Tämä on hyvä, pidetään tämä

Suomen nykyinen rahanjakohallitus on tosi ihana, kaikille myönnetään rahaa yllin kyllin ja koronaa hoidetaan kuin pikkulasta. Eihän kukaan ole tuhansiin vuosiin joulupukkiakaan vaihtanut, kun se tuo lahjoja, eikä kurita koskaan.

Pidetään tämä ihana hallitus ikuisesti ja rahaa riittää kaikille.

”Kaikki unelmamme voivat toteutua, jos meillä on kylliksi rohkeutta tavoitella niitä.” – Walt Disney

No nyt meillä on unelmien hallitus, tätä me suomalaiset olemme rohkeasti tavoitelleet. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista ja vieläpä muutama miljardi riittää laittaa muiden maiden elvytykseenkin. Kuka tällaista menoa voisi moittia?

”Kuka tahansa voi tietää. Tarkoitus on ymmärtää”. – Albert Einstein

Meillä on siis hallitus joka tietää miten helppoa on pysyä suosiossa, – jakaa vain kaikille rahaa, mutta miten vaikea on hallituksen ymmärtää mistä se raha tulee?

”Itsensä epäileminen on älyn ensimmäinen merkki”. – Ugo Ojetti

Opposition tehtävänä on kyseenalaistaa hallituksen törttöilyt, mutta vaikeahan se on tyrmätä ihmisten iloa, kun kaikki menee hyvin ja rahaa sataa taivaalta.

Hallituksen tulisikin itse tajuta missä mennään, oppositiosta ei siihen ole, koska he pelaavat korttejaan niin, että seuraavien vaalien voitto olisi heille mahdollisimman suuri.

Hallitus ajattelee ja oppositio ajattelee, mutta ymmärtääkö kukaan missä mennään. Hallitus purki näyttävästi edellisen hallituksen aktiivimallin, mutta nyt tuo saman mallin pienillä viilauksilla omissa nimissään. Olisiko ollut halvempaa ja järkevämpää osallistua edellisen hallituksen aktiivimallin rakenteluun niin, että siitä olisi tullut jo kerralla valmis?

Nyt kun aktiivimalli tulee demarivetoisen hallituksen esityksestä ay-liike hymistelee ja on hiljaa. Jos tämä sama esitys olisi tullut Juha Sipilän suusta olisi huuto kuulunut Helsingistä Kuusamoon saakka.

Mutta pidetään tämä hallituspohja ajasta ikuisuuteen sillä heillä on rahaa millä mällätä, köyhyys tosin ei ole poistumassa, mutta kiva on saada lainarahaa. Raha kun vain on sellainen viheliäinen ”otus” että se tuppaa kerääntymään rikkaille. Ja yritykset ovat jo oppineet pröystäilemään verorahojen turvin, ei tarvitse kuin sormea koukistaa niin rahaa valuu taskuihin, kohta meillä on maailman ihanin tulevaisuus, tienaamme velkaa ottamalla miinuskorkojen avulla. Maailma on kääntynyt päälaelleen.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu