Tämähän on selvää pässinlihaa

Helsinki luopuu lihatarjoilusta. No ei tule ikävä sitä, sillä ei ne kelen prinssinakit ja broileripyörykät ole mitään kunnon evästä. Ihmettelen kuitenkin sitä, että ylempi johtoporras saa kuitenkin tarjota lihaa, jos se on kotimaista riistaa. Miksi näin ei voida toimia läpi hierarkian?

Kyse on määristä, eli hankintalaki estää tilaamasta vain kotimaista, eli lihakielto on paremminkin ulkolaisen lihan kieltämistä ja hankintalaki sitä kautta kieltää sitten sen kotimaisen lihan.

Hankintalaki ei suoranaisesti ole se este, vaan se, että suomalainen liha on kalliinpaa, kuin ulkolainen ja on todennäköistä, että kotimainen liha häviää 6-0 kilpailutuksissa.

Mikä sitten on hirven eli riistalihan ja naudan ero? Se on se, että lehmien röyhtäilyt on tutkittu ja ne ovat suuret, mutta hirvi röyhtäilee ilmeisesti vähemmän (tuskin on tutkittu). Innokkaat hiilitonnien laskijat ovat ottaneet naudan jotenkin silmätikukseen. Miten olisi ihmisten pierut ja röyhtäilyt, kasvisruoka pierettää enemmän, eli kasvikset tekevät ihmisestä hiilihaittaisemman. On myäös yksilöiden välillä suuria eroja, eli joidenkin suolisto toimii paremmin. Onko laskelmia siitä miten kasvisruoka vaikuttaa lihaan mieltyneen ihmisen suolistokaasuihin ja röyhtäilyyn?

Ei taida olla, koska tutkimukset ovat hyvin ”puolueellisen oloisia”. Naudan pierut tutkitaan, mutta miten esimerkiksi virtahepo tai joku muu sukupuuttoon kuolemassa oleva laji, niiden pieruista ei haluta tietää mitään.

Jos tottumaton sekasyöjä syö vaikkapa maa-artisokkaruokia niin illan pieruista ei tule loppua vielä aamullakaan. Miksi maa-artisokkaa, papuja, tai kaalia, ei ole asetetu Helsingissä tarjoilupoikottiin?

Keskittyminen kaikessa naudan röyhtäilyyn saa meidät unohtamaan, että kyllä muutkin eläimet hengittävät ja ihminenkin hengittää ja päästää suolistokaasuja normaalisti.

Tuleeko nyt laittaa runsaasti piereville kanssasisarille haittamaksu?

Ilmastohumppa on saanut koomisia piirteitä pitkin matkaa. Ensin todettiin, että lihan syöminen on tuomittavaa, vaikka olisi pitänyt sanoa, että röyhtäilevien ja piereskelevien eläinten syöminen on epäeettistä, koska se edesauttaa ilmastonmuutosta pierujen ja röyhtyjen runsauden takia, ei muuten.

Näillä perusteilla kaikki hiilihappojuomat ja käymistuotteet kuten vichy, olut, siideri, viina ja viinit tulisi kieltää Helsingin kaupungin tarjoulupöydistä. Koronapassin kaltainen pierupassi tulee myös ottaa käyttöön, eli jos sinulla on suolisto epäkunnossa älä vaivaudu Helsingin kutsuille.

+12
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu