Toisinkin pitää saada ajatella

Onpa kyse mistä maasta tahansa pitää aina saada vapaasti ajatella ja sanoa sanottavansa. Venäjän ystävänä pikkupojasta saakka, on nyt todettava, että ystävyys loppui tähän. Krimin kriisi oli alkusoittoa sitten on muutamia salamurhayrityksiä jotka ovat vielä menneet lävitse, mutta nyt Aleksei Navalnyin tapaus vetää sanattoman hiljaiseksi.

Venäjä on eristettävä kaikesta yhteistyöstä, presidenttimme Sauli Niinistö saa olla pitämättä ”ystävyyssuhteita” Venäjän kanssa. Suomettumisen pitää loppua tähän tietoon.

Venäjä on saanut tehdä mitä hyvänsä konnankoukkuja ja ne on Suomessa aina painettu villasella.

Nyt olisi oikein liittyä kostoksi Natoon, jos Nato olisi enää mikään vaihtoehto. Natokin on menettänyt tahrattomuutensa katsomalla Turkin toimia sormiensa lomitse, ja hyväksyessään Turkin toiminnan kyseenalaistamatta mitään siitä.

On hyvä, että Venäjää vastaan asetettiin pakotteet Krimin valheiden jälkeen, nyt saa Venäjän laittaa kokonaan paitsioon. Mutta vaikeaa se tietysti suomalaisille on, koska me niin rakastamme venäläisiä. Olemme rakastaneet siitä saakka kun Suomen pääministeri Mauno Pekkala YYA-sopimuksen meille allekirjoitti presidenttimme Juho Kusti Paasikiven suostumuksella. Ryssäviha loppui tai painettiin piiloon silloin, ystävyys ja rakkaus alkoi.

Silti me hissuttelemme täällä ISON KARHUN kainalossa kuin kapiset luteet.

YYA-sopimusta jatkettiin vielä 1983 kahdellakymmenellä vuodella. Missä helevatan lintukodossa me silloin elimmekään? Ehkä maailma eli silloin Telluksen kaikkein parasta aikaa, mutta me hissuttelimme kuin luteet karhun hiksessä kainalossa. Karhun joka oli jo kaatumassa.

Vuonna 1948 syntynyt ja vuosikymmeniä voimassa ollut YYA-sopimus päättyi lopulta vuonna 1992, kun Suomi ja Venäjä tekivät sopimuksen maiden välisistä suhteista. Samalla sovittiin YYA:n lopettamisesta. YYA-sopimus siis jatkui eri nimellä ja siitä johtuu se, että Suomessa ei saa keskustella avoimesti esim. Natoon liittymisestä, vaan valtion johto pitää sitä sellaisena asiana, josta ei nyt tällä vaalikaudella keskustella. Koska sitten?

Vaikka Venäjällä asuisi kuinka kiva ja nöyrä ja mukava kansa, minä en enää ole heidän kaverinsa. Kaveruus loppuu, jos pettymyksiä tulee tarpeeksi. Jos kerran Putinin pelko on enemmän kuin minun kaveruus, niin minä hyppään sivuun. Pitäkää tunkkinne, minä pidän oikeuden olla minä. Minä joka en hyväksy salamurhia. Olen ollut ystävä venäläisille ja pidin teitä ihmisinä, mutta nyt mieleni muuttui. Olen pettynyt.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu