Työllisyys ja työttömyys kasvussa – syntyvyys laskussa

Olemme ihmeiden maassa, jossa työllisyysprosentti kasvaa, mutta samaan aikaan työttömien määräkin kasvaa. Ilmiötä voidaan selittää, että työvoiman määrä on kasvanut, mutta miten sitten selitetään ikäluokkien jatkuva pienenminen. No sillä, että maahanmuuttajat ovat työllistyneet, vain se selittää sen, että työllisyys ja työttömyys kasvavat heikon väestökehityksen aikana.

Työllisyysaste oli joulukuussa 73,0 prosenttia. Koko viime vuoden työllisyysaste oli 72,6 prosenttia, kun toissa vuonna se oli 71,7 prosenttia. Samanaikaisesti työttömyys on kasvanut 18 000 suomalaisen edestä. Tuo 18 000 on samalla tilastokeskuksen virhemarginaali ja sekin selittää jo paljon. Työttömyys on siis voinut pysyä ennallaankin ja silti pysytään virhemarginaalin sisällä.

Joka tapauksessa työllisyys on noussut suhteellisen tasaisesti jo vuoden 2014 lopulta aina tähän hetkeen saakka. Demareiden halu selittää Marinin hallituksen onnistumista on siis erittäin kaukaa haettua, eli jo vuoden 2015 työllisyyden nousu olisi johtunut Marinin hallituksen nykyisistä toimista.

Myöskään kepulaisten kiky-loikkaan ei voi uskoa, sillä kun kiky poistuu työllisyyden kasvu jatkaa nousemistaan, eli kikyllä oli vain kasvussa kosmeettinen vaikutus.

Voin tietysti olla väärässä ja myönnän sen mieluusti, jos vain joku pystyy osoittamaan jotenkin sen, että kiky nosti Suomen kilpailukykyiseksi. Minusta kiky oli vain laastari kilpailukykyhaavan päällä, koska sitä laastaria ei vaihdettu ajoissa se tulehtui ja nyt sitten olemme jo lakon uhallakin purkamassa laastaria pois. Ongelma on siis tulehtunut ja hyvin lakkoherkkä. Siitä voin kyllä olla yhtä mieltä, että kikystä johtuu pitkälti tämän kevään lakkoherkkyys.

Kikyn hintaa siis maksetaan nyt, kikyn jonka sanottiin pelastaneen Suomen. Työllisyys ja työttömyys kasvavat rinta rinnan, kuka siis selittää mitä sillä kikyllä on oikeasti saavutettu?

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu