korona hävittänyt asiakkaat ja on juoksevia kiinteitä menoja niin kuten vuokra ja vakuutus niin tuollaisten puolittaminen olisi lähinnä hajauttanut niitä tappioita hieman tasaisemmin. Ei se oikeasti jonkun Elisan liiketoimintaan tai yrityisten toimitilojen vuokraajaan vaikuttanut kun raha kilisee tilille kuten ennenkin mutta joiltakin meni sitten ihan kaikki.
Ilmoita asiaton viesti
”Enitenhän tässä ykisnyrittäjiä sylettää se että luvattua tukea ei näy eikä kuulu samalla kun toisille perustetaan jo kolmatta tukea ja rajaksi pannaan miljoona tykö.”
Onhan sitä tukeakin ollut mutta se ei ole sellaista että rahaa jaettaisiin suoraan. Kun koronarajoitteet tuli, valtio otti velkaa joilla se ensisijaisesti rahoitti omaa toimintaansa. Ja miten tämä raha sitten kulkeutuu yhteiskunnassa niin yrittäjille se raha sitten tuli näin:
1. Lainaa Finnveralta. Eli kun on ne puhtaat paperit niin velkarahaa jaossa. Tätäkin rahaa kerätään takaisin kun on velkaa, mutta jos yritys menee nurin ja valtiolla jotain takauksia siellä myös niin sinne meni.
2. Business Finland rahat. Eli kehitetään liiketoimintaa mutta raha ei tule itselle vaan sille kaverillefirmalle joka tuottaa jotain prototyyppiä.
3. Siirretään ALV:ia. Eli valtio rahoittaa velkaa ottamalla sitä vajetta mikä jää ALV:eista saamatta korona-aikana. Tietenkin raha tarkoitus kerätä takaisin koronasta selviäviltä yrityksiltä kun ALV menee maksuun. Tällä rahalla sitten voi maksaa vaikka niitä toimitilojen vuokria ja sitten se raha kilahtaa myös sinne sijoittajan taskuun.
4. Bailout raha esimerkiksi Finnairille
—
Eli käytännössä valtion velanotto sitä, että yritykset velkaantuvat myös ja rahaa kerätään takaisin, ja tarpeeksi persaukinen firma jos on niin ei tule mitään. Tavallaan mekanismi on oikea että yritysten on tarkoituskin velkaantua vähän taantuma-aikana jolloin kehitellään liiketoimintaa seuraavaa nousukautta varten.
Noin niinkuin minun mielestäni tämä valtion velanotto oli sitä, että valtio ja yritykset velkaantui mutta raha kilahti sinne missä oli pääoma. Tätä poikkeustilaa kun säädettiin niin tappioiden hajauttaminen olisi ollut tehokasta. Jotenkin niin, että kun jotkut edellytykset täyttyvät, niin sopimuspohjaiset kiinteät kuukausimaksut vaikka puolitetaan poikkeustilan ajaksi. Olkoot se sitten vuokra, vakuutus tai kiinteähintainen netti- ja puhelinliittymä. Edellytykset voisi olla vaikka se, että ei ole työnantajarekisterissä, eli jos firma skaalaa itsensä alas että ei olisi ketään nostamassa palkkaa niin olisi helpotuksia sille, että voisi kitkutella.
Ilmoita asiaton viesti
Ainahan sitä voi pissiä housuun pakkasella. Näitä toimia olisivat mm. alv-, ja yel -velan kasvattaminen ja vastaavat kustannusten lykkäykset tulevaisuuteen.
Harva yrittäjä vaan pystyy normaalioloissakaan maksamaan kaksinkertaista yeliä tai vanhoja alveja tai tuplavuokraa. Tällaiset ns. elvytystoimet tarkoittavat lappua luukulle sellaisillekin firmoille, jotka muuten olisivat kannattavia koronan mentyä.
Isommille firmoille korvamerkittyjä kustannustukia ei tarvitse maksaa takaisin: niillä on maksettu yrityksen kiinteitä kuluja. Mitä huonommin olet sopeuttanut toimintaasi ja mitä vähemmän leikannut kuluja, sitä enemmän sinulla on mahdollisuus saada tukea.
Ilmoita asiaton viesti
Oikea kysymys on myös se, miksi ihmeessä Suomessa on niin runsaasti Kraanatun mainitsemia ”haittayrityksiä”, jotka eivät koronan tullen osaa edes täyttää anaomuksia oikein? Johtuuko vaan heistä itsestään, vai ihan vain yrityskulttuurista vai mistä?
Ilmoita asiaton viesti
En ole sanonut mitään mistään haittayrityksistä. Minä arvostan pienyrittäjiä erittäin paljon.
Kyse on vähän siitä, että jokaisesta yrityksestä kolmasosa menee nurin, yksi kolmasosa jää kitkuttelemaan ikuiseksi startupiksi ja sitten yksi kolmasosa sitten pärjää enemmän tai vähemmän.
Kun yritys perustetaan niin verottajan tehtävä on kyniä kaikesta toiminnasta rahaa. Jos kaikenlaisia maksuja alkaa kasautua niin peli puhalletaan poikki. Verottaja on joustava, että saa niitä maksuaikoja ja rahoja voi siirtää ulosottoon mutta siihen se ei lähde että yrityksen verovelat vaan kasvavat että kaikki raha vaan hassattaan johonkin tuottamattomaan.
Mutta, kun haetaan rahoituksia niin mitä enemmän on rahaa, sitä enemmän saa rahaa. Eli jos jonkun Asiakastiedon rating Alfa on huonompi kuin A, yritys ei ole ennakkoperintärekisterissä, tilinpäätös tekemättä, on verovelkaa, oma pääoma on menetetty niin tulee automaattihylky.
Lisäksi sitten noin läjäpäin muita asioita mitä arvioidaan. Esimerkiksi Business Finlandin tukia ei myönnetä kaikille toimialoille. Ei myönnetä vuokriin, matkoihin, omiin palkkakustannuksiin, aineisiin, tarvikkeisiin, laiteostoihin, konsultointipalveluihin, koulutuksiin, perustason kehitykseen, myynnin ja markkinoinnin perustoimintaan… Että jos on joku 10000€ innovaatioraha niin rahan saa juurikin siihen että ostetaan 10000€:lla palvelu toiselta firmalta että voi testata jotain konseptia liiketoiminnan kehittämiseksi. Ja rahan saa takaisin kun ensiksi omasta pussista maksanut sen 10000€.
Eli, mitä enemmän on rahaa, sitä enemmän saa rahaa. Systeemi on suunniteltu niin että yrityksissä olisi sitä pääomaa ja että yritysten tehtävä on kartuttaa sitä pääomaa.
Ilmoita asiaton viesti
”… elvytyspaketit vain suurenevat ja suurenevat, mutta toivottavaa elpymistä ei vain tapahdu.”
– On juostava lujaa pysyäkseen paikoillaan. Mitä se on? Sitä, että pumppaamalla kansantalouteen jatkuvasti rahaa kyetään pitämään elintaso edes joten kuten entisellään. Ainakaan minä en halua ajatella mahdollisuutta, jossa pumppu leikkaa kiinni tai letkuliitos pettää!
”Setelirahoitus” kuulostaa jopa nostalgiselta sanalta aikana, jolloin käteistä rahaa ei käytännössä tarvita edes torimuijan tiskillä. Ilmeisesti setelirahoituksen digipäivitetty versio merkitsee desimaalipilkun hyppyyttämistä askel kerrallaan oikealle sitä mukaa millainen alijäämäkuoppa pitää elvyttää umpeen?
Ilmoita asiaton viesti
Pilkun hyppyytys tai nollien juoksutus.
Ilmoita asiaton viesti
Poikani tytär aloittaa ensi syksynä peruskoulun! Täytyypä isoisänä tarkkailla sivummalta, sisältyykö opetussuunnitelmaan moinen talousmatematiikka. Taitavasti esitetyistä tempuista saisi varmasti kiinnostavia havaintoesimerkkejä.
Ilmoita asiaton viesti
Juokseminen ei enää riitä paikoillaan pysymiseen, pitää olla sähköauto.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvinhän se toimii, ennätysmäärä muutamassa viikossa konkursseja. Lisää on tulossa. Rahaa on mutta sitä ei riitä kaikille, nimittäin kuluttajille. Nyt ei puutu kuin kansalaispalkka ja takuueläkkeitten nosto. Saadaan ostovoimaa, enemmän kuin ikänsä työtä tehneille eläkeläisille. Suomen kannattaisi ottaa lisää velkaa niin paljon kuin saa ja ostaa Bitcoineja, muutaman vuoden päästä saisi maksaa koko valtion velan pois. Sieltä sitä ilmaista rahaa tulee.
Ilmoita asiaton viesti
Eero Lehti ehdotti tuota bitcoinideaa jo vuosia sitten, sillion olisi kannattanut se tehdä. Mutta monimutkaiseen asiaan ei ole noin yksinkertaista vastausta. Rakenteet kun jäävät jokaisessa ehdotuksessa korjaamatta.
Ilmoita asiaton viesti
Valtiolla on bitcoineja 1666 bitcoinin arvosta. Ne ovat tällä hetkellä tullin hallussa, mutta valtiolle tilitettyinä.
Kai ne tätä kirjoittaessa on jo myyty eniten tarjoavalle?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae398228-c1c0-4b0f-a683-4c389525922a
Ilmoita asiaton viesti
No onhan tätä mielenkiintoista seurata miten tämä uusi talouspolitiikka tulee maailmaa muuttamaan.
Vaikea uskoa ettei tällä olisi surkeata loppua.
Ilmoita asiaton viesti
Ahneudella sanotaan aina olevan se paskanen loppu.
Ilmoita asiaton viesti
Emmehän me enää markkinataloudessa elä. Siitä nuo valtavat tuet yrityksille kielivät. On kaikenlaista zombiyritystä ja tukirahaa jaetaan niille ketä parhaat paperit rustaa. Markkinataloudessa huonot firmat kuolevat. Nyt ne keräävät edelleen rahaa pomojensa taskuun.
Veronalennuksissa kyllä olisi puolensa. Kyllä pienituloinenkin veroja maksaa. Eli väitteesi ei pidä paikkaansa.Toki eivät he mitään nettoveronmaksajia ole, mutta maksavat kuitenkin. Veroja pitäisi alentaa ja samalla valtion puuttumista kaikkeen mahdolliseen. Palautuisi vähän järki työntekoonkin ja tuntuisi kannattavalta. Valtio ostaa polkupyörät, lämpöpumput, osallistuu remontteihin ja toisessa päässä titenkin korotetaan veroja. Autoistakin maksetaan jo osa. Koomus puuhastelee jonkin kotitalousvähennyksen kanssa. Persuilla taitaa olla ainoa varteenotettava verokapinan tapainen. Niistä taas sanotaan, että ei kuulemma ole mitään ohjelmaa mihinkään. Pelkkää äärioikestoa. No paniikki on päällä vanhoilla puolueilla ja medialla…..
Samaan aikaan julkinen laajenee ja yliopiostot ovat täynä koulutusohjelmia , joita investointeina mainostetaan, mitkä eivät koskaan tuo latiakaan verotuloja. Julkisella tehdään ylipäätään hyvin vähän töitä. Eiväthän duunaritkaan enää entiseen malliin tee. Ihan voi katsella tilastokeskuksesta. Ne tekevät yli kuukauden työtunnit vähemmän. Jos vielä laskee, että syövät pääosin palkallisesti, niin siitä vielä saa laskea satatuntia vähemmän. Jokainen kunnan kissanristiäinen tai liikuntapäivä tehdään työajalla. Tästä on kokemusta, niin kyllä se vähäistä on. Ei tarvitse ihmetellä miksi on niin kallista. No nyt tuli vähän eksyttyä.
Joka yrtittjän tapaiselle tarjotaan rahaa lapaan. Eikä ihmetellä. Työttömien kimppuun halutaan kuitenkin käydä, kuten ennenkin.
Eu tukipakettihan ei suomen taloutta elvytä. Tämähän on nyt sitten selviö Siitä puhuminen on vain suomalaisille valehtelua. Kysymys on siis euron pelastamisesta ja jostain suuremmassa mukana olosta. Siinä vain olisi mukavampi olla mukana, jos suomellakin menisi hyvin. Suomella menee aivan helvetin huonosti. Se on totuus tai fakta. Rahoitamme rikkaampiamme. Sekin on fakta.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä tuohon ole lisättävää kuin pari asiaa.
Koko kulttuurieliitti elää veronmaksajana rahoilla ja toiseksi, en oikein usko mutta luin jostain että Suomessa, 5,5 milj. asukkaan maassa olisi viime vuonna saatu aikaan 18 500 korkeakoulun loppututkintoa tai miksi niitä kutsutaan. Lienee totta koska 2019 niitä oli yli 16 000.
http://www.stat.fi/til/yop/2019/yop_2019_2020-05-13_tie_001_fi.html
Kun ikäluokat ovat suuruusluokkaa 60 000.
Ilmoita asiaton viesti
Meillä oli aiemmin kätevä työkalu hoitaa elvytys ja sen nimi oli hallittu devalvaatio.
Ilmoita asiaton viesti
Kohta kukaan ei tee enää duunia, se on tylsää, vanhanaikaista ja turhaa. Pian kaikille jaetaan liksat Kelan luukulta. Rahaa löytyy ja paperikoneet tekee lisää.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys on laajassa mielessä yhteiskuntasopimuksen raukeamisesta.
Miksi yrittää, miksi investoida, miksi ylipäätään mennä töihin.
Tätä on nyt liikkeellä, monessakin paikassa ja hiukan eri syistä:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/esko-karinen/kun-yhteiskuntasopimus-raukeaa-tilanne-usassa-ja-eussa-ja-venajalla-enta-hong-kong/
Ilmoita asiaton viesti
Juuri noin moni ajattelee, ja siksi kasvuyrittäjistä on tullut verotukien hamstraajia.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti talouden elvytys perustuu samaan seikkaan kuin lääketieteellinen elvytys. Elvytystä on jatkettava, kunnes elvytettävä todetaan kliinisesti kuolleeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä kohti…
Ilmoita asiaton viesti
Iltapäivällä saamme kuulla, kuin välttämätön EU:n elvytyspaketti on meille. Kannattaa tarkkaan kuunnella, jotta asia selviää tyhmimmällekin.
Ilmoita asiaton viesti
Bitcoininin kohdalla joku ottaa takkiin ja pahasti. Raha ei tyle seinästä, eikä pelkästään paperikoneista, sähkö ei tule pelkästään töpseleistä, johtoa pitää olla välissä.
Tällä hetkellä töpseleitä on Eduskunta täynnä, johto vain puuttuu…
Ilmoita asiaton viesti
Bitcoin on siitä metka juttu että niin kauan kuin riittää niitä jotka maksavat vähän enemmän, siis uskovat arvonnousuun, kaikki on hyvin.
Kun ostajat loppuvat niin se joka ottaa takkiin on se viimeinen ostaja kun kalliilla ostetun bitcoinin arvo romahtaa.
Kysehän on pyramidihuijauksesta, ei muusta.
Ilmoita asiaton viesti
Fiksut saavat pyramidihuijauksessa aina pitkätukkaisten rahat, sillä pitkätukkaista jymäytetään aina.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tarvita muuta kuin Tesla joka ottaa Bitcoininsa ulos, niin alkaa kurssimuutokset. Oliko se 1,5 miljardia, jonka Tesla sijoitti viikko, pari sitten Bitcoinniin.
Ilmoita asiaton viesti
Ari: ”Rahan kiihtyvästä syytämisestä markkoinoille rahan kiertovauhti koko ajan vain hidastuu, pelättyä inflaatiota ei näy mailla eikä halmeilla, vaikka rahaa painetaan otsa vauhtisokeudesta sinisenä. Talous ei ota rahaa vastaan, vaan raha pakenee pörssiin tai sukanvarteen.”
Kiertovauhti investointineen hidastuu koska yritykset ja sijoittajat eivät enää itsekään usko tulevaisuuteen. Kaikki odottavat sitä tulevaa romahdusta. Pörssikuplat johtuvat pitkälle kokemattomien sijoittajien aktiivisuudesta sekä matalista koroista. Markkinatalous on ylikypsä, jos näin voi sanoa. Se ei enää toimi. Globaalit jätit ovat ottaneet vallan ja pienet kituuttavat, ei pääse kehittymään ja kasvamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Samoilla ajatuksilla olemme;)
Ilmoita asiaton viesti
Ja miksi ei investoida Eurooppaan?
Olisiko kaksi mahdollista syytä, ainakin?
Yritykset katsovat että ei kannata koska nk. kehitysmaat tekevät orjatyövoimalla ja SAMOILLA koneilla halvemmalla ja toinen syy on se että yritykset kyllä seuraavat sitä kuinka ihmisten ostovoima kehittyy. Yritykset ovat huomanneet että Euroopassa ei ole enää eikä tule olemaan nähtävissä olevassa tulevaisuudessa riittävästi ostovoimaa.
Rahat siis kerääntyvät kasoihin ja etsivät keinottelukohteita kuten kiinteistöjä ja osakkeita. Sekä tietenkin hakeutuvat lainamarkkinoille.
Kun toimivan talouselämän perusteita onb se että raha ei tee kasoja vaan kiertää.
Ilmoita asiaton viesti
Fiksusti kirjoitettu.
Ilmoita asiaton viesti
Jos meillä olisi tutkivaa journalismia, se selvittäisi follow the money-periaatteella mistä tässä on kyse. Jo Kreikan tukipaketin aikaan Kreikkalaiset satsasivat Lontoon arvokiinteistöihin. Veikkaan että muu EU eliitti on ottanut tästä oppia. Kiinteistö ja taidekauppa käy maailmalla ja pörssit tekee ennätyksiä. Joku vielä maksaa laskun ja se joku ei ole EUn hyväveliverkoston jäsen.
Ilmoita asiaton viesti
– Jos meillä olisi tutkivaa journalismia, …
Oi jos oisikin;)
Ilmoita asiaton viesti
Kreikan tukipaketti kiersi Kreikan kautta Saksaan. Olisi menny muuten pankkeja nurin.
Nykyinen elvytyspaketti käytännössä oli tulonsiirtoa rikkaille, ja näkyy siitä että pörssi keulii.
Kuitenkin se on Suomessa talouspolitiikassa molempien vastapuolten intresseissä. Niin Kokoomuksen kuin Vasemmistoliiton. Kokoomuksen äänestäjille raha kilahti tilille kun on vähän sijoituksia. Vasemmistoliitto taas ajattelee että jos velkaa ei oteta niin köyhät heitetään bussin alle, että velanottoa tarvitaan että saa rahaa köyhillekin vähän tai edes sen mitä on ennen koronaa.
Ihan järkeenkäypää tuo on. Enemmän olisin huolissani sellaisesta joka sanoo että ei oteta velkaa ja lasketaan veroja. No ei sitten olisi mitään palkkaakaan, että minkälaista pakkotyötä ja totaliritarismia tuo sitten olisi?
Ilmoita asiaton viesti
Kuuntelin vaihteeksi eduskunnan keskustelua.
Ja yllätyin kun RKP:n, RKP:n kaikista, edustaja kertoi aivan avoimesti että eurooppalaiset maat kilpailevat KESKENÄÄN markkinoilla.
Melkein samassa lauseessa hän sitten kertoi että tottakai meidän tulee tukea Etelä-Euroopan maita että ne saavat parannettua kilpailukykyään.
Itseltäni meni logiikka ja kausaliteetit sekaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Aika sekavaa oli kaiken kaikkiaan tuo hölinä, piilovittuiluksi sen kyselytunnin voisi tulkita.
Ilmoita asiaton viesti