Työn tuottavuus Suomessa miinuksella

Työn tuottavuus vuonna 2017 oli 3,5, mutta vuonna 2022 se oli miinuksella, eli -0,772. Se selittää monta asiaa, eli sen miksi Suomi velkaantuu, kun työ ei tuota lainkaan, vaan vie meiltä rahaa, – velkaannumme.

Se selittää miksi ennen sotea vuonna 2017 raha riitti hoitoihin, kun työ, eli myös hoitotyö oli tuottavaa. Nyt työ vie rahaa, eli olisi parempi olla tekemättä mitään. No sen periaatteen poliitikot ovatkin jo ottaneet käyttöönsä. Kun he eivät tee mitään eivät mielestään tee myöskään virhettä.

On suuri vääryys, että suomalaiset äänestävät vaaleista toiseen samoja mitään tekemättömiä poliitikkoja valtaan, joiden ansiosta Suomi on velkaantunut ja työn tuottavuus on mennyt miinukselle.

Tähän vaikuttaa tietysti myös se, että kukaan itseään kunnioittava rehellinen liike- tai työmies ei asetu vaaleihin ehdokkaksi. Vaaleissa ehdokkaina nähdään kokeneita poliitikkoja tai nousukkaita, mutta ei varsinaisia tekijöitä eli maalaisjärjellä varustettuja rehellisä työn kautta menestykseen uskovia suomalaisia, joilla on näyttöä osaamisestaan.

Kun Suomessa työn tuottavuus laahaan, niin ei voida odottaa suuria rikkauksia. On painettava leuka rintaan ja puskettava töitä enemmän, vain asioita oikein tekemällä luodaan menestys ja paljon kaivattu kate.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu