Ukrainalaista kettuilua

Ukraina on huumorimaa. Yli puoli vuotta sotaa maailman sotilasmahtimaa Venäjää vastaan ja nyt sitten Ukraina lupaa toimittaa Saksaan ylijäämäsähköä. Minun mielestä tuo on sitä parasta kettuilun lajia, koska se ei ole keneltäkään pois.

Saksalla on omiakin ydinvoimaloita, mutta vihreäsiirtymä ei anna niitä käyttää, mieluimmin ostetaan Venäjältä kaasua. No turvetta ei saa edes Suomessa jalostaa enää energiaksi tai miksikään muuksikaan, kun on tuo Saksasta lähtenyt vihreä siirtymä. Mutta! Saksa kaivaa ruskohiiltä jopa asutusten alta. Ja sitten tämä Uniperin uusin hiilivoimala jota Suomessakin paheksuttiin oikein joukolla.

Ja sitten ukrainalaiset ilkeävät ehdottaa, että meillä on ydinvoimaa antaa saksalaisillekin ylli kyllin. Siitäkin huolimatta, että se suurin ja kaunein ydinvoimala eli Zaporižžjan ydinvoimala on sotatoimien vuoksi menettänyt yhteyden viimeiseen jäljellä olevaan ulkoiseen päävoimalinjaansa.

No huumoria riittää ukrainalaisilla sodan runtelusta huolimatta ja se on hyvä merkki se. Kunnia Ukrainalle.

+27
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu