Tottahan eläkeläisiltä voidaan leikata

Eläkeläiset eivät ole itseoikeutettuja jäämään leikkausten ulkopuolelle. Jos ja kun leikkauksia pitää tehdä on ne tehtävä, eikä eläkkeet ole siinä poissa harkinnasta. Kerrotaan, että eläkkeet ovat ansaittuja ja tottahan se on, mutta kaikki muukin on samalla tavalla ansaittua. Jos rahaa ei ole riittävästi nykyisen kaltaiseen elämäntapaan niin sitten on vain tehtävä töitä enemmän. Kun se työn lisääminen ei ole onnistunut 16 vuoteen, niin on mietittävä muita keinoja.

Suomalaiset haluavat leikata jostain tasapainottaakseen julkisen talouden menoja. Helpointa ja yksinkertaisinta on leikata julkisten menojen summasta ja sinne osaltaan sijoittuvat myös eläkkeet.

Mutta myös puolueet voisivat leikata puoluetuesta, myös eduskunta-avustajien määrää voisi rajata. Valtion virkamiehistä, presidentin asunnon remontista ja yleisradiosta. Leikkaus näissä kohteissa ei tietysti riitä, joten myös eläkkeet pitää olla leikkauslistalla. Valtio ei voi leikata muusta kuin sieltä mihin se työntää rahaa. Tienhoidosta, tervydenhoidosta ja koulutukseta ei perinteisesti saa leikata, mutta kai sielläkin voidaan miettiä, miksi koulutuksen menot kasvavat kasvamistaan, vaikka kyläkouluja on lyöty lihoiksi kymmeniä vuosia ja ikäluokat ovat puolittuneet suurten ikäluokkien määristä.

Joka päivä tulisi aina miettiä mitä voidaan tehdä tänään paremmin kuin eilen on tehty. Ja tässä eläkeläiset olisivat oiva leikkuksen kohde, sillä heidän aikojen päätöksillä on tähän eilisten leikkausten mietintään tänään päädytty. Eli ei eläke voi olla turvasatama johon ei Purran giljotiini iske. Kun Matti Vanhanen pääministerinä ollessaan hiihteli Rukan hankia ja mietti, että eläkeelle pääsyn ikärajaa on nostettava. Niin se sai mittavan haloon aikaiseksi, mutta nyt aika moni haluaa tehdä töitä pitkälle ylitse entisen eläkerajan.

Asioita siis voi tapahtua ja eläkkeitä silloin tavallaan leikattiin ihmisten omalla toiminnalla, eli ne vuodet jotka he jaksoivat tehdä töitä niin ovat olleet tarpeen. Nyt tarvetta on tullut lisää (olemme eläneet kuin siat vatukossa), eikä eläkeikää voida ylettämiin nostaa. On siis leikattava eläkkeitä, leikattava peruskoulusta ja toisen asteen kuluista. Myös poliisi ja rajavartiolaitos, varhaiskasvatus, opintotuki, puolustusvoimat ja maanpuolustus, sairausvakuutus, sosiaali- ja terveydenhuolto, vanhempainetuudet ja perhe-etuudet, oikeuslaitos ja vankilat ja liikenneväylät kuuluvat olla tarkastelussa mukana.

Nyt ei voida tehdä sellaisia asetelmia, joissa joku asia suljetaan pois, sillä varmasti jokaisella sektorilla on tarvetta tervehtyä taloudellisesti.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu