Tilastoharha ja korona

Koronatilanne maailmalla Eurooppa 3 502 812 varmistettua tartuntaa ja koko maailmassa 22 059 933 varmistettua tartuntaa.

Koronaan kuolleita tilastoissa on Euroopassa 204 580 ja koko maailmassa 779 557 koronaan kuollutta.

No tähän saakka kaikki on selvää, mutta kun saman tilaston parantuneita katsastellaan huomataan, että parantuneita on kovin vähän.

Euroopassa tartunnan saaneista kun vähennetään tautiin kuolleet on luku 3 302 232. Kun sama tilasto ilmoittaa parantuneiden määräksi Euroopassa 2 151 721, niin laskelman mukaan taudissa olisi edelleen 1 150 511 potilasta.

Pahoin pelkään, että kaikkia parantuneita ei tilastoida lainkaan vaan luku ilmoitetaan, vaan hoidossa olleiden parantuneiden joukosta. Samoin tilastoissa ei näy jos joku on saanut tartunnan, mutta ei ole siitä parantumisestaan erikseen huolta kantanut viranomaisille saakka.

Miksi noin vajavaisia tilastoita sitten virallisesti pidetään. No ehkä niistä joku saa tyydytystä, mutta minulle ne ovat pelkkiä numeroita joita meille sumeilematta syötetään. Mitään järjellistä syytä en näe tilastossa joka on noinkin puutteellinen.

Noinkin iso ero kuolleiden ja parantuneiden summasta tarunnan saaneisiin on Suomen kokoisessa maassa jo 170 000, eli onko meillä 170 000 aktiivista tartunnan saanutta, jotka eivät näy tilastoituna kuolleissa tai parantuneissa? Itsekseen parantuneet ilmoittamatta siitä kenellekkään, mutta ilmoittivat kuitenkin sen, että ovat saaneet tartunnan.

Moniko näistä 170 000 on Suomessa kuollut omia aikojaan ja siksi ilmoitus on jäänyt tekemättä vai mikä tämän tilastoharhan meille selittää.

Ei anna kovin hyvää kuvaa tilastoinnista se, että tilastoidaan vain tartunnan saaneet ja kuolleet, tuo parantuneiden määrähän on vedetty tilastonikkarin omasta hatusta.

Kun tartunnan saaneet tilastoidaan ja kuolleet sitten luvusta vähennetään, pitäisi myös tietää taudissa yhä olevien ja parantuneiden täsmälliset määrät. Muuten tilastolta putoaa pohja kokonaan pois.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu